Hirdetés

Acer Aspire S 13: vékony notebook potenciállal

Csinos, karcsú és fürge az Acer legújabb 13,3 hüvelykes laptopja, és az ára sem olyan megveszekedett.

Hirdetés

Értékelés

Légies, elegáns notebook az Acer Aspire S 13-as modellje, különösen a nálunk járt, fehér színben. Ha eltekintünk nullszériás tesztpéldányunk zavaróan éles fedelétől és borzasztóan egyenetlen billentyűzetvilágításáról, akkor lényegében nem is marad olyan részlet, amibe beleköthetnénk. A gépház csinos és minőségi benyomást kelt annak ellenére, hogy a kijelzőfedél nem fém, hanem csak műanyag. Vékonysága ellenére egészen masszív a szerkezet, csatlakozók és akkumulátorméret terén sem kellett kompromisszumokat kötni.

A hatodik generációs, kétmagos, 15 wattos Core i processzorok már sokszor bebizonyították, hogy komolyabb feladatok elvégzéséhez is kellő teljesítménnyel bírnak, miközben különösen takarékosak, a rendszer általános fürgeségét pedig egy jó SSD adja meg, ami ma már szinte kötelező tartozéka a vékony laptopoknak. Szerencsére a kijelző felbontásával sem szálltak el, szerintünk 13,3 hüvelykre éppen elég a Full HD, az IPS panelt és a matt felületet is értékeltük. A lehetőségekhez mérten jó a billentyűzet, a touchpad gombját lehetne még finomítani, a hangzás dicséretes. Kiváló akkumulátoros üzemidőt kaptunk, vagyis az összhatás határozottan pozitív.

Amikor ilyen jó notebookkal van dolgunk, borítékolható a viszonylag magas ár, és ez az Aspire S 13 esetében sincs másképp. Bizony, az idehaza kapható legolcsóbb modell háromszázezer forintba kerül, igaz, ez már egy nagyon potens, Core i5-tel, 8 GB memóriával, 256 GB-os SSD-vel, Windows 10-zel és három év garanciával ellátott összeállítás. Az Acer egyelőre nem ment lejjebb, pedig Core i3-mal, kevesebb memóriával és kisebb SSD-vel talán befért volna az Aspire S 13 kétszázötvenezer forint alá is. Nekünk határozottan tetszett a notebook.


Acer Aspire S 13 notebook

rudi

Az Acer Aspire S 13 notebookot az Acer hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés