Hirdetés

Nagyon jó lett az Acer csúcstabletje!

A Switch Alpha 12 erős konkurenciát állít a Microsoft Surface Prónak és a hasonló, nagy tableteknek.

Külső

A tabletek világának legérdekesebb képviselői a nagyméretű csúcsmodellek. Ezt a kategóriát a Microsoft definiálta a Surface Pro modelljeivel, melyek a negyedik generációnál tartanak, egyre erősödik viszont a konkurencia. Nemrégiben az Acer is bemutatta a maga variációját a témára a Switch Alpha 12 személyében, ami egy igazi csúcstablet, tehát elég nagy, 12 hüvelykes a kijelzője. Oldalaránya 3:2, ami szerintünk sokkal barátságosabb a 16:9-nél, különösen álló helyzetben. Kicsit furán hat, hogy rövidebb oldalain nem egyforma széles a káva: az egyiken 16 mm, míg a másikon 21 mm a keret, ez szabad szemmel is jól látható különbség, ami lehet, hogy egyeseket zavar majd.

Fémből készült a 9,5 mm vastag gépház, hátuljából támasztó fordítható ki, ami nem egy teljes lemez, hanem U alakú fém alsó részén gumival bevonva, így asztalon stabilabban áll, ölben használva pedig nem vág annyira. Jó nagy, szálcsiszolt fémlemez alkotja a hátfalat, csak az Acer felirat (középen) és a hátoldali, segédfény nélküli kamera (bal felső sarokban) töri meg. Súlyos egyéniség az Alpha 12, a maga 900 grammjával több mint egy százassal nehezebb a hasonló méretű Surface Pro 4-nél, cserébe legalább az akkumulátor jó nagy, 37 wattórás.

Kategóriáján belül jónak mondható a készülék csatlakozókínálata. Egy hagyományos USB 3.0 és egy USB 3.1 Type-C kapuval látták el, ezen felül összevont hang ki- és bemenetet kapott, valamint van rajta microSDXC kártyaolvasó. A gyors, Type-C aljzathoz fejlett dokkolót kínál az Acer, ami külön vásárolható meg, és akár 4K képet is ki tud küldeni, a Thunderbolt 3.0 kompatibilitást viszont nem említik. A másik opcionális kiegészítő az aktív toll, amiről nem sikerült kideríteni, hogy milyen beviteli technológia áll mögötte, ugyanis egyrészt nem kaptunk meg a tesztpéldányunkhoz, másrészt a termék honlapja sem árulkodik erről a részletről.

Megkaptuk viszont a billentyűzetet, ami gyári tartozék. A támasztóból sejteni lehet, hogy rugalmasan kapcsolódó megoldásról van szó, aminek nincs valódi zsanérja, akárcsak a Surface Pro modellek esetében. Mágnessel rögzül a tablet alsó, hosszú oldalához, meglehetősen erősen. Jó hír a majdani felhasználóknak, hogy átvették a Microsoft legutóbbi modelljének egy ügyes trükkjét: a billentyűzet nem csak simán az alsó peremre tud csatlakozni, hanem felemelhető az alsó oldalra is. Az így kapott minimális dőlésszög kényelmesebbé teszi a gépelést. USB kapuja és akkumulátora ugyan nincs a klaviatúrának, háttérvilágítása viszont igen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés