Prágában járattuk meg a Fujifilm X-Pro3-at

A hivatalos bemutatón lehetőségünk nyílt néhány órát eltölteni az újdonsággal.

Fujifilm X-Pro3 bemutató

Ahogy arról Instagram oldalunk követői néhány napja már tudomást szerezhettek, a Fujifilm Magyarország jóvoltából Prágában próbálhattuk ki a nem is olyan rég bemutatott X-Pro3 vázat. A gyártó itt, pontosabban a Moldva folyó partján elhelyezkedő Mánes galériában nyitotta meg Back in Black elnevezésű kiállítását, melynek megnyitója már önmagában remek élmény volt, de persze a meghívott újságírókat inkább a másnap tartott kamerabemutató tartotta lázban.

Hirdetés

Nagy meglepetésre természetesen nem számítottunk, hiszen a külső és a részletes specifikációk már nagyjából egy héttel korábban ismertek voltak, de azért mégis csak jobb élőben kipróbálni az érdekes koncepciójú kamerát, mint a képekre és az elsők között beavatott tesztelők videóira csorgatni a nyálunkat.


[+]

Az X-Pro3 háromféle külsővel érhető el, ezek mindegyike magnéziumötvözet vázzal és alul-felül titánborítással büszkélkedhet. Utóbbi már natúr valójában is igen ellenálló, de az egyszerű fekete színű modell mellett létezik két, úgynevezett Duratect bevonattal ellátott variáns is (fekete és ezüst színben), melynek köszönhetően a váz még inkább ellenáll a karcoknak. Sajnos a strapabíróbb borításnak ára van, hiszen a képeken is látható módon ez az anyag fokozottan gyűjti az ujjlenyomatokat, amiket ráadásul nem is olyan egyszerű letakarítani, de ez talán megbocsátható hiba azért a látványért és vintage-hatásért cserébe, amit a Duratect változatok nyújtanak.

Fekete, Duratect fekete és Duratect ezüst színvariációk
Fekete, Duratect fekete és Duratect ezüst variáció [+]

A fizikai méretek és a tömeg szinte nem is változott az X-Pro2-höz képest, a motorháztető alatt azonban nagyobb fejlődés ment végbe, a képalkotásért ugyanis ugyanaz a 26,1 MP felbontású, APS-C méretű X-Trans IV szenzor és X-Processor 4 feldolgozóegység felel, amit az X-T3-ban már megismerhettünk. Ennek megfelelően a képminőség és az olyan dolgok esetében, mint például a sorozatsebesség vagy az ISO érzékenység szintén nem érhet minket meglepetés, ami viszont fejlődött úgy általában az eddigi Fujifilm kamerákhoz képest is, az az AF rendszer sebessége.


[+]

Az új, papíron akár -6 FÉ hatékonyságra is képes algoritmusnak köszönhetően még a gyártótól megszokottnál is fürgébb az élességállítás, ez pedig a gyakorlatban is visszaköszön, néhány órás próbánk során a szimpla és a követőfókusszal is elégedettek voltunk Prága belvárosában.

Ugyan a négyirányú D-pad már nem képezi a hátoldal részét, az apró joystick továbbra is megtalálható itt, ez pedig a fókuszpontok kiválasztásában is nagy segítségünkre volt, már amikor épp nem a szintén jól teljesítő arc- vagy szemkövetést használtuk. Az – egyelőre – X-Pro3-exklúzív funkciók közé tartozik az AF limiter, mellyel mi magunk adhatjuk meg, hogy milyen távolságok között állíthatja a rendszer az élességet, ezzel bizonyos szituációkban még gyorsabban elérhetjük a kívánt hatást felesleges keresgélés nélkül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés