Hirdetés

DeepCool Castle 240 RGB v2 kompakt hűtő: ez a vár örökké állni fog

A gyártó Anti-Leak technológiája jelentősen kitolhatja az eszköz élettartamát.

Hirdetés

Teljesítmény

Hőmérsékleti méréseinket szokásos módon alaplapi ventilátorvezérléssel kezdtük, és bár a 24 °C-os szerkesztőségben a görbe kiegyenesedése után olvasható 35 °C körüli érték nem egy kirívóan jó eredmény, cserébe a 750 rpm-en pörgő ventilátor és úgy általában a rendszer működése valóban halk volt, mindössze 18 dB-t mértünk.

Az AIDA64 stressztesztje alatt a hőmérséklet tovább, 80 °C fölé emelkedett, a nagyobb terheléssel járó Prime95 teszt pedig kicsivel 90 °C fölé is feltornászta a hőmérő higanyszálát, ami bár nem kritikus, de azért láttunk már ennél jobbat is. Előbbi benchmarknál egyébként a ventilátor percenkénti fordulatszáma túllépte az 1200-at is, ezzel 27 dB-es zajszintet generálva, míg Prime45 közben a légkavarók 1900 rpm-en üzemeltek – ami egyébként gyorsabb, mint amennyit a specifikációs táblázatban maximális fordulatszám címszóval feltüntettek.

A ventilátorokat maximális fordulatszámon járatva valamelyest csökkentek a hőmérsékleti értékek, terhelés nélkül 30, az AIDA64 futtatásakor 73, a Prime95 mérés közben pedig 83 °C körüli számokat láttunk. Persze mindez a zajszint rovására megy, az általunk mért 40 dB körüli érték azért már elég hangos, ez egy zajszigeteltebb házból is kihallatszik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés