Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
piroman
csendes tag
DrSoul!
Ugyan én tucc-tucc zenélek főképp, de hajlok ajazz-es instrumentális irányba is.
Amúgy ezek a dolgok abszolut lényegtelenek, ha nem a szoftvertől várod hogy zenéljen hisz ezek csak ezközök. természetesen van azért különbség, de nem feltétlenül funkcionitásban, hanem ahogyan mindenki más ugy a programok is másképp köelitik meg ugyanazt a dolgot. Ezek közöttnézz körül. Emagic Logic, Sony Acid pro, Cubase sx, Orion Platinum -
virtual
tag
Zene felvételére én az Adobe Auditiont ajánlom, ha komolyabb szinten akarod használni a felvevő progit. Esetleg az elődjei is jók, CoolEditPro vagy CoolEdit2000. Szerintem ez az irányú hangvágás/feldolgozás ilyen szinten a legjobb és legáttekinthetőbb.
Zeneszerkesztéshez azt kell megvizsgálni, hogy milyen zenét akarsz készíteni. Ha csak felvett hangmintákkal akarsz dolgozni, és nem tudsz zongorázni, illetve semmilyen hangszered nincs, akkor trackerek meg ilyen Ejay izék...
Ha komolyabban akarsz foglalkozni a zenével, akár csak hobbi szinten is, akkor érdemes beletanulni egy szerkesztői környezetbe. Házi zenéléshez, ha vegyesen akarsz egyszerre midibillentyűzettel feljátszani, ráénekelni, esetleg vonalból más akusztikus, hagyományos hangszereket felvenni, akkor a Cubase SX progiját érdemes szerintem megtanulni. A Cubase nagyon sok effektet (VST) és hangszert (VSTi) támogat, bármit meg lehet vele csinálni. Én is ezt használom.
A Cubase mellett nagyon jól használható a Fruity Loops nevű, végső soron tracker alapon induló, de mára nagyon sokrétű progi is. Mivel VST-t is támogat, ezért akár Cubase-n belül egy sávra is behívhatod, amit a Fruityban összeraksz.
Ez akkor jön jól, ha pl. dobot összerakod Fruity loops-ban, behívod a Cubase 1. sávjára, másodikra rábillentyűzöl valamilyen VSTi hangszert felhasználva, harmadikra meg rákornyikálsz, és kész is van valami.
Ami kell az egészhez, az egy ASIO-t támogató hangkártya a felvételhez, egy midibillenytűzet (akár egy sima mesterbillentyű, pl. Fatar billentyű használtan nagyon olcsó), meg egy mikrofon igény szerint.
Na ebből ha valaki sokat szöszöl, nagyon profi dolgokat lehet összehozni, és nem csak trance meg techno műfajban, mint a legtöbb ilyen előre összetákolt szerkesztőben.
[Szerkesztve] -
Santses
aktív tag
hello
nekem egy olyan progi kéne ami feltudja venni azt amit épp halgatok..
olyasmi mint a creative sb audigy nál pl a ''what you hear''
csak kicsit igényesebb lehetne...
(arra kéne hogy a zenéket mikor halgatom és átmixelem őket azt feltudja venni)
thx -
Szalma
őstag
Hehe... Nem olyan hw. Képzelj el egy kütyüt (40x20x10cm), ami a képernyődőn megjelenő akármilyen tracker mása: ezer tolattyú, bizgentyű, csavarantyú, digit kijelző. Van egy digitalizáló/memóriakártya/MIDI/stb. bemenete/kimenete. Ülnek a szobában, oszt nem PC-n szenvednek, hanem egy Roland akármin. Például. Ez sem mutat túl jól a közönség előtt...
Szeretettel:
Szalma
ui.: Töltögesd le a demókat a progikhoz és szánj mindegyikre 1 napot. Akkor elválik, hogy van-e olyan, ami esetleg tud segíteni neked, vagy marad a fej+kotta... -
HI!
Mixeléshez a legjobb a Traktor DJ Studio 2.0. -
Szalma
őstag
Tracker: Amiga világból szalajtott programtömeg. Most már van belőlük diszkrét hardver is. Az alap: kicsike hangminta, amit kis ügyességgel ide-oda torzítgatva (magától csinálják a programok), különböző hangmagasságokban képes lejátszani. Nagyon hypercool a cucc, de egy minőségi zenedarabhoz iszonyú sokat kell szenvedni vele. A nagyok inkább a hw-t használják. Mixekhez nagyon jók...
Minden jólszituált midi-billencshez kapsz ilyen programot. De van kismillió free a neten. Hadd ne keressek...
Klasszikus zenét bármelyikkel elő tudsz állítani az eddig felsoroltak közül, bár egy trackerrel kicsit nehéz lesz igazi miliőt összerakni. (Szetereó színpadot nehéz benne korrekten összerakni. E-jay-ek ebben jobbak.)
És meg fogsz lepődni: a játékokhoz készített nagyzenekari műveket általában nagyzenekarok is játszák. Legjobb példa: Outcast. Moszkvai Szimfónikusok.
Szeretettel:
Szalma -
DrSoul
őstag
Bocsi srácok, de a témában nagyon zöldfülű vagyok: mik azok a trekkerek?
A ''nagyok'' is (tehát pop világ) ilyen progikat használnak?
Más: van olyan program, ami leírja neked a hangjegyeket, amiket midi klaviatúrával (ami nekem nincs) beütsz?Magyarúl lekottázza?
Más: van olyan program, ahol klasszikus zenekart tudsz szimulálni, kreálni, és ezzel zenét is csinálni? (tehát nem ducc-ducc zene, hanem hangszerek szólalnak meg, zongora, hegedűk stb.) Gondolom a játék programokhoz is, melyekben komoly zene megy (pl.: Sea Dogs) nem hinném, hogy egy valódi szinfónikus zenekarnak megírják a darabot, majd felveszik és digitalizálják... (mert az szerintem nem egy ismert, klasszikus, létező darab). -
Szalma
őstag
Nézzen szét az http://www.ejay.com/-on. Egyszerű programok, jól lehet velük alkotni. (Ha ismered a NeckSprain-t, akkor: ők egy régebbi e-jay-el írják az alapokat és nyomják alá a gitárt kézzel. És faragják ki a darabot. Valamint egy gitáros barátom dob és ritmus alapokat rak össze benne az ''opuszaihoz''.) Kicsit játéknak tűnik, de érdemes megnézni őket: nagyon sokat tudnak. És mp3 mintákból több tonnányi van a neten...
Nem olyan hárdkór, mint egy tracker, de zeneileg ugyanoda el lehet jutni velük. (Cs. Előd mixeket gyárt egy e-jay-el...)
Jó munkát!
Szeretettel:
Szalma -
MaTT
aktív tag
A Magixszel eszméletlen miket lehet csinálni, csak meg kell tanulni használni
Nekem a generation 6-tal volt dolgom. Két cds, és rengeteg kis izé van benne amit asse tom hogy kell használni. Osztálytársam mélyült bele igazán. Soundforge-hoz tudnám hasonlítani, de annál sokkal jobb. -
KovacsUr
addikt
Ja igen... meg kell még említenem a Fruity Loops és az Acid Pro programokat, amiket én mélyen megvetek
, de sok PC-s zenész esküszik rájuk
-
DrSoul
őstag
Közben találtam egy ilyet, hogy zeneszerkesztes.lap.hu, onnan ezt találtam: http://www.buzzmachines.com
Remélem u.az, már töltöm is! -
KovacsUr
addikt
Itt nézegess körül:
http://www.maz-sound.com/
Itt van mindenféle hasznos dolog PC-s zenével kapcsolatban.
(konkrétan Buzz portal: http://www.buzzxp.com) -
DrSoul
őstag
Hol találom a ''buzz''-t?(pl.)
A cnet-en nem találom...
Valahol le lehet tölteni? -
KovacsUr
addikt
Változó. Egy midi billentyűzet mindenképpen jól jön(ne), de a trackerekben használhatod a PC billentyűzetét is hangok bevitelére. A Cakewalk-hoz pedig jár egy midi-billentyűzet emulátor, amivel a PC billentyűzetből (természetesen meglehetősen primitív) midi billentyűzetet csinálhatsz.
-
KovacsUr
addikt
-
MaTT
aktív tag
Ha ilyen ducc ducc zenét akarsz akkor a Dance Ejay nem rossz progi..
Meg van a Magix Music Studio Generation. Evvel lehet mindenfélét csinálni. -
Agyzuzo
addikt
Pl. ModTracker. De hangszereket nem fogsz ingyé' találni... Amit még ajánlok: Reason 2.0 - ehhez van egy rakat sample is, de ez meg főleg nem free...
-
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődnék, hogyan lehet zenét írni számítógéppel, mi kell hozzá, honnan érdemes elkezdeni. Semmit sem tudok. Tudom, hogy egy midi szintetizátor jól jöhet...
Én 5 évig zongoráztam, kb tudok kottát írni-olvasni, de a gép gondolom gyorsabban csinálná
Meg jó lehetne egy egész zenekart belerakni, sok hangszerrel, és így létrehozni darabokat (akár komoly zene, akár pop).
Hogyan lehet rámixelni az emberi hangot (gondolom kell egy jó mic), majd ezt felvenni v. CD-re égetni...
Tehát magamnak (egyelőre)írnék dalokat vagy zenét, és azt rögzíteném.
Biztos komoly felszerelés kell +sok pénz, nekem nincs, de lehet egy hobbi kezdete, ill. biztos van vmi alap szint, aztán az ember mindig tovább lép.
Help!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest