Hirdetés

Négy AMD B350-es alaplap tesztje

Az ASrock, ASUS, Gigabyte és MSI egy-egy B350 chipkészletes lapját vizsgáltuk meg közelebbről.

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming K4

Az ASRock Fatal1ty szériája nagy múltra tekint vissza a gyártó életében; természetesen B350 chipset köré épített alaplap is érkezett ezen a néven, a Fatal1ty AB350 Gaming K4. A tesztelt példány egy bemutatódarab volt, így csomagolása egy kartondobozból, antisztatikus tasakból, és disszipatív szivacsból állt. Csak a legszükségesebb kellékeket kaptuk hozzá: hátlapot, driverlemezt, és az M2 SSD-k rögzítéséhez való csavarokat.


[+]

A Fatal1ty sorozatra jellemző külcsín tetten érhető: piros-fekete gamer színvilág, amit vörös megvilágítással bolondították meg. Két egyszerű, de profilozott, a termékvonalnál megszokott alumíniumborda került a VRM IC-kre, támogatva a tuningos törekvéseket.


[+]

Az alaplap részleteire térve, üdvözlendő kezdeményezés, hogy a középkategóriát is elérte a megerősített PCI Express foglalat, illetve, hogy két darab M.2 csatlakozó fogadhatja az SSD meghajtókat, melyből az egyik maximálisan 2280, a másik 22110 méretszabványú lehet. Ha már tárolók kerültek szóba, a lapon hat darab SATA 6 Gbps csatlakozó látható.


[+]

A hátoldalon a középkategóriára jellemző felszereltséget láthatjuk, bár van USB 3.1 Type-C csatlakozó is, de "csak" első generációs.

[+]

A UEFI kimondottan részletesen kidolgozott, felülete áttekinthető, informatív. A háttérben ismét a termékvonalra jellemző vörös-fekete színvilág köszön vissza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés