Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Úgy tér vissza, hogy igazából el se ment a világ legdrágább csúcs-VGA-ja
- Milyen széket vegyek?
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
Aktív témák
-
dbius
veterán
Hagyd a kártyán a vinyót(kat) és bootolj ubuntu live-cd-ről, hátha úgy feláll a rendszer. Ha így lenne, akkor a partíciószerkesztőt indítsd el és nézd meg, hogy melyik vinyót hol látja (dev/sd0, stb...) Továbbra is mondom, hogy szerintem itt lesz a bibi, mert megkeverednek...
-
dbius
veterán
Ha erre az új kártyára rá vannak dugva a vinyók és úgy bootolsz, azt megnézted, hogy a vinyók boot sorrendje nem változott-e meg?? (Szerk:biosban)
Ezen kívűl még azt tudom elképzelni, hogy a
/boot/grub/device.map
fájl tartalmát lehet módosítani kellene, mert megkeveredtek az eredeti felálláshoz képest.
Nálam ez a tartalma:
(hd0) /dev/sda
(hd1) /dev/sdb
(hd2) /dev/sdcHogy jobban értsd, mit akarok mondani. Esetemet alapul véve látod ezt a felállást, azaz a hd0 eszköz nem más, mint a /dev/sda vinyóm.
Azonban ha rárakod az új kártyára a vinyókat, lehet, hogy ez a sorrend felborul, és nem ez lesz a vinyók sorrendje, ezért nem tudja elindítani a grubot.
Egy kérdés közben: Grub nem ír ki valamilyen errort, amikor elakad?? Mert az sokat segítene. (nem olvastam túlzottan vissza, hogy ilyesmiket írtál-e már)
-
-
De miért nem jó úgy, hogy az alaplapon van a HDD? Nyilván a rendszer bootoláskor ott keresi, mert telepítéskor ott volt. Biztosan meg lehet egyébként oldani újratelepítés nélkül is, szerintem akörül keresgélj, hogy amikor a kártyán van a lemez, milyen device nevet kap...
-
Aktív témák
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Hardcore café
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest