Hirdetés

Acer Aspire S 13: vékony notebook potenciállal

Csinos, karcsú és fürge az Acer legújabb 13,3 hüvelykes laptopja, és az ára sem olyan megveszekedett.

Hirdetés

Külső

Körülbelül két hónapja járt náluk egy röpke mustrára az Acer Aspire S 13-as noteboojka. Aki ismeri a márka nevezéktanát, tudja, hogy egy vékony (ezért az S), 13,3 hüvelykes (ezért a 13) modellről van szó, ami a drága csúcsmodell, az Aspire S7 és az olcsó Aspire S3 közé illeszkedik arany középutat alkotva, ezért is kapta az S5-371 gyári kódot. Sajnos a teszthez is a korábban próbált, előszériás példányt kaptuk, amelyen egyes részletek nem egyeznek a kereskedelmi forgalomba kerülő példányokkal.

Kétféle színben, feketében és fehérben kapható az Aspire S 13, nálunk az utóbbi járt. Elegáns, légies formáját az S7-es csúcsmodelltől kölcsönözte, a sötét vagy világos alapszínt a hátsó részen, a zsanérnál matt fém egészíti ki, az alsó rész peremén pedig vékony, krómhatású csík fut körbe. Műanyagból készült a laptop fedele, de érdekes, kellemes tapintású mintát nyomtak bele, így van olyan csinos, mint a konkurensek fémfedele. Demógépünknél sajnos a fedél éleit nem dolgozták el, ezért vágják a kezet, viszont az Acer szerint a boltokba kerülő darabok nem szenvednek ettől a hiányosságtól.

Belül a 13,3 hüvelykes, Full HD felbontású kijelző kerete műanyag, viszont a laptop többi felületéhez színben igazodó billentyűzet kerete és a csuklótámasz alumíniumötvözetből készült. A gépház alsó, teherviselő része pedig magnéziumötvözet, így könnyű, valamennyire rugalmas, de kellően stabil alapot ad az alkatrészek felfogatásához. Az Aspire S 13 karcsú, nem érintésérzékeny kijelzővel szerelt változata mindössze 14,58 mm vastag, de az érintőképernyő is csak pár millimétert ad hozzá ehhez az értékhez. Súlya 1,3 kilogrammról indul, de szerencsére nem spórolták ki belőle az akkumulátort, kapacitása 45 wattóra.

Vékonyságához képest csatlakozók terén egészen jól áll az Aspire S 13. Nem kevesebb mint három darab USB 3.0 kapuja van, közülük az egyik Type-C formátumú. Van teljes méretű HDMI és külön töltőaljzat is, a hang ki- és bemenetet mai szokás szerint összevonták. Kapunk SD kártyaolvasót, igaz, csak feles mélységűt, így a beledugott kártya félig kilóg, ami nem túl esztétikus, de megteszi.

Elvileg néhány csavar kioldása után le lehet szedni a notebook fedelét, de nálunk valamiért nem akarta egymást elengedni az alsó és a felső rész. Talán a nálunk járt bemutatódarabot összeragasztották, bár a notebookcheckes kollégáknak is csak két célszerszám leamortizálása árán sikerült bejutniuk. Vékony lapopokra jellemzően szinte semmi sem cserélhető, a processzor és a memória fix, csak az M.2-es SSD-hez és Wi-Fi modulhoz férünk hozzá, illetve a hátul, középtájt lévő ventilátor tisztítható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés