Acer blog: új nevek és új Aspire sorozat

Teljesen új Aspire sorozatot jelentett be az Acer, és ezzel egy időben noteszgépeik nevezéktanát is átdolgozták.

Búcsút int az Acer az Aspire sorozat eddigi elnevezéseinek, és mostantól itt is a Swiftek, Spinek esetében már ismert megoldással találkozhatunk, amelyben egy egyszerű szám (jelen pillanatban 1-től 7-ig) jelzi az adott terméknek a palettán elfoglalt helyét.

Acer Aspire 1 Acer Aspire 1
Acer Aspire 1 (forrás: Acer) [+]

Ennek megfelelően a belépőszintet immár az Aspire 1 képviseli, amely az Acer elmondása szerint második eszköznek vagy netezésre, képmegosztásra szolgáló családi notebookként lehet ideális. Az új gépben egy 14 hüvelykes kijelző, Celeron vagy Pentium processzor, 32/64 GB-nyi eMMC tároló és 4 GB DDR3L memória kerül, mindezt pedig egy 18 mm vastag és 1,65 kg-os „csomagban” vehetjük kézbe. A csatlakozókat illetően a kínálatot egy USB 3.0, két USB 2.0 port, HDMI kimenet és GbE hálózati port jelenti. Ezt a gépet elsősorban második eszköznek, vagy egyszerű, netes csevegésre, böngészésre használt notebooknak szánja az Acer, úgyhogy itta burkolaton főleg műanyagokkal találkozhatunk. A csatlakozókat illetően két USB 2.0, egy USB 3.0, egy HDMI és egy Ethernet port áll majd rendelkezésre.

Acer Aspire 3
Acer Aspire 3 (forrás: Acer) [+]

A sor következő tagja az átlagfelhasználókat és az átlagos felhasználást célzó Aspire 3 lett, amelynél a 14”-es HD kijelző mellett ugyanekkora FHD, illetve 15,6 hüvelykes FHD panel is választható. A processzoropcióknál már megjelenik a hetedik generációs Core i család is, a telepíthető memória pedig 12 GB-ig növelhető. A némileg feszesebb dizájn mellett a portválaszték nem módosult, ugyanazt kapjuk, mint az Aspire 1 esetében, itt tehát főleg a beépített hardverben lesz különbség.

Acer Aspire 5 Acer Aspire 5
Acer Aspire 5 (forrás: Acer) [+]

Külsőre nagyobb az ugrás a klasszikus „munkagépnek” szánt Aspire 5-nél, amely 15,6 hüvelykes HD és FHD IPS kijelzőkkel érhető el, ezen felül pedig különböző Kaby Lake családba tartozó Core CPU-kkal, akár 20 GB DDR4 memóriával, illetve 2 TB-os HDD-vel és 256 GB-os M.2 SSD-vel is felszerelhető, illetve kérhetjük NVIDIA GeForce GTX 10-es szériába tartozó GPU-val is. Csatlakozókból egy USB-C-t kapunk 3.1 gen1 sebességgel, egy USB 3.0-t töltőfunkcióval, ezeken felül pedig két USB 2.0 is rendelkezésre áll, a formaterv pedig nyomokban az Aspire S 13-ra emlékeztet.

Acer Aspire 7 Acer Aspire 7
Acer Aspire 7 (forrás: Acer) [+]

A csúcsot jelentő Aspire 7-nél egyértelműen a multimédián van a hangsúly: a kijelzők esetében 15 és 17 hüvelykes méretek közül választhatunk, és a rendelkezésre álló hardverválaszték is jelzi, hogy itt nem a hordozhatóság a lényeg (azt meghagyták a Swifteknek és Switcheknek), a teljes értékű, nem U sorozatba tartozó hetedik generációs Core i széria mellett GeForce GTX 1060 GPU, 32 GB DDR4 memória, HDD+SSD tároló is választható.

Megjelenés tekintetében az új Aspire-ök júniusban érkezhetnek, az induló árak pedig sorrendben a következők: 249 euró, 399 euró, 549 euró és 899 euró.

Azóta történt

Előzmények