Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr V
őstag
válasz
ImpersonatoR #83525 üzenetére
PC simulatort szedd le, lehet, h abban benne vannak a komponensek, amiket te is kinéztél, hátha ott tudod tesztelni
Asszem EK oldalán is van vmi builder program, ahol kiírja, h befér e a házba, amit kinéztél, de talán más gyártónak is van ilyenje. -
Dr V
őstag
válasz
ImpersonatoR #83523 üzenetére
Ha még nem volt merev csöves rendszered, akkor aliról rendelj csöveket, sokkal olcsóbb, gyakorlás miatt pár db kukában fogja végezni, ezzel számolj.
Én 10 csövet vettem annó, 2db maradt, de az egyik így se lett szép, csak a türelmem elfogyott.
A distro-t rakhatod az első radi helyére is, sztem úgy biztosan elférne, az nem lenne jó? -
Dr V
őstag
válasz
Mr.Csizmás #83499 üzenetére
Ha ennyire nem számít, akkor EKtól közvetlenül lehet rendelni, nekem eddig jó tapasztalataim vannak velük. gyorsabb, olcsóbb, mint a Merlin, mástól meg nem hiszem, h itthon értelmes cuccot tudsz újonnan venni.
Mondjuk a mostani híreket nem követem, h mi van velük... -
Dr V
őstag
válasz
Mr.Csizmás #83496 üzenetére
Merev cső szép, csak kell egy kis ügyesség hozzá.
Aliról érdemes rendelni merev csövet.
Ha az a kit tetszik vedd nyugodtan, nem hiszem, h drasztikus különbségek lennének az alkatrészek között.
Asszem 14900 mintha lenne direct die hűtés is, ennek érdemes utánanézni.
Ami fontos, h D5 legyen a pumpa, érdemes vízhűmérőt is a rendszerbe rakni, arról vezérelni a ventiket. Nálam ezt alaplap szerencsére tudja. -
Dr V
őstag
válasz
Mr.Csizmás #83493 üzenetére
Nem hiszem, h ez számítana, kb minden mindennel keverhető. Egyedül a réz-alu keverés a tiltott.
Ha az esztétika miatt kérdezed, akkor amelyik gyártó terméke tetszik.
Annó EKWB 360kit-et bővítettem, egyes elemeit most is haszálom. VGA, CPU van nálam hűtve. -
Dr V
őstag
Sziasztok!
Merev csővel összeraktam a gépemet, de szivárog az egyik csatlakozásnál. Az oda való csövet újra lehajtottam de most a másik végénél van probléma. Van ötletetek, h mit rontok el? -
Dr V
őstag
Sziasztok!
Van itthon egy tavaly májusi EK clear koncentrátum. Közvetlen napfényt nem kapott, de enyhén be van sárgulva. Állítólag 4 évig lehet felhasználni, merjem bekeverni v inkább vegyek újat? Kb másfél liter víz megy a rendszerembe. -
Dr V
őstag
Közben találtam ARCTIC TP-3-at, az puhább mint a medve pad,
-
Dr V
őstag
420W környékén a 3090 62 fokos, 32 fokos víz mellett, úgyhogy az átépítésnél újra fogom pasztázni (általában alulfeszelve, 300W környékén használom).
Mennyire kell ragaszkodni a gyári EK thermal padokhoz? Aquában láttam Thermal Grizzly padokat, jobba hővezető tulajdonságokkal rendelkezik,de keményebbek, mint az EK.
Esetleg az EK-t vissza lehet rakni? -
Dr V
őstag
Hosszútávon a merevcsöveket, blokkokat mennyire fogja meg a színes folyadék? Eddig átlátszót használtam.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
EK FLT tartályom van, van bőven csatlakozási lehetőség.
Ha a VGA és a CPU blokkokat külön kötöm be a tartályra, az a hőmérsékleteket mennyire befolyásolná? Jelenlegi buildemben a dT kb 7 fok.
Másik házba költöztetem a rendszert, felmerült, h úgy lehet, h jobban tetszene. -
Dr V
őstag
Sziasztok!
Jelenlegi házamból át fogok költözni Lian Li O11 házba.
2x360 radi, EK lapos 240 tartály. A tartály oldalra kerül, radik alulra, felülre. Ami kérdéses, azok a ventiknek az iránya, hátulra alapvetően nem tervezek ventit rakni.
Másik kérdésem, az az EK supermacy blokkot érdemes cserélni? Takarítás ráfér, de teszteket eddig nem sikerült találnom, h az újabb blokkok mennyivel tudnak ryzen 5000 széria alatt. -
Dr V
őstag
Tartályban kell levegőt hagyni, v fel lehet csurig tölteni?
-
-
Dr V
őstag
3090 full víz alatt 30 fok körüli deltaT értéket produkál, az mennyire elfogadható?
-
Dr V
őstag
EK is írja a honlapján h nem számít.
Gondolom azért, mert direkt die hűtés van és annak a felőletek nem pici. -
Dr V
őstag
Sziasztok!
3 radim van, 2x360 és 540*80mm. Mire számítsak, ha a tartály után ketté szedem vízkört, mind a 2 ki-be portot használom és nem sorban vannak bekötve az elemek? A mostani soros kötésben jól muzsikál a gép, inkább csak esztétikai okok miatt tennék így, de nem szeretném, ha rosszabb lenne a hatásfok.
-
Dr V
őstag
Köszi, maradok a sima folyadéknál. UV csak egy ötlet volt, de nem ragaszkodom, bevált a rendszerem, nem akarok változtatni rajta.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
A gépemben a hűtővíz csere érett. UV reagens víztiszta folyadékokról mi a tapasztalat hosszú távon? Volt már a gépemben fehér folyadék, nem szeretném újra kompletten átmosni az egészet.
Van ajánlott víztiszta hűtőfolyadék v szinte mind1, h mit töltök bele? -
Dr V
őstag
3080 ti-re milyen blokkot érdemes tenni? Van valami egetverő különbség a blokkok között?
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
MSI Ventus kártyára tervezek vízhűtést tenni. Garira hogyan hatna? Ahogy néztem, nincs matricázott csavar...
-
-
Dr V
őstag
Direct die hűtés segít az 5800X esetében? Nem láttam még erről tesztet.
-
Dr V
őstag
válasz
DroiDMester #68768 üzenetére
Meglehet
NZXT H700 2080 RTX, 3700X, plusz a szokásos "apróságaim" vannak, erre alapozom a tapasztalatom.
Ettől függetlenül kíváncsi vagyok, h mi sülne ki. -
Dr V
őstag
válasz
DroiDMester #68764 üzenetére
Ha a por a gond vagy gyakrabb tisztítás vagy porszűrő, de a tapasztalatom alapján máshogy nem fog összejönni. Ha mást nem, egy próba erejéig érdemes lenne mind a két radit külső levegővel hűteni.
-
Dr V
őstag
EK FC blokk 2080-on, illetve 3700X milyen deltaT értékeket produkál a víz hőfokhoz képest? Olvasva a számokat felmerült a gyanú, hogy nálam valami az igazi.
-
Dr V
őstag
válasz
flashpointer #68197 üzenetére
Küldő rádi lehet a megoldás, MORA jó lenne.
-
Dr V
őstag
válasz
mihellers56 #68140 üzenetére
Molex összedug, PWM kábelt pedig bármely 4 tűs alaplapi csatira, oszt jónapot
-
Dr V
őstag
válasz
Formaster #68024 üzenetére
A radik pont így voltak nálam is. Hiába mondja mindenki, h így kell bekötni, marhaság... Most mindkét radi befelé fúj, a gép hátulján megy ki a meleg levegő, ezzel nyertem 7 fokot a vízhőn azonos körülmények között. Azzal sem értek egyet, h így milyen meleg lesz a gépházban, hiszen egy léghűtésnél eleve magasabb hőmérsékleten mennek a komponensek, amik a gépházban adják le a hőt.
-
Dr V
őstag
Ezennel én is beszállnék az offkodásba egy Ducati Multstrada 1200S DVT-vel
Előtte Moto Guzzim volt. Jó volt, szerettem, de a végére a 48LE elfogyott, de most a 160 egy darabig elég lesz. -
Dr V
őstag
válasz
Jocikablack #67739 üzenetére
Úgy tervezzél, hogy radiátor mindenképpen fog hozzá pluszban kelleni, ami van a csomagban az max procira lenne elég.
-
Dr V
őstag
válasz
JSandor #67716 üzenetére
Feltöltés után a pumpát maxon járat, úgy,hogy közben forgatod a gépet, hogy a levegőt ki tudja nyomni a pumpa. Arra vigyázz, nehogy levegőt szívjon a pumpa, vagyis a tartály kimenete mindig víz alatt legyen.
Egyébként nem baj, ha a tartályban van levegő, elvégre a hőtágulást valaminek kompenzálnia kell... -
Dr V
őstag
válasz
-Miki- #67669 üzenetére
Engedje meg, hogy aztakurva... szép kis rendszer.
Esetleg klóros vagy forráspont közeli vízzel átmosni, majd nagyon forró levegővel kiszárítani? Medence boltban biztos találsz megfelelő terméket hozzá, akár hosszútávon is maradhat a rendszerben a fertőtlenítő, de kérdéses, hogy a glikol hogy reagálna rá, a réz, plexi úgyszintén. -
Dr V
őstag
válasz
jorosz8 #67635 üzenetére
Fittingek, cső, pumpa, tartály, radiátor.
Nézd meg, h a házadba milyen radiátor hová fér be, ventiket pushba érdemes rakni (radin kersztül nyomják a levegőt.
Ha még nem csináltál vízhűtést, lágy csöveket használj. A vastagabb falú csövek kevésbé törnek meg hajlításkor.
Pumpa+tartályt érdemes egybeépítve venni, mindezt minőségi (D5) pumpával, hosszútávon megtérül.
Találd ki, hogy mit hova szeretnél felszerelni, utána fogod tudni, h mire lesz pontosan szükséged.
Nem tudom, h milyen blokk van a kártyán, de ha több bemenet van rajta, akkor záródugó is fog kelleni.
Kérdezz bátran, van itt bőven tapasztalat
Milyen kártya és mennyi idős? -
Dr V
őstag
válasz
ericdrawen74 #67331 üzenetére
Biosban mutatja a fordulatszámot? SIV nálam elég felejtős, nincs vele jó tapasztalatom, így a biosban állítottam be mindent.
-
Dr V
őstag
Pasztelfehér EK folyadékról színtelen aquatuning folyadékra tervezem a váltást. Fehéret kiengedtem, majd gyógyszertári desztvizet töltöttem a rendszerbe. Most leginkább fehér limonádéra hajaz a víz színe. Rendes folyadék feltöltése előtt még 1 öblítést tervezek. Elég lehet az az egy öblítés vagy muszáj lesz csapnál kimosni a rendszert, h színtelen legyen a végleges folyadék? A rendszer eddigi térfogata kb 1L, bővítés után 2,5L körüli lesz.
-
Dr V
őstag
Ha a szelepnél ereszt, be kell nyálazni. Buborákozik, akkor a szelep a hibás.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Vas/Zala megyében van valakinek leak testje kölcsönbe?
Betennék plusz radit a rendszerbe és kicsit a csöveket is átkötném, jó lenne feltöltés előtt letesztelni, hogy minden rendben legyen, nem szeretnék több, mint 2L vizet leengedni, ha valami balul sülne el. -
Dr V
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #66362 üzenetére
Linus valamelyik videójában ha jól emlékszem klímahűtővel hűti a vizet, így eléggé kellemes hőfokok uralkodnak.
-
Dr V
őstag
válasz
Tomace91 #66284 üzenetére
Szia!
Nekem 208RTX és R7 3700X van a rendszerben. Akár elég lehet a 480as radi, kérdés, h milyen hangerőt és hőfokot szeretnél elérni.
Nálam két 360as radi van, így játék közben nem hangos a gép és a hőfokok is sokkal jobbak, mint léghűtéssel.
Hőmérőt érdemes tenni a rendszerbe és az alapján szabályozni a ventiket. -
Dr V
őstag
16/10-es csövet simán átvezetni a pci-e sloton a gépháznál, mennyire fogja az áramlást lefogni? Kissé összenyomja a csövet, emiatt tartok tőle.
D5 pumpa a rendszer szíve, jelenleg csendben viszi a 2 radit,. cpu. gpu blokkot, viszont ha halk a venti, akkor néha kezd elmelegedni, emiatt tennék még külső radit a körbe. -
Dr V
őstag
Üdv!
Rendszer átöblítéséhez, takarításához lehet használni a natúr desztvizet 1-2 napig járatva? Utána rá lenne töltve színtelen EK folyadék. Jelenleg pasztel fehér EK van a rendszerben, lassan 1 éves lesz.
-
Dr V
őstag
Nálam elsőre a radik keresztbe fújták a levegőt, át a házon. Miután átálltam arra, h mindkettő befelé fújja a levegőt a vízhő lement 42ről 35re. A hátsó 140es venti simán ki tudja fújni a meleget a házból, illetve mivel a vízkör is is hűvösebb, így a házba befújt levegő se olyan meleg, úgyhogy végső soron a passzív hűtésnek is jót tesz ez a megoldás.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Külső radihoz hogyan lehet megoldani a kivezetést a csövezéshez? Érdemes gyorscsatlakozót használni hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Huawei Nova 10 128/8GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest