- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
"De ettől függetlenül az általános magyar netellátottsági helyzet, főleg a nem vezetékes területen nagyon jó."
Aha, és mely nem vezetéknélküli ellátottság a nagyon jó technológiailag és szolgáltató terén is? Csak mert itt a Vodafone 4G-n jó ha mérsz vagy 10 Mbit/s-t beltéren, kültéren is max. a város közepén ahova az antenna van irányítva, ott mérsz 70 Mbit/s körül, ezt annyira nem mondanám jó ellátottságnak és ez is nagyváros. Telenornak a 4G-je szintén hasonló, az 5G az már ad vagy 200 Mbit/s-t, de kb. szintén csak a város közepén és csak kültéren, beltéren ez a sávszélesség jó ha harmada megvan, a külvárosban meg kb. semmi nincs, a szomszéd városokban hasonló a helyzet, a városok között meg gyakorlatilag hálózati elérés sincs, nem hogy internet.
Budapest és környékéről könnyű ilyen hülyeségeket írni, ahol még a gettóban is elérhető a szupergyors mobilnet, főleg hogy van 3-4 mobilszolgáltató, de ez megint csak általánosítás, máshol még a mobilnet sem ilyen jó, különben már én is inkább valami korlátlan mobilneten lennék, ha lenne itt olyan, amire megérné előfizetni, bár már akkor egyszerűbb lenne a T-s ADSL-t bekötni, mint valamelyik korlátlan mobilnetre előfizetni, sebességben ugyan olyan lenne, csak az ADSL olcsóbb lenne.Egyébként nem csak németben van ilyen, itt is Borsod és Szabolcs "vármegye" külső peremén van egy csomó olyan kisebb település/falu, ahol WiFi-s net van, ami néhány esetben szintén hasonló technológián kapja a betápot és ugyan adnak 50 Megás netet is, de az általánosságban használható sebesség olyan 1-5 Mbit/s körül jó ha van és ez csak letöltésben, a feltöltés olyan lassú, hogy mérni sem tudod.
#41 MaCS_70: Akkor a gyengébbek kedvéért leírom máshogy. Szerintem nem találtak fel mindent, meg nem titkolják el előlünk, mert akkor tényleg gáz lenne ha ennyire szaladnánk közben a szakadék szélére, itt arról van szó, hogy szánalmas az a haladás, illetve az az irány, ami jelenleg van.
Én nem költenék ennyi összeget és nem pazarolnák hatalmas erőforrásokat azért, hogy pár fedetlen helyen legyen internet, ahol lehetett volna már számtalan más módszerrel is, ha nem egy rakás szerencsétlen félnótás lenne a távközlési szféra tetején is, ahogy a kutatási szektor meg úgy a legtöbb nagyobb cég és állam élén is, erre tökéletes példa ez az ország is, lassan visszamegyünk a vármegyékkel a sötét középkorba, de az űrkutatásban részt akarunk venni, sőt már külön miniszteri biztos van.
Nos ha nem értitek a gondolatmenetemet, nem hibáztatlak titeket, bár így nem tudjátok a megfelelő következtetéseket levonni és anélkül hogy kisebb regényeket írnék nem értitek mit akarok, a baj meg az, hogy ha kisebb regényeket írnék, a végére valószínűleg egyesek azt sem tudnák, miről volt szó, legalább is a jelenlegi gyerekes hozzáállást elnézve, de hát ezért nem halad előre a világ, csak topog egy helyben a már száz éves elavult technikákkal, sőt lassan visszafele megyünk a vármegyék meg a gyertya felé, a fórum szintje veletek ezt megfelelően tükrözi is.A modernre térve pedig. Ha legalább elméleti szinten tisztában vagyunk már bizonyos dolgok működési elvével és azzal is, hogy az sem túl hatékony, akkor lehet illene tovább döcögni, értem, sőt inkább tudom, hogy nem olyan régi az ionmeghajtás sem, sőt pár évvel ezelőtt még csak működési elvekről lehetett olvasni és videókat nézni, de számomra nem túl modern megoldás, mondjuk mint mondtam, én eleve nem pazarolnék semmilyen erőforrást ilyen starlinkes hülyeségekre, inkább komolyabb kutatásokba fektetném a pénzt és azt a csomó erőforrást, mint sem hogy pár ember internetezni tudjon, de ez én vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest