Fujifilm X-T200 fényképezőgép: Japánban is olvasnak minket?

A tavaly tesztelt előd, az X-T100 több gyermekbetegséggel is küzdött – vajon sikerült-e mindet kijavítani?

Hirdetés

Mintaképek, videó

Az alábbi mintaképek Fujifilm X-T200 vázzal és Fujinon XC 15-45 mm f3.5-5.6 OIS PZ objektívvel készültek RAF formátumban, majd a Capture One 20 Pro szoftver segítségével, 100% minőségű JPEG formátumban, 2560 pixeles vízszintes oldalszélességgel, szerkesztés nélkül kerültek exportálásra.

45 mm / f5,6 / 1/800 s / ISO 200
[+]

23 mm / f5,6 / 1/350 s / ISO 20045 mm / f5,6 / 1/10s / ISO 400 A képekre kattintva galéria nyílik [+]

Videó

Az X-T100 egyik legnagyobb, mozgóképhez köthető furcsasága a 15 képkocka/másodperc sebességgel történő 4K videófelvétel, amit szerencsére az X-T200 esetében már sikerült feltornászni 30/25/24 fps-re is, ami a kifordítható kijelzővel egy egész jó vlog-kamerát eredményez. Természetesen a vázban ott van a Full HD@60/50p lehetőség is, sőt ugyanezzel a felbontással akár 120 fps-es, látványosan belassítható felvételeket is készíthetünk. Bár a váz beépített szenzorstabilizációval nem rendelkezik, a menüben találtunk egy „Digitális gimbal” módot, amivel némi képkivágásért cserébe digitálisan stabilizált Full HD@30p anyagokat kaphatunk. Sajnálatos módon erről a funkcióról megfeledkeztünk, mikor a tesztvideókat rögzítettük, de a spanyol Fujistas YouTube csatornán remekül bemutatják ennek hatékonyságát.

A Full HD felbontású tesztfelvételek esetében ugyanazt tudjuk elmondani, amit korábbi tesztünkben is: a rendszer jóval magasabb tömörítési szinten dolgozik, mint a 4K-s felvételeknél, ezért ezt a felbontást csak akkor ajánlanánk, ha nagyon helyszűkében vagyunk. A 4K@30/25p-s anyagok ezzel szemben sokkal több részletet tartalmaznak, érdemes azonban észben tartani, hogy egyszerre maximum 15 percet tudunk rögzíteni, ezt követően a felvétel leáll.

Ennek a korlátozásnak valószínűleg az a melegedés az oka, amit mi is tapasztaltunk ujjbegyeinkkel a markolat és a bajonett között, ebből következő leállással vagy figyelmeztető üzenettel viszont nem találkoztunk – szemben több külföldi tesztelővel. Lehet, hogy a viszonylag hűvös időjárásnak köszönhetjük ezt, a nyári melegben azonban benne van a pakliban, hogy a felvétel még azelőtt leállhat, hogy elérnénk a 15 perces limitet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés