Hirdetés

DeepCool processzorhűtők triója

Hirdetés

Értékelés

Kellemes benyomást tett ránk a DeepCool processzorhűtők megjelenése, kialakítása és teljesítményük is, és további jó hír, hogy ezzel még nincs vége a pozitív dolgoknak, mert áraik is váratlanul jók. Az Ice Wind Próhoz hasonló, 650 gramm körüli, négy hőcsöves, 120 milliméteres ventilátorral ellátott konkurenseket tízezer forint környékén kínálják, míg a DeepCool kevesebb mint kilencezer forintot kér a saját megoldásáért, amihez kifejezetten jó ventilátort és második példányhoz való rögzítőrendszer is ad. Ráadásul teljesítményben alig maradt le a nagyok mögött, ezért az Ice Wind Pro ajánlott címet kap tőlünk.

A hatalmas DeepCool Lucifer szintén árelőnyben van konurenseivel szemben, ugyanis a 13 000 forint körüli árkategóriában rendszerint kisebb, 800 gramm körüli modellek kaphatóak, ami viszont passzív üzemhez még kevés. A hasonlóan látványos és hatalmas példányokat jellemzően 16-18 000 forint körül találjuk. A DeepCool Lucifer nekünk határozottan tetszett, de szerintünk egy átlagos processzor halk hajtásához vagy némi tuninghoz imént tárgyalt kisebb testvére is elegendő. A passzív üzemnek nem sok értelmét látjuk, mert valami ventilátor úgyis kell a gépházba, teljesen mindegy, hogy az a ház elején, hátulján vagy éppen a processzorhűtőn duruzsol.

Akinek viszont durva hűtési teljesítményre van szüksége, annak a DeepCool Neptwin ajánlott. Egyrészt azért, mert nagy légszállítás mellett sűrű lamellájú, dupla bordája kiválóan teljesít, másrészt pedig azért, mert 15 000 forint környékén megkapható, míg a hasonló felépítésű versenytársak általában 20 000 forinttól indulnak. Érdemes figyelni a DeepCool ventilátoraira is, mert folyadékos siklócsapágyazású, nagyon korrekt, halk daraboknak tűnnek.

DeepCool Ice Wind Pro processzorhűtő
DeepCool Neptwin processzorhűtő
DeepCool Lucifer processzorhűtő

rudi

A DeepCool processzorhűtőket az Cédrus Számítástechnikai Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés