Új hozzászólás Aktív témák
-
LeG3Nd
tag
Sziasztok!
Olyan problémába futottam amihez egyedül már kevés vagyok
A dolgokat máshogy neveztem el nehogy a munkahelyen gondok legyenek.
Tegyük fel hogy van egy cukorgyár, ami többféle cukorkát gyárt. Mindegyikhez csak egy recept tartozik, azonban ezeken a recepteken néha módosítanak. A cukorkákat gyártó gépekhez tartozik műveleti utasítás, hogyan és mit kell beállítani hogy épp az adott fajtát tudja gyártani. Tehát egy gép több fajtát tud gyártani, igénytől függően. Nevezzük ezt szériának, tehát egy adott fajta cukorkából egy gép által gyártott darabok, a gép következő fajtára történő átállításáig. Minden géphez tartozik egy minőségbiztosítási jegyzőkönyv is.
A recept, gyártási utasítás, minőség jegyzőkönyv külön fájl, utóbiból szériánként készül egy darab, illetve a recep, műveleti utasítás is módosul néha. Ezek a fájlok egy könyvtárban vannak, ömlesztve, viszont szabályos elnevezéssel, ezért a név alapján pontosan be lehet őket azonosítani. Ez így néz ki:
AAAA_BBBB_CCCC_DDDDDD.***, ahol:
AAAA: sorszám
BBBB: gyártás helye
CCCC: dokumentum típusa
DDDDDD: dokumentum kelteEzek a könnyebb kereshetőségért egy táblázatba vannak foglalva:
A feladatom az, hogy egy olyan táblát csináljak, ami mást nem tartalmaz csak egy párbeszédpanelt, ahova az adott termék azonosítóját beírva, majd a dokumentum fajtáját és a gyártás helyét (gépet) kiválasztva a legkésőbbi dátummal rendelkezőt megkeresi, és az alsó szövegdobozba mint link elhelyezi. Recept esetén természetesen nem választható a gyártás helye.
A termékhez tartozó dokumentumok azonosítása a 4 jegyű sorszám alapján történik, azonban a párbeszédablakban az azonosító alapján kell keresni, ami nem feltétlenül csak 4 számjegy, lehet szöveges is. Ezt megoldani van egy másik munkalap, ami a 4 jegyű sorszámhoz tartozó azonosítókat tartalmazza.
Ha jól sejtem ez már csak VBA-val megvalósítható feladat, amivel MsgBox-on kívül sok dolgot nem tudok alkotni, azért kérem a segítségetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged