Fujifilm X-T200 fényképezőgép: Japánban is olvasnak minket?

A tavaly tesztelt előd, az X-T100 több gyermekbetegséggel is küzdött – vajon sikerült-e mindet kijavítani?

Mobil alkalmazás, értékelés

A fényképezőgép távvezérlése az X-T széria többi tagjához hasonlóan ezúttal is az iOS-re és Androidra is elérhető Fujifilm Cam Remote alkalmazáson belül történhet. Az app nem sok szembeötlő változást hozott azóta, hogy kipróbáltuk az X-T100 teszt során, ez azonban azt is jelenti, hogy a negatívumok is maradtak. Maga a távvezérlés stabilan működött, az expozíciós beállításokat babrálva egész gyorsan láttuk a változást iPhone-unk kijelzőjén, sőt már elérhető egy virtuális távkioldó is, ami a Live View nézet hiányának köszönhetően még gyorsabban működik, mint élőképes társa.

[+]

Hirdetés

A képek letöltése viszont sajnos továbbra is csigalassú, már az is perceket vesz igénybe, hogy betöltsenek a bélyegképek és megtaláljuk azt az egy fotót, ami sürgősen kellene. Persze mi csak az iOS-es verziót próbáltuk, elképzelhető, hogy az androidos alkalmazás stabilabban működik, de ilyenre azért ritkán van példa, és nem tartjuk valószínűnek, hogy épp a Fujifilm alkalmazása működne másként.

Értékelés

A Fujifilm X-T100 tavalyi tesztünk írásakor kitben 209 990 forintért volt megvásárolható, amit akkor lelkesen ajánlottunk az olyan kezdő fotósoknak, akik első komolyabb gépük vásárlása előtt állnak. APS-C fronton kevés, elektronikus keresővel is ellátott konkurenciája volt, így még a hibái ellenére is jó választásnak tartottuk. Most, egy évvel később megnéztük az utódot is, amelyben szinte minden hibát javítottak, ami nem tetszett nekünk az előző generációban. Tehát a Fujifilm egy egyértelműen jobb gépet tett le az asztalra?


[+]

Igen, maga a gép tökéletes lehet egy kezdő számára, ráadásul egy olyan rendszerről van szó, ami később, már haladó szinten is könnyedén bővíthető komolyabb célokat szem előtt tartva is. Árazás szempontjából is szerencséje van, ugyanis ebben a 310 000 forint körüli árkategóriában nem tolonganak az APS-C szenzoros vázak; legközelebbi ellenfelének a jelentősen olcsóbb, ám szerényebb natív objektívkínálattal rendelkező Canon EOS M50, illetve 30-40 000 forinttal drágábban a Sony a6100 és az ugyanezzel az objektívvel csomagolt Fujifilm X-T30 számít.

Végső soron a gyártó jól pozicionálta az újdonságot, hiszen az M50-hez képest bőven megéri a felárat (főleg, ha valaki rajong a Fuji vázak kezeléséért és a bennük található filmszimulációkért), de aki ennyit költ első fényképezőgépre, annak már nem nagy ugrás a még jobb fókuszrendszerrel és X-Trans szenzorral ellátott X-T30 sem. Véleményünk szerint a T200 megéri az extra pénzt a T100-hoz képest, és csak ajánlani tudjuk azok számára, akik a 300 000 forintos értékhatár környékén keresnek maguknak fényképezőgépet.


Fujifilm X-T200 fényképezőgép

SidCorky

A Fujifilm X-T200 fényképezőgépet és a Fujinon XC 15-45 mm f3.5-5.6 OIS PZ objektívet a Fujifilm magyarországi kirendeltségétől kaptuk tesztelésre.

Előzmények

Hirdetés