Hirdetés

Acer Aspire F15, a jó árú multimédiás

Az Acer középkategóriás, 15,6 hüvelykes notebookját teszteltük Kaby Lake processzorral.

Külső

Tavasszal mutatkozott be az Acer otthoni felhasználóknak szánt, Aspire F családja. Az új széria pontosan úgy illeszkedik a termékpalettára, mint az F betű az ábécébe. Az alsó kategóriás Aspire E-hez nagyon közel áll, a középkategória felső régiójában mozgó Aspire V viszont lényegesen fejlettebb nála. Annyira szoros az E és F család kapcsolata, hogy az F az E alapjaira épül, csak némi kozmetikai tuningot vetettek be nála.

Nálunk a legfrissebb, Kaby Lake processzoros, 15,6 hüvelykes Aspire F15 landolt, ami ugyanazzal az F5-573G kóddal érkezik, mint tavasszal bemutatott, Skylake-alapú elődje, amiből sejteni lehet, hogy nincsenek számottevő külső változások. Megkapjuk az Aspire E alapjaira épülő műanyag gépházat, amit a fedelén, illetve a billentyűzet környékén szálcsiszolt fémbetéttel dobtak fel. Ötféle színben lesz elérhető, fehérben, szürkében, kékben, vörösben és az általunk próbált feketében.

Belül matt felületű kijelzőt találunk, ami HD (1366x768) vagy Full HD (1920x1080) felbontású lehet. Szerencsére kerete is matt, de műanyag helyett kerülhetett volna ide is fém. Az Acer szokásos, 15,6 hüvelykes laptopokba szerelt billentyűzetét kapjuk az Enterrel szoros szomszédságban lévő Ű-vel és bal Shiftből kikanyarított Í-vel. Alatta, a numerikus pad miatt balra tolva hatalmas, integrált gombos touchpad terpeszkedik elegáns krómkeretben.

Csatlakozókiosztását is az E szériától örökölte az Aspire F, ami nem épp főnyeremény; minden lényeges konnektor balra elöl található, a két USB 3.0 aljzatot és a velük könnyen összetéveszthető HDMI kimenetet nagyon egymásra zsúfolták, az USB 3.1 Type-C kapu jelenléte viszont üdvözlendő. Az átellenes oldalra is került egy USB, igaz csak 2.0-s, és itt található az optikai meghajtó is, amit nem spóroltak ki a legvastagabb pontján közel három centiméteres gépházból.

Gondoltak a tisztességes akkumulátorra is, 62 wattóra a kapacitása, de sajnos a hűtőventilátorhoz hasonlóan ehhez a komponenshez sem lehet hozzáférni a fenéklemez leszerelése nélkül. Van viszont alul egy szervizfedél, melyen keresztül elérhetjük a két memóriafoglalatot, a 2,5 hüvelykes merevlemezállást és az M.2-2280 SSD foglalatot. Jellegzetessége az Aspire F-nek a fenéklemez érdes textúrája, ami szebbé varázsolja az egyszerű műanyagot, és ölben tartva a gépet némi extra stabilitást ad neki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés