Hirdetés

Négy AMD B350-es alaplap tesztje

Az ASrock, ASUS, Gigabyte és MSI egy-egy B350 chipkészletes lapját vizsgáltuk meg közelebbről.

Hirdetés

MSI B350 Tomahawk

A vizsgált B350 alaplapok sorát az MSI B350 Tomahawk zárja. Ha a lap külsejét nézzük, itt van legkevésbé jelen a gamer jelleg: a színvilág fekete-szürke, a vörös szín csak egy vonalban húzódik a VRM hűtőbordáin.


[+]

Szerencsére a VRM IC-ket itt is két hűtőbordával látták el, hasonlóan, mint a Fatal1tynél láttuk, ez jó hatással van a lap stabilitására. További pozitívum az acélmerevítésű x16-os foglalat, és úgy általában a Millitary Class 4 besorolású komponensekből felépített elektronika.


[+]

Itt egy darab M.2 foglalatba, 22110-es méretszabványig telepíthetünk SSD meghajtót, és a második x16 PCI Express slot itt is x4 módot tud maximum. További bővítőkártyákat két x1-es PCI Express, illetve két PCI foglalatba tehetünk, adattárakat pedig még hat darab SATA 6 Gbps aljzatba köthetünk.


[+]

A hátlapra térve, USB portok terén a legszerényebb felhozatalt tudja a lap felmutatni, cserébe van első generációs USB 3.1 Type-C, illetve aranyozott jack aljzatok.


[+]

Az MSI B350 Tomahawk UEFI-jének felülete valahol félúton van a Gigabyte minimalista stílusa és az Asus és at Asrock részletessége között. Tudjuk, ízlések és pofonok, de a nagy gombok és a különböző információs mezők középre szorították az éppen beállítandó opciók listáját; ez van, akinek rendkívül informatív, van akinek pedig zavaró lehet. Arról nem is beszélve, értjük, hogy "millitary"-jelleget sugall a lap elég sok vonásával, de nem biztos, hogy szerencsés pont a BIOS-beállításokban, vagy éppen a bootképernyőn egy egészen kis felbontású képen ezt erőltetni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés