Hirdetés

DeepCool processzorhűtők triója

Hirdetés

DeepCool Ice Wind Pro felszerelése

Mivel a processzorhűtők világában a 650 grammos súly nem számít olyan nagynak, a DeepCool teljesen egyszerű rögzítőrendszet készített az Ice Wind Próhoz. Alapja a hőcsövek köré, a talp fölső részéhez rögzített pánt, ami minden további komponens nélkül illeszkedik az AMD processzorfoglalataihoz. Intel processzor esetén a mellékelt műanyag pöckökkel felfogatható segédkeretet kell előbb feltennünk. A meglehetősen híg állagú pasztát egyszerű zacskóban adják, és a szerelési útmutató sincs túlkombinálva – szerencsére nem is kell.

A ventilátort a legáltalánosabb, drótból hajlított megoldással lehet a bordára rögzíteni. Kedves figyelmesség, hogy a ventilátor sarkaiba rezgéselnyelő betétet tettek, így a lapátkerék és a motor rezonanciája nem terjed tovább, nem erősödik fel a lamellákon. Dicséret jár azért, hogy két ventilátorhoz való rögzítőt kapunk, bár a másodiknál már nekünk kell gondoskodnunk a rezgéscsillapító betétről.

Meglehetősen egyszerű volt feltenni az Ice Wind Prót, különösen az általunk használ AMD FM3+ foglalatos alaplapra, ahol a művelet nagyjából két mozdulatot igényelt. Jó hír, hogy a DeepCoolnál nem követték el azt a hibát, amit sok gyártó az AMD foglalatoknál, így a borda a legtöbbet használt, ház hátulja felé történő szellőzési irányba állítható, és nem alulról fölfelé. Az Intel foglalatnál nincs ilyen helyzet, ugyanis az 90 fokonként szimmetrikus.

Mint a fenti képeken látható, különösen magas RAM borda kell ahhoz, hogy a ventilátor blokkolja a CPU-foglalathoz legközelebbi memóriaaljzatot. Ha véletlenül mégis ilyen megoldásunk lenne, akkor feltehetjük a ventilátort a borda másik oldalára.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése DeepCool Ice Wind Pro
Felszerelhető AMD – Socket 754/939/940/AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1
Intel – LGA775/LGA1150/LGA1155/LGA1156/LGA1366
Mérete 140 x 83 x 157 mm
Borda anyaga alumínium lamellák, négy hőcső közvetlen érintkezéssel
Tömege 650 gramm
Ventilátorok mérete 120 x 120 x 25 mm
Ventilátor fordulatszáma 500-1500 rpm PWM szabályozással
Ventilátor csapágyazása folyadékos siklócsapágy
Gyártó honlapja www.deepcoolglobal.com
Termék honlapja Ice Wind Pro
Fogyasztói ára 8820 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés