Négy AMD B350-es alaplap tesztje

Az ASrock, ASUS, Gigabyte és MSI egy-egy B350 chipkészletes lapját vizsgáltuk meg közelebbről.

Hirdetés

Teszteredmények II, fogyasztás

Játékokból ötöt választottunk: nagy részük az RX Vega vizsgálatokból lehet az olvasóknak ismerős, azonban a Dota 2 személyében újoncot avatunk. Azért került bele a tesztcsokorba, mert megtaláltuk a módját a reprodukálható mérésnek, amely egy MOBA-címnél kifejezetten fontos, és alaplap és processzortesztjeinkhez jobban illeszkedik, mivel inkább a CPU-t terheli jobban. VGA-tesztjeinkhez hasonlóan három felbontásban (1920x1080, 2560x1440, 3840x2160) végeztük el a méréseket.

"A játékok alatt, bár nagyon kiugró eredményeket nem tapasztaltunk a mezőnyben, látható a diagramokon, hogy a Gigabyte lapja elég sűrűn marad le az fps minimumokat nézve. Frissítés: Bár a teszt idején még az Gigabyte AB350-Gaming 3 F7-es BIOS-a volt érvényben, így a megjelenés után olvasóink jelzései alapján frissítettünk F8-ra, majd a problémás területeken újra mértünk a lappal, az egyik ilyen a Dota 2 Vulkan-os mérése volt. Az eredményből annyi szűrhető le, hogy felzárkózott a lap a többi tesztalany szintjére.

A fogyasztás mérését most is konnektorba dugható, digitális VOLTCRAFT Energy Logger 4000 készülékkel végeztük, és minden esetben a teljes konfiguráció értékeit vizsgáltuk, de monitor nélkül. A méréseket az alaplapok gyári alapbeállításai mellett végeztük el. Fogyasztásban legjobban az MSI lapja szerepelt, legrosszabbul pedig a Gigabyte, annak ellenére, hogy kikapcsolt megvilágítással futtattuk le ezeket a tesztlépéseket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés