Fujifilm X-T200 fényképezőgép: Japánban is olvasnak minket?

A tavaly tesztelt előd, az X-T100 több gyermekbetegséggel is küzdött – vajon sikerült-e mindet kijavítani?

Hirdetés

Bevezető

Tavaly nagy lelkesedéssel vetettük rá magunkat az akkor egy éves Fujifilm X-T100-ra, mely specifikációit tekintve egy ideális fényképezőgépnek tűnt azok számára, akik okostelefonjuk kamerája helyett valami komolyabb fotós masinát használnának. Képminőségét tekintve nem is volt panaszunk a gépre, a drágább X-T vázakban használt X-Trans érzékelő helyett kapott Bayer színszűrős szenzor által létrehozott alkotásokra öröm volt ránézni, a kezelhetőséggel azonban már voltak problémáink.


[+]

A fizikai kezelőszervekre nem volt különösebb panaszunk, még ha találkoztunk is érdekes megoldásokkal, de az érintőkijelző reakcióideje, valamint azt autofókusz sebessége azonban nem volt a legjobb. Idén januárban aztán leleplezték az utódot, mely az X-T200 megnevezést kapta, és a gyártó által eszközölt fejlesztésekből bizony például a kijelzőre és az AF rendszerre is jutott egy kicsi.

A Fujifilm magyar képviseletének köszönhetően volt szerencsénk egy héten keresztül magunkénak tudni az újdonságot, és bár az enyhén szólva is csapadékos időjárás miatt nem sok lehetőségünk volt a szabadban próbálgatni (figyelembe véve, hogy a váz nem rendelkezik időjárásálló szigeteléssel), a június második hétvégéjén, Tökölön megrendezésre került Sebesség Fesztivál és néhány rövidebb séta, illetve beltéri játszadozás alkalmával elég tapasztalatot szereztünk ahhoz, hogy szinte mindenre kiterjedő véleményt alkothassunk.


[+]

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy fényképezőgépekről szóló tesztjeink során nem az elkészült fotók pixelről pixelre történő átvizsgálása és kielemzése a cél, ezt a feladatot meghagyjuk a napi szinten ezzel foglalkozó médiumoknak. Mi – informatikával foglalkozó szakoldalként – inkább a hardveroldalát próbáljuk megfogni a dolognak, használati tapasztalatokat részletező cikkeinket nem minden részletre kiterjedő teszteknek szánjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés