Hirdetés

Négy AMD B350-es alaplap tesztje

Az ASrock, ASUS, Gigabyte és MSI egy-egy B350 chipkészletes lapját vizsgáltuk meg közelebbről.

ASUS Prime B350-Plus

Az Asus Prime családba alapvetően jól felszerelt alaplapok tartoznak, a felsőkategória zászlóshajóitól lényegében csak a extrák hiányával marad el. Az Asus Prime B350-Plus így egy sallangmentes középkategóriás lap.


[+]

Ezen tesztalanyunkat a kereskedelmi forgalomban lévő csomagolásban kaptuk kézhez, a kellékek kézikönyv, driverlemez, SATA III-as kábel és hátlapi lemez. Az alaplap külsőségeiben követi a gamer vonalat, itt is vörös-fekete színvilág dominál, de az Asus a szürke színt is beleveszi csatlakozókon, ügyesen váltogatva a feketével.

Hirdetés

Ezen a lapon nincs megerősített foglalat, de az x16-os PCI Express foglalat Safeslot rendszerű. Ezen kívül két darab PCIe x1, illetve két darab PCI slotba tehetünk bővítőkártyákat. M.2 foglalatból egy került a lapra, mely 22110 méretszabványig fogad adattárolót; elhelyezését akkor tarthatjuk szerencsésnek, ha gépházunk oldalfalára teszünk légkavarót, és befúj a processzorhűtés és a videokártya közé.


[+]

A lap egyik furcsasága, hogy keskenyebb az átlagos ATX lapoknál, így hat csavar tartja a házban, és a komplett jobb széle a levegőben lóg. Amúgy masszív a nyomtatott áramkör, de nem árt az óvatosság a memóriák beépítésénél és a 24 tűs tápkábel csatlakoztatásakor. A másik szokatlan dolog az RGB csatlakozók helye; aki élni szeretne ezzel a manapság divatos feature-rel, készüljön arra, hogy bármerről is közelíti meg, mindenképp át kell vezetnie a kábeleket a fél alaplapon.


[+]

A hátlap felszereltsége hasonló az előzőleg látott Fatal1tyhez, az elrendezésben vannak apró eltérések, illetve itt nincs USB Type-C csatlakozó.

[+]

Az Asus UEFI-je folytatja a gyártó hagyományait, kiforrott, minden a jól megszokott helyen található, részletes, könnyen kezelhető, és aki finomhangolni szeretne, minden lehetőség biztosított rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés