Acer blog: Aspire S13, az új csúcsnotebook

Az Aspire S 13-ról már írtunk a tavaszi nagy Acer termékbemutató kapcsán, azóta pedig az első példányok már a boltokban várják gazdáikat, éppen ezért hamarosan sort kerítünk majd a gép tesztjére is, de előbb a Switch Alpha van soron. Amíg az kipörög, addig lehetőségünk adódott, hogy New York után, immáron itthon is ránézzünk egy röpke pillanatra az 1,3 kilogrammos S 13-ra, annak is a végleges modelljére, azon belül is egy fehér kiadásra (i5-6200U processzorral, 8 GB RAM-mal és 256 GB-os SSD-vel).


[+]

Újból megállapíthattuk, hogy mutatós lett a masina, hiszen dizájnt tekintve lényegében nem láttunk változást a korábbiakhoz képest. Ismét meggyőződhettünk róla, hogy a formavilág eléggé modern és szerethető, az anyagválasztás pedig nagyon jó, annak ellenére, hogy nem alumíniumból készült – leszámítva a díszítő elemeket a touchpad és a gép körül. Ötletes, hogy a fedél nem sima és egyhangú, hanem mintás, ennek megfelelően érdes a felülete is. Egyetlen negatívumot tudunk csak felhozni, ami nem változott a korábban tapasztaltakhoz képest, mégpedig az, hogy kétoldalt a fedél széle éles. A probléma oka, hogy a kijelző körüli műanyag keret, azaz a káva jobb és bal széle kicsit szélesebbre van engedve, mint a fedél lekerekített széle, így néhány tized millimétert túllóg, ami a két anyag összeeresztésnél "szintkülönbséget" okoz, mely kézzel is tapintható.


[+]

Szemből, vagyis a kijelző tetején ezzel a problémával nem találkoztunk. Viszont ahogy korábban is megjegyezték hozzászólóink, nincs semmilyen bevágás, ami segítene a fedél kinyitásában. Nekünk ez elsőre fel sem tűnt, mivel a fedelet így is könnyedén fel tudtuk nyitni, ami annak tudható be, hogy a gép alja és a fedél picit más méretű, így ujjbeggyel minden probléma nélkül nyitható, nem kell a körmünkkel kotorászni.


[+]

Vékonysága (14,58 milliméter) ellenére a váz stabil, nem hullámzik, nem csavarodik gépelésnél, emelgetésnél. A kijelző is stabil, és kézzel persze megcsavarható, de bekapcsolt állapotban, hátulról erősen nyomkodva sem láttunk semmi elváltozást, tehát a fedél eléggé masszív darabnak tűnik. Maga a Full HD kijelző kellemes, ami a 13,3"-es IPS kijelzőnek és a matt felületnek tudható be.


[+]

A hangszórókat alulra rejtették, akárcsak a levegő beszívására szolgáló rácsokat, míg a meleg levegőt a már más Aspire notebooknál is látott módon hátrafelé és kissé lefele vezetik ki. Természetesen alapjáraton a bevezetőben említett hardverrel szerelt notebook teljesen hangtalan az elvárásoknak megfelelően, de a további részleteket majd a teszt árul el ezzel kapcsolatosan (is).


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények