Hirdetés

DeepCool processzorhűtők triója

Hirdetés

DeepCool Lucifer felszerelés

Itt már sokkal nagyobb súllyal kell megküzdenie a rögzítési rendszernek és a hűtő súlypontja is távolabb van az alaplaptól, így lényegesen komolyabb rögzítési rendszerre van szükség. Ezen a ponton válik biztossá az Alpenföhn rokonság, ugyanis a német márkáéval azonos a tartómegoldás. Alapja egy univerzális hátsó panel, amit Intel és AMD foglalatokhoz is használnunk kell különböző csavarnyílásokat választva. Ventilátorrögzítőből most is kétfélét kapunk, a sűrűbb állagú pasztát pedig fecskendőben adják a hűtő mellé. Ezúttal is két ventilátorhoz kapunk tartódrótokat.

Jó pont jár azért, hogy a hátsó támasztókeret alaplappal érintkező végeire gumibetétet húztak. Ha ezt feltettük, a processzorfoglalat felőli oldalra táptartókkal erősíthetjük fel a keretet, amihez két rugós csavarral rögzíthető a bordát tartó keresztpánt. Az alábbi képen a Neptwin segédkerete látható, de a Lucifer is hasonlót használ. Ahogy illik, elölről hátrafelé szellőző irányban tehető fel, a hátsó rögzítőcsavar eléréséhez viszont célszerű beszerezni egy hosszabb csavarhúzót, mert elég nehéz hozzáférni.

Alaplapra szerelve látszik igazán, hogy milyen óriási a DeepCool Lucifer. Vásárlás előtt célszerű átnézni pontos méreteit és a rendelkezésre álló helyet házunkban, mert megtörténhet, hogy 168 mm-es magassága miatt esetleg nem fér majd be.


Ha a borda elejére szereljük a ventilátort, akkor a processzorfoglalat közelében két-három memóriahelyen be kell majd húznia a nyakát a RAM moduloknak. Azért a meztelen vagy diszkrétebb bordájú modellek beférnek majd, ráadásul a ventilátor elhelyezésének magasságával is lehet játszani (figyelve házunk szélességére), a borda legalsó lamellája pedig jó magasan van.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése DeepCool Lucifer
Felszerelhető AMD – Socket 754/939/940/AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1
Intel – LGA775/LGA1150/LGA1155/LGA1156/LGA1366/LGA2011
Mérete 140 x 136 x 168 mm
Borda anyaga alumínium lamellák, hat hőcső, réztalp
Tömege 1079 gramm
Borda tömege 936 gramm
Ventilátorok mérete 140 x 140 x 25 mm
Ventilátor fordulatszáma 700-1400 rpm PWM szabályozással
Ventilátor csapágyazása folyadékos siklócsapágy
Gyártó honlapja www.deepcoolglobal.com
Termék honlapja Lucifer
Fogyasztói ára 12 630 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés