Acer blog: Aspire V5-519G, az optimális középkategóriás

Az Acer igáslova, a V sorozat, azon belül is a V5 nagy népszerűségnek örvend, hiszen ez szolgálja ki a középkategória felsőbb szegmensét, így ebben a kategóriában olyan konfigurációt kínál a gyártó, amely hardveresen a többség számára már jócskán elegendő teljesítményt kínál.


[+]

Tesztalanyunkban (V5-591G-51QH) az i5-6300HQ processzor mellett 8 GB DDR4 memória, 4 GB VRAM-mal szerelt NVIDIA GeForce GTX 950M (teljesítménymérés itt), valamint 128 GB SSD és 1 TB HDD foglal helyet, míg a 15,6"-es kijelző Full HD felbontást kínál. A körítést sem hanyagolták el, amit AC-s Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Gigabit Ethernet, webkamera, mikrofon, Dolby Home Theater hangrendszer, kártyaolvasó, 1 db USB 2.0-s és két USB 3.0-s portok, hatcellás 56 Wh-s akkumulátor adják. Ennél erősebb modell 256 GB-os SSD-vel, i7-6700HQ CPU-val, valamint gyengébb kiszerelés is van, ami azt jelenti, hogy 4 GB RAM, 2 GB VRAM, HD kijelző, valamint csak egy 1 TB-os HDD található benne, minden más változatlan.


[+]

A hardver tehát kategóriához mérten rendben van, de hogy ne lépjen ki a keretek közül, ezért vannak paraméterei, amelyek nem nevezhetőek kiemelkedőnek. Példának okáért a kijelző még nem IPS, a gép tömege 2,4 kilogramm, a vastagsága pedig 27,5 milliméter, tehát vékonynak és könnyűnek nem nevezhető, de valamit valamiért. Cserébe a ház szellős, nem spóroltak a szellőzőrácsokkal, így a hűtés kevésbé problémás, mint a vékony masinák esetében, ami várhatóan az élettartamra is pozitív hatással van, noha az Optimus-szal kapcsolódó GPU így is tetemes hőt termel aktív munka mellett.


[+]

Az összeszerelés minősége jó, a masszivitás inkább átlagos, de ami az anyaghasználatot illeti, két véglettel találkoztunk. A "nano print" mintás fém fedél igen mutatós, akárcsak a szintén alumínium csuklótámasz, de fenéklemezere, valamint a kijelző köré rakott kopogós, kissé érdes matt műanyag már idejét múlt a gép többi részéhez képest. Mentségére legyen mondva, más gyártók is ugyanilyet használnak sok gépnél, de azért egy kis festés sokat dobna rajta.


[+]

A beviteli részleg már ismerős szigetes billentyűzetből áll, aminek van ki- és bekapcsolható háttérvilágítása, illetve a méretes touchpad is említésre méltó, ráadásul utóbbival kapcsolatban jó hír, hogy a nálunk lévő gépben tökéletesen működött, nem akadozott, nem késett, nem ugrált. A kijelző sajnos nem ennyire jó, nagyon gyorsan torzulnak a színek kis döntésre is, ám a TN+film panel láttán nem is vártunk sokat. Szerencsére a zsanér viszont feszesen fogja az amúgy matt kijelzőt, ráadásul kellően nagy szögben nyílik, amivel kompenzálható az alacsony betekintési szög.


[+]

Az Aspire V5 árfekvése konfigurációtól függően 209 900 és 338 899 forint között van, mely utóbbi már magában foglalja a Windows 10 operációs rendszert is, de enélkül is hozzájuthatunk a kiszemelt gépekhez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények