Hirdetés

DeepCool processzorhűtők triója

Hirdetés

DeepCool Neptwin

Bár csak egy hajszállal, de a DeepCool Neptwin nehezebb még a Lucifernél is. A ventilátorokkal együtt 1109 grammos monstrum a legnagyobbak közé tartozik, és ahogyan ebben a kategóriában illik, mondhatni dupla hűtőről van szó. A hat darab U alakú hőcső két lamellasort tart, közéjük egy ventilátort illesztettek, a második (illetve harmadik) pedig kívülről illeszthető fel.

A hőcsövek elrendezése az Ice Wind Próhoz hasonlóan egyenletes, csak a középső részen van egy kis kihagyás. A ventilátorok és azok fémdrótos rögzítési rendszere sem sokat változott. A lamellák viszont ezúttal nem kaptak nikkelbevonatot, így a Neptwin nem tűnik olyan menőnek, mint a Lucifer.

Ismét tükörsimára polírozott, nikkelezett réztalpat kapunk, a hat hőcső ezen keresztül érintkezik a processzorral. Ahogyan a lamellák, úgy a csövek sem kaptak nikkelezést.

Gyárilag két 120 milliméteres ventilátor jár a Neptwinhez. Hozzánk az alapmodell került fekete kerettel és kék lapátkerékkel, de a frissített, V2 verzióhoz viszont már kéken világító példányokat adnak. A másik két hűtőhöz hasonlóan ezúttal is folyadékcsapágyasak a szellőztetők, és a fehér matrica most sem árul el semmit paramétereikről. Érdekes, hogy az egyik PWM szabályozású (percenként 900-1500-as fordulat között), a másik viszont fixen percenként 1300-as fordulaton jár.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés