Új hozzászólás Aktív témák
-
__H4X0R__
senior tag
Csak manual fokuszt hasznalok igy az AF nem erint engem. A 10fps tenyleg jo, de mivel csak filmezem ezert ez engem szinten nem erint. A CF + SD-rol megfeledkeztem ebben igazad van, tenyleg hasznos
Az idojarasallosag mar a 60D-ben is benne volt weather sealed body-kent feltuntetve, bar ha ez valami masra utal ezen vaz eseten akkor elnezest.
www.kristofnagy.com
-
EkSYS
senior tag
válasz __H4X0R__ #3753 üzenetére
hát nem is tudom. Ez az egész már annyira szubjektív. Most adott egy fényképező gép ami igazából fényképezőgép. De nagyon tuti videóra is, de annyira mégse, és fotózásnál is a minőség se annyira jó mint egy Nikon ?!?, S nem is adják olcsóért, szabad ezt így?
Hol az igazság? Egy C300 még mindig sokkal jobb (persze 5x annyiba kerül) videóra, vagy akár egy Black Magic. Ha tuti fotót akarok akkor veszek egy mkIII-at vagy egy Nikon-t.(Ha már a kassza elszabadulhat)
Namost akkor ez a gép mire is jó?
Igen, a GH4- nagyon odatesz a videózásnak. Képminőségben a fényképezőgépek a tutik. Nem kicsit ambivalens ez a dolog, nem?Eki - az eredeti
-
__H4X0R__
senior tag
Kicsit en is furanak tartom. Ar/ertek/tudast tekintve en is kategorizalasi problemakkal kiszkodok. Nem beszelge arrol, hogy a Blackmagic Pocket Cinema kameraja a nyaron a tripontban 150 000 FT volt, es azzal is am csodaszep felveteleket lehet kesziteni.
C300 az megint mas az mar nem is dslr, de az arkategoriaja sem 500 000 nem tudom ki fog venni ilyet, de a tesztelre azert majd kivancsi leszek
www.kristofnagy.com
-
veterán
válasz __H4X0R__ #3755 üzenetére
de a bmpcc lélekben inkább a 16os kamerákhoz áll közel, nem érdemes összehasonlítani a nagy blackmagic meg ja. de az rig nélkül még egy dslr-nél is sokkal rosszabb...
az se véletlen, hogy 7d-ket szokás átalakítani arri pl bajonettesre, a 7d2 erre még jobb lesz, és még mindig jóval olcsóbb, mint a C sorozat. kb s35 méretű érzékelővel ennyiért nincs igazán alternatívája a sony fs100 talán, de annak is megvannak a maga bajai, és az is milla körüli pénz. de legalább rendes hangrendszere vanistálló? gazemberség? hupákolás?
-
taranis
addikt
Ezt viszont érdemes lehet figyelemmel kísérni, speckókban azért elnézően mosolyog a 7D2-re. Persze ide meg obik kellenének.
colorizer.net
-
taranis
addikt
7D2 movie sample, youtube alapján nem jó ítélni, de szerintem a sima 7D-vel is kb. ugyanezt az eredményt hozták volna.
colorizer.net
-
.DLL
veterán
Igen az ambivalens egy jó szó, nekem is ilyen érzésem van, de már hozzászoktam hogy ez van. Azt nem hagyják, hogy igazán jó cuccot a kezedbe adjanak olcsón, mindnél rá lehetne mutatni, hogy mi nem tetszik benne. DSLR-eknek bár elérhető az ára, de az ár/érték aránya rossz, videós szempontból, mert ott a sok, mozgókép szempontjából "fölösleges" featúra, ötven keresztszenzor, optikai kereső, stb. viszont a hang osztály pl. gyenge. Ami meg rendes kameraként van megcsinálva, az már drága így lelkes amatőr szemmel.
Továbbra sem látok ár/érték arányban alternatívát, hogy váltsak az 550d-ről.(P.H.)
-
EkSYS
senior tag
Volt 60D-m 7D-m, és van egy mkII-öm. Mióta megvan a fullframe, nem igazán akarok mással fényképezni. Egyszerűen állat (csak fényképről van szó) amit tudnak. Lehet ilyen meg olyan cuccokat ráaggatni a mostani APS-C-kre, de a full-frame-s gépek szerintem szebb képet adnak. Szerintem.
A videózás egy más tészta. Egy használt mkIII elég vonzó lehet, de ha belegondolsz hogy egy mkII-öt mennyiért kapsz manapság, akkor az még vonzóbbEki - az eredeti
-
-
.DLL
veterán
Kiadhatnának valami jólárasított kifejezetten videós gépet, fotós funkciók nélkül (vagy miniális) mint a BMPCC, csak legalább s35-ös szenzorral, erős hardverrel, nagy sebességgel, RAW és jó tömörítésű kodekek, monitorozás, ki/bemenetek, stb.
Álmodozni dejó![ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
__H4X0R__
senior tag
Hat en annyira nem olvadtam el a BMPCC-tol. Nagyon furcsa szerkezet, szepen lehet szinezni, de a kiegeszitok hozza horribilisek, pl Speedbooster, hogy FullFrame legyen 600 dollar, mondjuk nyersz egy blendet is vele. Es minden allati draga hozza, mondjuk a tripontban a nyaron volt egy 50% os akcio, es 150-ert hozza lehett jutni a vazhoz...
www.kristofnagy.com
-
telefonfulke
tag
Sziasztok!
Milyen fluid fejet ajánlanátok dslr alá?
Én egy Manfrotto MVH500AH fejet néztem ki. Van vkinek tapasztalata vele? Ha olcsóbban tudtok ajánlani jót, nem haragszom meg.
http://www.gaia.hu/manfrotto-mvh500ah-allvanyfej.html -
dewillright
csendes tag
Sziasztok!
Friss, most készült el, véleményeket várok!
https://vimeo.com/106352965
Üdv, Árpi[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz __H4X0R__ #3766 üzenetére
ráadásul a Speedboosterrel nem lesz fullframe! Az új 0,58-as konverterrel is 1,75x cropfaktorod lenne. És azért keni a széleket, sarkokat. A kamera relatív olcsó de a rendszer marha drága erős optikai kompromisszummal. A szenzor se egy óriás ami nem tesz jót a jel/zaj viszonynak. Ha legalább 4/3-os érzékelőt tettek volna bele...
-
MrChris
nagyúr
válasz dewillright #3769 üzenetére
Baja!
Jó lett, pörgős, nézhetően gyorsra vágott ne unatkozzunk.Kár hogy nem volt esküvő csak házasságkötés több látnivaló lett volna, így nagyobb hangsúlyt, időt kapott a buli, parti, persze ez a pár döntése...
-
taranis
addikt
Ízlésesen lett vágva, nem unatkoztam alatta, szerintem szép munka.
colorizer.net
-
.DLL
veterán
válasz telefonfulke #3768 üzenetére
Szerintem ez korrekt fej ennyiért, nálunk 501HDV van (ez 45e volt pár éve), annak a kistesóját a 701HDV-t ajánlottam volna, de ez jobbnak tűnik, újabb fej(lesztés), nagyobb: méretileg kb. akkora mint az 501-es, viszont ezen nem lehet a csillapítást szabályozni (mondjuk mi is csak a legenyhébb beállításon használjuk).
A másik statívunk egy Benro kh25, ez kompletten volt 45e Ahhoz képest egész jó, fluid fejes, ellenrugós, szintezőgömbös, kicsit vékony a lába, de DSLR alá (kivéve hosszú telék) teljesen jó.
Szerintem az általad írt fejet ki tudod próbálni a Gaiában, egy telefont megér.(P.H.)
-
__H4X0R__
senior tag
A rozsaszirom es rizsdobalas belenagyitva nagyon szep, kisse belassitva meg akar fokozni is lehetett volna. A fotos, illetve a seged a deritolappal kisse zavaro, de porgos es jo kivitelezes
www.kristofnagy.com
-
papaya
senior tag
Szerintem nagyon jól sikerült. Pont ennyi kell egy highlights-ba. Gratu.
Egyetlen egy észrevétel, hogy a kinti fotózásos résznél nekem túl sok a csúcsfény, abból még lehetne levenni szvsz. -
telefonfulke
tag
Sziasztok! Milyen mikrofont ajánlanátok riporthoz? Dslr-re jó lenne, ha rá lehetne kötni, és szélvédelemmel rendelkezzen. Nem szeretnék rá túl sokat kiadni, de szart sem vennék. Pár riporthoz kéne szabadtérben, hogy legyen mit az alany orra alá tolni, ide a gépre tett puskamiki valószínűleg kevés.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
Sziasztok!
Készül egy project amihez kellene a segítségetek.
Melyik kamera tud clean hdmi out-ot úgy hogy a hangot is kitolja rá?
(Élőben kellene egy terem képét közvetítenem másik két terembe). Ötlet rá?
(Ezek vannak rakin - szerintem ebből egyik sem tudja; Canon 550D, 70D, Nikon D7100, Panasonic GH2, meg többféle handycam).
Ti hogy oldanátok meg ezt a kérdést?https://www.facebook.com/Naruvideo
-
adamsys
tag
válasz narumon #3778 üzenetére
- mekkora időbeli késleltetés tolerált a forrás és a cél termek között?
- milyen hangot kell átvinni (a forrás terem kamerájának beépített mikrofonját, vagy valamilyen inputot, ami rá van kötve)?
- mekkora távolságot kell áthidalni?A felsoroltak közül a handycam-ek talán nagyobb eséllyel adnak ki clean HDMI out-ot, teljes felbontással (kérdés, hogy milyen lesz a minőségük). Ha nem "realtime" az elvárt késleltetés mértéke, hanem fölé is lehet menni, akkor én a streaming irányt választanám.
[ Szerkesztve ]
"And now for something completely different!"
-
narumon
őstag
válasz adamsys #3783 üzenetére
Szerintem 5-10mp gond nélkül belefér. Streaming lesz így is úgy is. A mostani terv, hogy a HDMI ki belemegy a szerverbe ami utána streameli majd tovább. Csak egyszerűsítés miatt kellene az 1 kiment - bemenet. A Panasonic GH2 elvileg tud FullHD celan HDMI out-ot csak a hangot nem keveri rá. Sem külső forrásból sem saját hangját.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
veterán
milyen minőségre van igény egyáltalán?
én egy hdv kamerával indulnék el inkább, abból biztosan kijön a kép és hang is egyszerre, firewire is egyszerűbben jut be az enkóderbe mint a hdmi, szerintem egyszerűbb és olcsóbb is
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
taranis
addikt
7D2 ISO teszt: [link]
70D-nél jobb, de nem lesz belőle videós kedvenc, az 5D3 lowlight teljesítményét nem éri el, és a kép is hasonlóan soft.colorizer.net
-
telefonfulke
tag
6D alá milyen riget ajánlanátok lehetőleg kedvező áron? Az elvárásom az lenne, hogy válltámaszként is működjön, illetve hogy egy kézben tartva mintegy lógatva is tudjam használni (felül, nagyjából a súlyközéppont felett legyen a markolat). Mindkettő fontos lenne, de igazán ideálisat nem találtam. A spider rigen gondolkoztam, de nem igazán lehet jól lógatni. Matte box nem kell, esetleg később egy follow focusnak vagy monitornak viszont nem árt ha van hely.
[ Szerkesztve ]
-
EkSYS
senior tag
-
.DLL
veterán
válasz telefonfulke #3792 üzenetére
E-bay-ről megrendelni komponensenként ami- és ahogy neked szimpatikus? Komplett bolti rig-ek embertelen áron vannak, és lehet hogy nem tudja azt amit szeretnél, vagy pont sok fícsört, alkatrészt tartalmaz, akkor meg méginkább ráfizetés.
Eksys: Spider riget írta ő is, de azon sok DIY mókolni való van, hogy az említett igényeket profi módon kielégítse.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
-
narumon
őstag
Na én meg most lerakom a hajam. Vettünk fel egy esküvőt a szokásos módon annyi különbséggel, hogy most harmadik kamerának vittük a 70D-t.
A Premiere annak rendje és módja szerint be is olvassa az 550D MOV-ot, a Panasonic MTS-t, de a Canon 70D MOV-ot nem, vagyis inkább nem rendesen. Zöld kisképek lesznek, ha rajtatartom az egeret hosszab ideig, akkor megmutatja a képet, de az előnézeti ablakban akkor sem játsza le csak a hangot.
Na most mondjatok már valami tippet, hogy mi a vérvörös rák van mert alul szúrom magam!
Elvileg az 550D és a 70D pont ugyanolyan videót kéne, hogy felvegyen nem? (Egyébként a 70D videók gond nélkül lejátszhatóak pl VLC playerrel tehát a fájlok nem hibásak).https://www.facebook.com/Naruvideo
-
adamsys
tag
válasz narumon #3796 üzenetére
Elvileg az 550D és a 70D pont ugyanolyan videót kéne, hogy felvegyen nem? (Egyébként a 70D videók gond nélkül lejátszhatóak pl VLC playerrel tehát a fájlok nem hibásak).
Elvileg Attól még valószínűleg más verziójú x264 encoder fut az egyikben és a másikban, amire a premiere így reagál. Tipp1: frissíts premiere-t ha nem a legfrissebbet használod. Tipp2: rewrap-old a mov-okat mp4-be (pl. ffmpeg tud ilyet).
Nekem egy munkánál iPhone slomo felvételeknél csinált hasonlót a premiere, tipp2 megoldotta."And now for something completely different!"
-
adamsys
tag
válasz narumon #3795 üzenetére
A kolléga ezen a fórumon hasonlót keres, talán segít.
Sőt, az Atomos-ék honlapján is van egy korrekt lista a támogatott készülékekről.
Viszont előállnék egy unortodox ötlettel: egy full hd-s webkamera? Minőségre szerintem nem sokkal van a handycam-ek alatt (kb a fénymennyiségtől függ), plusz a késleltetése kordában van tartva -> passzol mellé a line-in hang (vagy vannak beépített mikrofonos darabok is, nem árultad el, milyen hangra van szükséged, így lehet, ez az út is jó).
"And now for something completely different!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest