Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qnadam

    veterán

    részben offtopic kérdés következik:

    casting (nem, nem pornó. egyébként a probléma szempontjából akár az is lehetne :D ). a történet a következő: kamerából kép rögzítése rögtön számítógépre. jelentkező jön, én beírom a nevét adobe onlocationbe, nyomok a dv kamerán egy felvételt, és a gépre már a megfelelően elnevezett fájl kerül, plusz a kazettán megmarad backupnak is a videó (ami nem rossz, ha az onlocation eldobja magát felvétel közben, amire sajnos van néha példa). a kazettára szükség van, különben nem lehet kameráról indítani a felvételt - ez akkor hasznos, ha a casting director kezeli a kamerát, akkor nekem nem kell figyelnem, mikor kezdődik a felvétel. egyébként szimplán csak kényelmes :)

    a dolog hátránya, hogy ehhez kell kazetta (megoldható), kell dv vagy hdv kamera (még ez is, használtpiacon nem drága), és firewire a laptopon. az ezzel foglalkozó kollégák még így is csodájára járnak az egésznek, mert a háttérben egy kis scripttel már tömörítem be az újonnan jött fájlokat, a fotók is érkeznek wifin, a casting vége után 5-10 perccel már komplett letömörített, elnevezett anyagot tudok feltölteni

    ha lehetne megszabadulnék a kazettáktól, és fw is egyre kevesebb laptopon van, és most is lemondtam egy thinkpad x1 carbonról, mert se fw, se expresscard...

    a megoldás lehet, hogy hdmi-n jön be a kép, de az tömörítetlen, azt kezelni azért kell cpu, és (tudtommal) kameráról sem lehet indítani.

    tudtok valami jó megoldást? olcsót, nyilván... nagyon drágát én is tudok, de valahogy nem szeretnék eurótízezreket elkölteni erre :)

    istálló? gazemberség? hupákolás?

Új hozzászólás Aktív témák