Mit szólnátok, ha nem lehetne notebookot vinni a repülőgépre?

Az USA és Nagy-Britannia is szigorított: vannak gépek, amelyekre már most sem vihető fel laptop.

A hét elején "bombaként robbant a hír", hogy az Egyesült Államok példa nélküli szigorítást vezetett be, és megtiltotta a 7 hüvelyknél nagyobb kijelzővel, telefonnál méretesebb elektronikus eszközöket vigyenek fel az utasok egyes, Közel-Keletről vagy Észak-Afrikából érkező járatok fedélzetére. Ez azt jelenti, hogy a tabletet, hordozható számítógépet, vagy e-könyv-olvasót is be kell csomagolni a bőröndbe és fel kell adni. A példájukat hamar követte Nagy-Britannia is, és jó eséllyel ez még csak a kezdet. Könnyedén előfordulhat, hogy idővel mások is csatlakoznak, illetve a jelenleginél szélesebb körre, több országra és légitársaságra kiterjesztik a szabályozást.


[+]

Biztonsági okokra hivatkoznak nyilván, és azzal magyarázzák ezt a döntést, hogy ezek a masinák alkalmasak lehetnek robbanóeszközök álcázására. A felháborodás természetesen óriási, sokan egyrészt a repülőutat, vagy a kényszerű várakozás óráit használták fel arra, hogy dolgozzanak, másrészt pedig rengetegen egyszerűen féltik a berendezéseiket a tolvajoktól, vagy hogy a csomagok pakolása során megsérülhetnek. Lássuk be, van némi igazuk, sokan ráadásul az "egész életüket" a számítógépükön tárolják, képeket, videókat, esetleg a munkájukkal kapcsolatos információkat, adatokat. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy még mindig túl sokszor fordul elő, hogy egy csomag késve érkezik meg, ami nyaralásnál még csak-csak tolerálható, de ha valaki konferenciára, tárgyalásra megy, akkor már nem igazán.

Kíváncsiak vagyunk, hogy mi a véleményetek ezzel kapcsolatban, illetve mit tennétek egy ilyen szituációban, úgyhogy szavazzatok és kommenteljetek bátran!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés