Fujifilm X-T200 fényképezőgép: Japánban is olvasnak minket?

A tavaly tesztelt előd, az X-T100 több gyermekbetegséggel is küzdött – vajon sikerült-e mindet kijavítani?

Hirdetés

Zaj, dinamikatartomány

A fém X bajonett mögött egy 24,2 MP felbontású, 23,5 x 15,7 mm alapterületű érzékelő lapul, mely nagyon hasonlít az X-T100-asban látotthoz, de továbbfejlesztették a vezetékezét, ezzel is növelve a kiolvasás sebességét. A tesztidőszak alatt egy Fujinon XC 15-45 mm f3.5-5.6 OIS PZ objektívet használtunk, a RAF kiterjesztésű nyers fájlokból pedig a Capture One 20 Pro szoftver segítségével exportáltunk 100%-os minőségű JPEG képeket.


[+]

Az érzékelő remek munkát végez zajosodás szempontjából, bár 800-1600-as ISO értéken is látni képzajt, az csak ISO 6400-től kezd olyan mértékű lenni, hogy az apróbb színes sávok már csak nehezebben különíthetőek el egymástól, de még itt sem annyira, hogy elkülöníthetetlenek legyenek a vonalak.


[+]

JPEG képek esetén már más a helyzet, itt már ISO 3200-nál elkezd dolgozni a váz zajszűrése, ami recés vonalakat eredményez, feljebb lépkedve pedig a korábban egybefüggő, egyszínű területek is elkezdenek „darabosodni”.

Bebukott részek korrigálásaBebukott részek korrigálása Bebukott részek korrigálása [+]

A remek dinamikatartományon már meg se lepődtünk az X-T100 produkciója után, sőt tesztalanyunk még elődjére is rá tudott verni, ugyanis a sötét részek visszahúzásakor kevésbé vörösödik el a bal oldali, egyébként a valóságban szürke fal, továbbá jobb oldalt is szebb a textúrája a visszahúzott területnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés