DeepCool processzorhűtők triója

Hirdetés

DeepCool Lucifer

A DeepCool termékeinek elitjét a Gamer Storm családba sorolják, ide tartozik a Lucifer processzorhűtő is. Különlegessége már a dobozán látszik, ami egyrészt hatalmas, másrészt az alapmodellek fehérjével ellentétben fekete színű. Benne egy igen nagy hűtőbordát találtunk, és 140 milliméteres ventilátora sem éppen apróság.

A gyártó állítása szerint ez az óriás a szerényebb processzorokat passzívan hűtve is elviszi, és ebben mi sem kételkedünk a puszta fémtömeg láttán, amit hat hőcső tart egyben. Néhány gramm híján egy kilogrammot nyom a Lucifer bordája, ventilátorral pedig túl is lépi ezt a határt. Lamellái hatalmasak, a nikkelbevonat révén fényesek, akárcsak a hőcsövek, így igazán prémium termék benyomását keltik.

Ugyanez mondható el a szintén nikkelezett réztalp láttán is, itt már tükörsimára polírozták a fémfelületet. A direkt érintkezésű hőcsöves megoldást viszont mellőzték, talán azért, mert ekkora tömegnél és ennyi csőnél már nem lehet alkalmazni.

Igényesre sikerült a Lucifer ventilátora is. A 140 milliméteres óriás kilenclapátos kereke ezúttal nem kék, hanem zöld, ráadásul keretéhez hasonlóan gumis burkolattal vonták be. Fordulatszáma percenként 700-1400 között állítható, természetesen PWM szabályozással, rögzítéséről fémdrót gondoskodik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés