Új hozzászólás Aktív témák
-
Homer
tag
Üdv ismét! Gondoltam leírom amit azóta sikerült megtudnom. Azaz inkább azt írom le, hogy hogyan oldottam meg a feladatot. A maskedtextbox resetonspace tulajdonságának true-ra állításával a space-ekket "lekezeli a textbox". (Space inputra a maszk nem lép digitet ha azt a karaktert a maszk nem engedi, mint pl. a "0" maszk esetén.) Azonban így is gondot okozhat ha a user az arrow key-ekkel vagy egérrel elmozdítja kurzort begépelés közben. Ezt a kivételt utólag a MaskCompleted tulajdonság ellenőrzésével egyszerűen lehet kezelni.
A megoldás tehát:
Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
MsgBox(MaskedTextBox1.MaskFull)
End SubPrivate Sub MaskedTextBox1_TextChanged(sender As Object, e As System.EventArgs) Handles MaskedTextBox1.TextChanged
If MaskedTextBox1.MaskCompleted Then Button1.Enabled = True Else Button1.Enabled = False
End SubA button1 így csak akkor elérhető ha teljesen ki van töltve a textbox, és oda pedig csak érvényes karaktereket (tehát space-t nem!) lehet írni. Probléma megoldva!
Köszönöm mindenkinek aki esetleg gondolkodott rajta!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest