Hirdetés

DJI Pocket 2: a zsebünkből egyenesen Hollywoodba

Ennyire apró méretben ritka a gimballal stabilizált kamera, ezért nagy lelkesedéssel bontottuk ki a szerkesztőségbe érkezett dobozt.

Tartozékok, beüzemelés

A kamerát több tengelyen mozgató stabilizátorok tíz-húsz évvel ezelőtt még csak a nagyköltségvetésű mozifilmek stábjai számára voltak megfizethetőek, néhány éve azonban felbukkantak az amatőrök számára is elérhető, egykezes stabilizátorok. A DJI a drónok mellett ezen a területen is széles palettával rendelkezik, ráadásul nem csak MILC/DSLR méretű képrögzítőkhöz, de okostelefonokhoz is gyártanak efféle megoldásokat.

DJI RS 2 és OM 4DJI RS 2 és OM 4 DJI RS 2 és OM 4 [+]

Az Osmo széria egy kamerát is magába foglaló gimballal indult útjára, ezt a vonalat viszont egy időre elengedték, és az okostelefonokhoz készült Osmo Mobile sorozat szekerét tolták tovább, melynek idén már a negyedik generációját dobták piacra. Közben 2018-ban Osmo Pocket néven visszatért a kamerával egybeépített megoldás is, a korábbinál sokkal kompaktabb méretben, melyet elsősorban a rengeteget utazó tartalomgyártók, illetve a családi videókat a szokásosnál jobb minőségben rögzíteni kívánó felhasználók számára készítettek.

DJI Osmo Pocket
DJI Osmo Pocket, az első generációs modell [+]

Az Osmo Pocket gimbalos kamera bizonyára eladási számok tekintetében is nagy sikernek örvendett, ugyanis októberben bemutatkozott a – már Osmo előtag nélküli – második generációs modell, melyre mi is lelkesen vetettük rá magunkat.

Tartozékok, beüzemelés

A Pocket 2 alapmodell 139 900 forintot kóstál, de elérhető egy Creator Combo névre keresztelt, 189 900 forintba kerülő pakk is, melyben az alapmodell tartozékai mellett egyéb érdekességeket is találunk. Ezek közé tartozik egy mini tripod, egy mágnesesen rögzülő, nagylátószögű előtétlencse, az okostelefonunkkal vezeték nélküli kapcsolatot biztosító „Do-It-All” markolat, valamint egy vezeték nélküli mikrofon és hozzá tartozó szélfogó.


[+]

Nálunk az olcsóbb szett járt, de szerencsére ennek dobozában sem csak magát az eszközt találjuk. A Pocket 2 mellé jár egy csuklóra akasztható pánt, egy extra kupak (melyet az eszköz aljára felerősítve állványra rögzíthetjük az apróságot), négy kis, különféle funkciókat ellátó, az eszköz közepére bepattintható műanyag alkatrész, valamint egy műanyag tok, amiben egyébként a Pocket 2-n kívül az említett előtétlencsének és a négy kis alkatrészből kettőnek is van saját helye.

[+]

A kis bizgentyűk használatának módjára hamar rájöttünk, hiszen közülük a legegyszerűbb, a műanyag takaróelem már az eszközbe bepattintva várt minket, a másik hármat ennek a helyére csúsztathatjuk be. A háromból kettő az okostelefonhoz való csatlakoztatást segíti, az egyik USB Type-C, a másik pedig Lightning csatlakozóval rendelkezik, ezzel pedig le is szűkítettük a támogatott telefonok listáját az iPhone-okra és az újabb androidos modellekre. Az utolsó kis elemen (ami a fenti képeken épp az eszközben van) egyetlen gombot és egy apró joystickot találunk, ezek funkcióira majd a későbbiekben térünk ki.


[+]

Miután bekapcsoltuk a kamerát, a felugró üzenet alapján rájöttünk, hogy az aktiváláshoz mindenképp szükségünk lesz a telefonunkra, ezért gyorsan helyére is pattintottuk a Lightning csatlakozót és elindítottuk az Apple App Store-ból (és a Google Play Store-ból is) elérhető DJI Mimo alkalmazást, és elvégeztük a termék aktiválását. A folyamat egyszerű volt, mivel első generációs DJI Osmo Mobile tulajdonosként már rendelkeztünk DJI fiókkal, de természetesen a regisztráció sem bonyolultabb, mint bármilyen más esetben.

[+]

Itt megjegyeznénk, hogy a szöveg szerint a garancia az aktiválás pillanatától érvényes és a termék innentől a mi fiókunkhoz van rendelve. Azonban arról nincs pontosabb információnk, hogy mi történik, ha eladjuk, ezért használtpiacról való vásárlás előtt érdemes tájékozódni ezzel kapcsolatban a gyártónál vagy a magyarországi márkaboltnál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés