- Mini-ITX
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gigabyte alaplap topik
- SONY LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
jo a topik
nekem is volt anno, demokat neztunk rajta - amiben nagy volt, hogy pl tudott videot interpolalva lejatszani. a scroll volt rajtuk bugos (vagyis inkompatibilis inkabb), mert bizonyos helyzetekben szaggatott.
a 3ds korszak elotti idoszak nagy kartyaja.
elotte sokaig hasznaltam vesa local busos wd paradise kartyat (igen, akkor meg a wd ilyet is gyartott), nemileg feltupirozva.
-
törölt tag
Sziasztok
találtam XP drivert a Tseng ET6000,6100,6300-as kártyákhoz.
Ha jól értettem ami az oldalon van írva,akkor valami gubanc van a DirectX-el.
ui: Nekem is van egy ET6000-res kártya 4MB RAM-mal.
-
xkacsa
csendes tag
Most került elő nálam is a doboz aljáról egy... de szép is volt. Mindenki irígykedett. Később is jól jött mikor az AGPs Asus V6800Deluxe-nak sikerült felülírni a BIOSat úgy hogy meg se moccant... mellé berakva még újra tudtam éleszteni. Ezért is maradt meg.
-
Gbatchee
csendes tag
De jó volt megint olvasgatni a régi dolgokat.
-
Sziasztok,
Nemrég hozzám is került egy noname (najó Acorp) ET6000-es, és elképesztő, hogy dos alatt ver mindent, gyorsabb a pci-os matrox g450-emnél. Arra lennék kiváncsi, hogy egy rendes Hercules Dynamite 128 BIOS-sal mire lenne képes, állítólag csodákat művelt a noname kártyákkal. Szóval ha van vkinek keressen meg.
Köszönettel: Fenyő -
Gbatchee
csendes tag
No egy nagy UP-ot a jó kis topicnak.
Van még fanatikus Tseng rajongó az országban?
-
Gbatchee
csendes tag
válasz
pmikloska #89 üzenetére
Helló.
Mákod van, hogy kivehetők a ramok. A legtöbb 2 megásra (illetve a pontosság kedvéért 2.25 megásra) rá voltak "heggesztve" a csipek.
Amúgy nem tudom tudjátok-e, hogy nagyon nagy volt a választék az mdram kockák nagyságában.
Azt ugyan nem tudom, hogy a Tsengen kívül használta-e őket valaki más is, de alighanem nem nagyon, mert pont ez lett az architektúra (és vele együtt a Tseng) veszte...
Persze egyszerűbb volt 4 mega sd-t, sg-t, vagy vramot rátenni a karikra tök feleslegesen, mint elegánsan megoldani a problémát: pont annyit használni, amennyit kell... -
pmikloska
aktív tag
Úgyis olyan régen írt már ide Tseng fanatikus.
Nekem két ET6100-asom van. Mindkettő teljesen egyforma, Acorp, négy memória foglalattal, 2-2MB memóriával, így ha akarom, áttehetem az egyikből a két RAM-ot a másikba, működik rendesen. Ha valakinek van TV-out bővítője, akkor örülnék, ha megosztaná velem a lábkiosztást, varázsolnék hozzá TV kimenetet. -
Gbatchee
csendes tag
Up!
-
degu
senior tag
Hat nekem van egy igen ritka ET6000-es kari,amibe a ket ures memo-slotba be lett rakva meg 2Mb memo/ami csodalatos modon mukodik a gyarilag beepitettekkel!/
Es asszem igy egy hibrid 6100-as lett belole.Egy gaz van,hogy a memoslot bizonytalanul erintkezik.Neha kiszall a ket utolag berakott memo,es akkor meg kell egy kicsit birizgalni.
De a diamond vudu2-vel kivaloan hasit egy 233Mhz-es penyaval,meg egy SB AWE32-es dongicselovel...Az osregi DOS-os orokzoldek kivaloan futnak rajta! -
b.janko
tag
Gondoltam beírom mim van:
Egy TSENG labs ET6100 22e2A5745 USA
4MB rammal (mind a 4 helyen benne van, asszem 1MB-sek darabonként)
MoSys ramok
1997.12.04-én vettem.... 1. tulaja vagyok, 2* lett kivéve gépből... -
Gbatchee
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #82 üzenetére
A Voodoo2 projekten én is dolgozom. Egyet már beszereztem, de szeretnék még egyet, hogy SLI-be köthessem őket.
Az én zajkeltő berendezésem egyébként egy SB AWE 32 2Mega rammal. GUS-sal nincs tapasztalatom. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem is van egy ET6100+Voodoo2 kombóm. Egy GUS classic kelti mellette a zajokat. Retro-feeling ezerrel.
-
darabka
tag
Acorp féle ET6000-est lehet kapni a Mogyoróban, ha valakit érdekel...
-
Joltee
aktív tag
Anno nekem is Jaton kártyám volt, egészen pontosan egy Video-58P, bár ''csak'' 2 MB RAM-mal... Voodoo1-gyel párosítva ütős volt!
Tényleg, ha vkinek van eladó ET6000 az szóljon ám!
[Szerkesztve] -
Gbatchee
csendes tag
Na emberek, most vágjátok magatok hanyatt. Tegnap olyan 6000-est szereztem, amin AJ-5-120-as MDRAM-ok vannak felheggesztve a szokásos 100-asok helyett.
Most akkor hogy is van ez? Úgy látszik a vége felé már csak 120-asok voltak, így ezekhez kellett igazítani a karikat.
(Egyébként egy Jaton kártyáról van szó.) -
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska #75 üzenetére
Éérdekes. Part numberre rákeresve a guglin ezt találtam több helyen is:
Part Number 9506-18
MFG CARDEX
Description CARDEX PCI VIDEO CARD ET6000
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Egyébként Vaterán decemberben két 4 megás Tseng kártya is volt eladó, egy 4 megás 6100-as, majd egy 4 megás 6000-es egy Voodoo 1-el párosítva.
A 6100-asról csak keresés útján utólag értesültem, a 6000-esről meg jól lemaradtam. Egy gyűjtő jól begyűjtötte. Bár, egésségére, lehet 3000-re is rálicitált volna, * meg azért nem vagyok..
Ugyankkor működő XP meghajtót nem találtam hozzá, így ha működne a PCI-os V3, akkor valsz azt használom majd inkább.
Hümm hogy ez még mindig a Tseng fanclub topik?Elnézést.
De azért két AJ-5-120-as MDRAM-mal még megvesztegethető vagyok.
Egyébként FCC ID alapján, Gainward Co Ltd által gyártott kártyám van, bár felségjelzés nincs rajta. Csak annyi, hogy Made in Taiwan.
[Szerkesztve] -
Gbatchee
csendes tag
Hajrá tseng! Egy újabb karit szereztem be. Keverve vannak rajta a memóriák. Aki belerakta nem tudta, hogy 6100-ba nem jó a 100-as ram...
Tiszta haszon. Szóval elvileg vannak felesleges 100-as ramjaim. Ha valakinek NAGYON kell és hajlandó áldozni rájuk jó sok pénzt, akkor megegyezhetünk... Há-há.
-
xtmod
senior tag
nekem is volt egy ilyen tseng et6000-em. először 2, majd 4mb memóriával. később került mellé, egy 3dfx voodoo2 12mb-os 3d gyorsító! micsoda páros volt!
a hl1 az egy élmény volt velük.
[Szerkesztve]
-
faster
nagyúr
Valaki nem tudja, hogyan lehetne XP alatt normálisan beüzemelni? Ha jól emlékszem, 2000 alatt működött rendesen. Lehet, hogy meg kéne próbálni kiszedni a driver file-okat a 2000 alól?
-
Gbatchee
csendes tag
''A lényeg, hogy másfajta ramot használ a két sorozat. A 6000-es az SJ-5-100-ast, a 6100-as pedig az SJ-5-120-ast. A kétfajta ram egymással nem keverhető.''
Annyit tennék hozzá ehhez még, hogy az én 6100-asomon AJ-5-120-as ramok vannak (tegnap néztem meg), úgyhogy ezek is megfelelöek.
A 100 ill. 120-as keverését pedig annyiban kell módosítanom, hogy mivel méreteik megegyeznek, ezért (össze)keverhetöek, de ha valaki nem tudja, hogy melyik karihoz melyik ram való, akkor feleslegesen dobott ki pénzt, mert a kártya nem fogja felismerni a bövítést. -
Gbatchee
csendes tag
Módosultam.
-
Loha
veterán
Nekem is van egy Hercules ET6000-es, teljesen hibátlan, 4MB rammal 128bit-en
De ha PCI-os kártya kell akkor a Matrox Millenium I-II-met részesítem előnyben, mert nem tudok belőle kicsikarni 1024*768 85Hz-et.
Be is scanneltem a kicsikét:
[link]
[link]
Engem is gyengéd szálak fűznek a kártyához, mert egyrészt ritkaság, másrész meg erre csorgattam a nyálam évekig...[Szerkesztve]
-
Gbatchee
csendes tag
Tseng forever. Let's bring back the topic.
-
Gbatchee
csendes tag
válasz
cskamacska #57 üzenetére
Hali!
Nekem egy 6000-esem (Hercules) 2MB ill. egy Noname 6100-asom van 4MB MDRAM-mal.
Remélem tudsz angolul. A lényeg itt van:
''The size of MDRAM blocks is given from the print on the top. The print has the format MD9xy and the size is (xy / 8) MB. A block which reads MD908 is 1.0 MB, whereas a MD909 block is 1.125 MB. The MDRAM series consists of MD904, MD906, MD908, MD909, MD910, MD916, MD918 and MD920 in both SJ-5-100 (for ET6000) and SJ-5-120 versions (for ET6100). The ET6x00 boards will not recognize any memory above a total of 4 MB.
Some 2 MB cards are upgradable to 4 MB, since they hold two empty MDRAM slots. For most video cards, more video RAM will provide access to higher resolutions, but it will not give higher video speed (e.g. better frame rates). It has however been postulated by news group posters that with video cards based on MDRAM, more memory will give higher speed. According to these posts to comp.sys.ibm.pc.hardware.video, upgrading a 2MB board to 4MB will give higher video speed. Personally, I can *not* confirm this. When I upgraded my own card (a Tseng Labs ET-7, ET6000) to 4MB, I benchmarked it and found no change to the video speed.
OBS The ET6000 and ET6100 chip-sets uses different kinds of MDRAM blocks. The MDRAM for ET6100 (SJ-5-120) is more easily available than the type used in ET6000 (SJ-5-100), but they should not be mixed. I tried to upgrade my 2MB ET6000 with SJ-5-120 MDRAM, and it did not work. The upgrade was simply not recognized. News group posters have confirmed my observation.''
A lényeg, hogy másfajta ramot használ a két sorozat. A 6000-es az SJ-5-100-ast, a 6100-as pedig az SJ-5-120-ast. A kétfajta ram egymással nem keverhető.
További info: http://hjem.get2net.dk/et6000
Kellemes böngészést.
Tseng forever! -
cskamacska
addikt
Nna már itt hever a kártyicsku, most jól bemásolok egy everest jelentést:
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya Tseng Labs ET6100
GPU kódneve ET6100
PCI eszköz 100C / 3208
Busz típusa PCI
GPU órajele 97 MHz
RAMDAC órajele 175 MHz
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa MDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 97 MHz
Effektív órajel 97 MHz
Sávszélesség 776 MB/mp
Többet nem ír róla. Most pedig vadászok hozzá XP meghajtót. Ötletek? -
eziskamu
addikt
Én is csak jókat hallottam a Tsengről, de 2 éve amikor az egyik használt alkatrész boltban kerestem egy ilyet (ET6000), kiröhögtek a bunkók és csak szar s3trio-t tudtak adni (bocs ha valakinek a lelkébe gázoltam volna, de tapasztalataim szerint ha 2d és s3 pci akkor minimum virge, a többi már lassú, de legalább majdnem minden os ismeri ).
-
Ádyka
őstag
HI!
Mikor PII világba léptem BH6+celeron300@450, akkor pár napra rá meghalt az acorp tseng et6000-em. Két bekapcsolás között eccer csak VGA-ra csipogott, nem is kelt fel többet. A két MD*ram kiszedhető volt belőle igy akkoriban vagy 4 ezerért sikerült eladni. Azelőtt csak Dos-ra használtam, de egy trio64V+-hoz képest nagyon ment.pl:Shadow warrior.
Viszont nemrég hozzájutottma ehy Hercules Tseng 6000*hez. A hátulján legalább 10 centi magas HERCULES felirattal, ráforrasztott 4 megával.
XP driver hiányában semmire nem használom, fiókban van.
Ezek a chipek kegyetlenül izzottak. P1 után átrakva P2-be még annál is jobban. Lehet ezért halt meg az enyém.
A Herculesen azóta egy könnyen fel/leszedhető hűtő figyel, nehogy túlhevüljön a fiókba.
Ezek a karik egy időben futottak a fürge VIRGE sorozattal. Na azok sehogy nem mentek a Tsenghez képest, de jól hangzott a 3D a végén. Az acorpot anno 12k ért vettem. Szép idők voltak.
Üdv
Á
UI: Van még egy ritkaságom. : SPEA MIRAGE P64 2MB PCI. valami S3 Vision 8xx chippel. Régi EsCom újságban ezt karit, ha vettél egy P1-et 200.000 pénzért akkor feláron belerakták a trio64 helyett poton 40 rugóért.A 95 drivere simán megy vele XP alatt. Síírály. -
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska #57 üzenetére
Azért kellene válasz a memóriaátcsoportgatós kérdésre, mert akkor nem kutatok újabb vidkari után.(mert ugye külön bővíteni való MDRAMot biztos nem találni)
-
Dare2Live
félisten
válasz
cskamacska #59 üzenetére
te mire tippelsz amikor 1000ft ért tnt2 lehet venni?
2-3sört kihagyok érte az életemből és ez nem kis áldozat! -
Dare2Live
félisten
válasz
cskamacska #57 üzenetére
hát leginkább semmit se ér a tnt2k mennek 1000Fts árban
de nekem kéne a gyüjteménybe megvenném! -
cskamacska
addikt
Mennyit érhet mostanság egy Tseng ET6100-as videókártya?
2(,25) megabájt RAM van benne, és bővíthető még két szelettel.
MDRAM bővítést meg lehet oldani úgy, hogy egy másik bővíthető kártyából áttesszük a benne lévő ramokat az elsőbe? A 4 memóriának azonosnak kell lennie?
A 6000-esen és a 6100-ason másfajta mdramokat használtak?(esetleg gyártófűggő?) -
Tom13
csendes tag
Nekem is van egy Tseng ET6100-as, 2.25MB MDRAM van rajta, használtan vettem 5 éve és ma is azt használom. (Abit KT7E, W98). Persze 3D játék nincs, ez most már legfőképpen a fiamat zavarja.
A memória sávszélessége 128bit (4.5 MB memória esetén), vagy 64 bit (2.25MB memória). Nekem is jó lett volna még 2 db memória chip, de ma már talán új kártyát kellene venni.
Régebben voltak olyan vélemények hogy kicsit sötét képet ad, ezzel egyet is értettem, de most vettem egy 17'' monitort és nagyon szépek a színek. Nem sötét. Lehet hogy csak a monitoron múlt?
Vajon W2000 és Xp alatt milyen felbontásban lehet használni? Megy W95-ös driver-el?
És a Future Connector-t hogyan lehetett használni? -
Goose-T
veterán
Nekem is volt egy Tseng ET6000 karim! Egyszer régen fordítottam egy Phare-szerzôdéstervezetet egy önkormányzati gurunak angolról magyarra, a fizetésem egy ilyen kártya volt! Network Rally úgy futott rajta, mint az állat, SVGA felbontásban! (5x86-133) Meg a Duke Nukem 3D is!
Most az irodai gépembe guberáltam egy Matrox G400-at, ennek is nagyon meg vagyok elégedve a képminôségével. -
Opa
tag
Up!
-
Sunzi
aktív tag
Ez volt az első hardver alkatrészem, amit overclock-oltam. A Hercules Dynamite 128 kapott egy peltier-t, meg nagy borda+ventit, így 6100-as feletti teljesítményt hozott. Mindezt egy 386DX40-ben... Még ma is megvan, és működik
S. -
Opa
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #42 üzenetére
Mail ment!
-
DcsabaS
senior tag
válasz
Gábor vitéz #43 üzenetére
Föltettem a driverét ide:
ftp:148.6.76.109, usernameemp, password
emp
A file neve:SpeaShowTimePlusTV.zip (3.8 MByte)
Mint kiderült, nem is 3, hanem 4 db floppy. Szerintem tényleg érdemes betenni és TV-zésre használni egy kis 486-os, vagy P1-es alaplapban. -
Gábor vitéz
tag
Sajna nincsen CD-m hozzá. A kártya használtan került hozzám, mindenféle szoftver nélkül. Sokáig nem is tudtam pontosan mire jó. Lehet, összerakok köré egy kisebb gépet win98-cal. Nem hiszem hogy a mostaniban jól megférne egy ATi Radeon 9800 mellett. 11-es IRQ sem jutna neki valószínű.
-
DcsabaS
senior tag
válasz
Gábor vitéz #39 üzenetére
Kedves (#39) Gábor vitéz!
A leírásodból arra gyanakszom, hogy Neked talán a ''SPEA ShowTime Plus TV'' nevű kártyád van. Ehhez már Win98-as driver-t sem csináltak, ámbár lehetett használni hozzá a Win95-öst. Ennek installálásához a saját setup programot kellett futtatni, amit előzőleg 3 db floppy-ra kellett kimenteni (a gyári CD-ről). (Megvan?)
Nem kizárt, hogy a driver valahogy begyűrhető WindowsXP alá is, de ezt már nem tudom ellenőrizni. (Ezt a kártyát tovább adtam.) Arra emlékszem még, hogy ennél a kártyánál a digitalizálás csak akkor ment, ha a kártya a 11-es IRQ-t kapta meg.
Nem hinném, hogy külön XP-s driver-t bárki is csinált volna hozzá. -
DcsabaS
senior tag
Sajnos nem eladó. Megtartom tesztelési és nosztalgikus (:-) megfontolásokból. Akkor szoktam elővenni, ha valamelyik javítás alatt álló rendszerben a grafikus kártyára terelődik a gyanú. Ugyanis ezzel a grafikus kártyával semmilyen hardver/szoftver(BIOS, driver,stb.) hiba nem szokott előfordulni, így szűkíthető, hogy hol a hiba.
Egyébként vannak más érdekes cuccaim is, mint pl. egy miroHIGHSCORE 3D , ami egy 6 MByte (!) RAM-mal ellátott, és magasabb frekin járó, videó kimenettel is ellátott VooDoo1, amely tudja a 800x600-as felbontást is (mint a VooDoo2-ők), vagy egy szintén miro gyártmányú PCM10-es hangkártyám, amely a Yamaha OPL4-es chipjének köszönhetően sokkal szebben játszik vissza MIDI file-okat, mint a korabeli hullámtáblás hangkártyák!
Ezeket is megtartom (:-). -
Opa
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #37 üzenetére
Úgy is megfelelne számomra.
-
Opa
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #35 üzenetére
bLaCkDoGoNe: Ha úgyis kinnt búslakodik szegényke, nem használod, én szívesen megtornáztatnám az áramköreit
Szóval érdekelne az et6100-asod. Ha mindenképpen meg akarsz tartani egy pci-os kártyát, akkor elcserélhetnénk az én et6000-esemmel.
Mit szólsz hozzá ? -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem is van egy ET6100-esem, imádtam! Egy Oak-077-est (ISA) cseréltem le rá, hát mit ne mondjak
Egyrészt tépett mint állat (jóhogy, PCI
), másrészt sokkal szebb képe volt. Demók olyan faszául mentek, hogy csak na!
Ja, és ha már szóba került van egy Voodoo2-m is (illetve 2 db, csak az egyiket kölcsönadtam), meg TNT2-m is... de mindegyik kártya kint búslakodik, mert az AGP-ben egy R9500Pro röfög -
Opa
tag
''Hamarosan kihozták az előbbiek javított kiadását is, az ET6100, Viper6100 chip-eket, gyorsabb működéssel. Az ET6100 már 175 MHz-es RAMDAC-kal rendelkezett. Van ilyen kártyám is, videó kimeneti modullal. ''
Engem érdekelne ez a kártyád, nem szeretnéd eladni vagy elcserélni ? -
DcsabaS
senior tag
A Tseng labs-tól nekünk több kártyánk is volt/van. Az legrégebbiek ET3000 alapúak. Ezek különlegessége (túl azokon, amit rog(#14) már említett), hogy több ezer színt meg tudott jeleníteni, amikor a konkurens kártyák tudása megrekedt 256 színnél.
Vannak ET4000 W32i és ET4000 W32P kártyáink is. Ezek jó általános Windows gyorsító kártyák, különösen az utóbbiak, 45 ns-os RAM-mal szerelve. Ehhez fejlesztette ki a Tseng Labs az ún. Viper segéd chip-et is (V33), amely a PAL/SECAM/NTSC videó jelek kezelését volt hivatott végezni. Az ilyen Viper chip-es ET4000-rel elsőként volt lehetséges amatőr kártyákon teljes PAL felbontásban, sebességgel és színmélységgel videót digitalizálni. (Profi megfigyelő rendszerekben is használták.)
A következő lépést az ET6000 és a hozzá tartozó Viper6000 videó chip jelentette. Az ET6000 nagy újdonsága az MDRAM (Multibank DRAM), illetve a belsőleg 128 bit-es grafikus processzor. A RAM több bankos felépítése lehetővé tette a kunkurenseknél sokkal nagyobb RAM sávszélesség elérését (hasonlóan a mai több RAM csatornás megoldásokhoz). Egy PCI-os ET6000 megfelelő alaplapi chipset mellett (pl. Intel 586HX) el tudta érni a 85 MByte/s-os átviteli sebességét, ami már az elméleti határt is szorongatta (133 MByte/s), hiszen a HDD-t és a hálókártyát is az szolgálta ki.
A kártya érdekessége, hogy kevesebb RAM-ból ki tudta hoszni a nagy színmélységű felbontásokat, mint a többi kártya. Pl. 1024x768/24 bit ment 2.5 MByte-ból is, nem volt szükséges 4 MByte.
Van egy ET6000+Viper6000 alapú TV kártyánk, amely különlegessége, hogy a deinterlace-elt képet 50 Hz-es frissítéssel jeleníti meg. (Ez lépés volt a 100 Hz-es digitális TV-k felé. A Viper6000-et ilyen célokra is felhasználták.)
Hamarosan kihozták az előbbiek javított kiadását is, az ET6100, Viper6100 chip-eket, gyorsabb működéssel. Az ET6100 már 175 MHz-es RAMDAC-kal rendelkezett. Van ilyen kártyám is, videó kimeneti modullal. Ez utóbbi különlegessége, hogy sokkal jobban konfigurálható (eltüntetendő a fekete szegélyt), mint sok későbbi videó out-os kártyánál. A kártya gyakorlatilag latencia nélkül kommunikál a PCI buszon keresztül, ezért nagyon jól lehet vele tesztelni a PCI busz vezérlő minőségét.
Ezután látott hozzá a Tseng Labs az ET6300 tervezésének, amely már 3D gyorsítós lett volna. Állítólag el is készültek vele (talán lehet valakinek mintapéldány). Piacra viszont nem tudták dobni, ugyanis nem lehetett hozzá biztosítani a megfelelő mennyiségű RAM-ot. Ez lett a Tseng labs tragédiája.
A MDRAM-okat a MoSYS gyártotta. Ezek gyártása nem nehezebb, mint a közönséges DRAM-oké, de éppen abban az időben omlott össze a RAM piac, és hatalmas mértékben csökkentek a RAM árak (az EDO RAM megjelenése miatt). Az történt, hogy míg az összes többi RAM fajta ára az ötödére-tizedére esett, az MDRAM ára meg maradt, mert csak egyetlen gyártó csinálta, versenytárs nélkül. És azt kell mondjam, hogy a MoSYS nem volt annyira felvilágosult, hogy csökkentették volna ők is az árat, így az ET6000/6100-as kártyák árában a döntő tényező a RAM ára lett, a Tseng Labs-nak alig maradt valami. Az ET6300-hoz pedig még több RAM kellett volna. (Pedig a nagy belső sávszélesség miatt az ET6300 alighanem nagyon gyors lett volna...)
Ezután, ahogy Sunzi(#31) már idézte, a Tseng Labs programozóinak jó részét az ATi vette át. (Az ATi egyébként éppen olyan mostohán bánt a Tseng Labs korábbi termékeinek támogatásával, mint az nVIDIA a 3Dfx korábbi termékeivel.) De legalább átvették a Viper 6100-as vonalat, és ilyen-olyan ''Theater'' néven (kezdetben ''Rage Theater'') ma is az ATi multimediális (ViVo és AIW) kártyáinak fő erősségei közé tartozik. -
Sunzi
aktív tag
ATI vett át 40 programozót, és az eszközök javát
http://mirror.ati.com/companyinfo/ir/1998/ATI1998.pdf
1998. október. Pedig hogy vártam a 6300-ast ...
S. -
neduddki
nagyúr
H!I
Es ki latott et6300-ast mert en nem, bruhuhuhuhuhuhhu:-((((((
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
NEkm van egy hercules dinamite 128 egy ET6000 es et6100-as:-)))))))))))
udv
neduddki -
Opa
tag
Sziasztok!
Az én gépemben is dobog egy tseng6000-es.
Ha valakinek van +2 mb mdram, az érdekelne.
Most vettem egy 15' viewsonic moncsit és bár nem létkérdés, de azért nem lenne rossz nagyobb színmélységben nézegetni.
Szóval légyszi írjon akinek van mdram-ja ! -
Zoz
őstag
válasz
TheVeryGuest #18 üzenetére
''van hozzá +2MB MDRAM vagy micsoda bővítésed''
Van, csak az egyik IC hibás, ezért szemetel egy kicsit, ha benne van a +2MB -
Bazsesz
őstag
Heh!
Amúgy ''hétköznaponta'' nekem is egy TNT2 van a gépembe. Kicsit meg van modolva, és jól néz ki sztem. Amúgy meg alig várom, hogy lecseréljem, mert nem egy játékkari, az tuti. Habár most csak az izél, hogy nincs rajta TV-out. Ha lenne rajta, akkor egy jó darabig nem vennék újat, de sajna nincsen rajta, ezért kell venni egyet.De nem baj, a Tseng ereje velem lesz!
Üdv: Balu -
Keitaro
addikt
válasz
TheVeryGuest #20 üzenetére
A Savage4-em Stealth S540 volt
De nem hiányzik ^_^
-
-
TheVeryGuest
senior tag
Ha meg jól emlékszem vissza azokra az ősi időkre, amikor a TV-nek és a képmagnónak külön távirányítója volt, akkor abban az időben az számított nagy embernek, akinek Dimond Stealth kártyája volt. Az volt az etalon. Nem is kellett tudni milyen chip van rajta, legfeljebb a sorozatszámát III, IV... Aztán jött az a hülye Diamond Monster3D és jól ruined everything.
-
faster
nagyúr
válasz
TheVeryGuest #18 üzenetére
MDRAM bővítésre én is vadásztam régebben. Asszem egyszer láttam is anno valami árlistában,de pofátlanul drága volt.
Az ET 6000 király kártya volt. Akkoriban az s3trio-kat magasan verte képminőségben. -
TheVeryGuest
senior tag
Szerintem nem nagy szám, hogy van neked ilyen. Még lehet pár ezer embernek, csak ők nem is tudják. A jó kis P-I 166/200-as cumókban szerintem még ott hemzsegnek jó sok ofiszban.
Nekem is van egy ilyenem. Kicsit már hibás, letört az egyik bővítőmodul foglalatának a sarka, mer' felidegelt és földözvágtam.
De még megy. És még fog is pár évig, ha fel nem idegel.
Ha azt mondtad volna, hogy van hozzá +2MB MDRAM vagy micsoda bővítésed, arra már megeresztettem volna egy ''Hű, aztakurv@istenit!!!''-et. Látott valaki azóta olyan formájú memóriachipet? -
Bazsesz
őstag
Ahoj!
Na most vagy a 3Dmarkok túl régiek (99-03) vagy a kártya rengeteg pontot dobna, annyit, hogy nem meri kiírni a 3Dmark.
Meg amúgy is! A VILÁG LEGJOBB VIDEÓKÁRTYÁJA!
Tanulhatna tőle a VGA-gyártó cégek, mert ha másra nem, önvédelemre ez a kártya rohadtjó!
Pl:
Bankban:
-Ide a lóvéval!
Persze nálad éppen van egy TS 6000 kari....
-Nem!
-Ide vagy lelőlek!
Te meg fogod, kiveszed a gépből a karit, fejbevágod vele az ürgét, visszateszed a gépbe, mintha mi sem történt volna....
Egy nVidia GF4 MX440-nel meg mit csinálsz? Kivételkor félsz, hogy ketté ne törjön....
(Most nem akarom a GF4-et szidni, akármelyik nV karit ideírhattam volna...)
Szal ennyit a maji karikról
TS FOREVER!!! -
rog
addikt
nekem meg van egy isa-s 512kb-s tseng et3000. ket kimenete van a hercules a vga-ig mintent ra lehet kotni, es meg is hajtja oket.
-
Zoz
őstag
Nekem is van egy ET6000-esem, király kártya volt a maga idejében!
Mi lett a Tseng céggel? Azt hallottam, hogy valakik felvásárolták őket, de kik?
A megszünés elött kint volt a honlapjukon, hogy jön az ET6300 3D támogatással...
Kiváncsi lettem volna mire jutnak, ha megmaradtak volna... -
Bazsesz
őstag
Ahoj!
Amúgy nagyon durva egy kártya. Amíg nem szereztem egy TNT2-t, ez muzsikált az új gépembe. Mikor megkérdezték, hogy milyen gépem van, mindig büszkén mondtam, hogy Cerka 2000MHz, 128MB DDR, Tseng Labs ET6000 2MB PCI VGA....
És a vgakarit még ki is hangsúlyoztam!
Az enyém egy 95-ben vásárolt cucc, de még most is műkszik. Kíváncsi lennék, hogy mit szólna egy 3Dmark 2000-nek....
Ki is próbálom!
Üdv: Balu -
Keitaro
addikt
Én 2001-ben megvettem a Voodoo5-ömet amikor is kiderült, hogy rossz az AGP slotom, így hát aktívan használtam tavaly még egy ilyet
(és akkor rájöttem, hogy 2Dben milyen trágya volt a Savage4-em) -
Grafman
aktív tag
Nekem egy ISA slotos 1MB-os ET4000AX TSENG-em van itthon, a régi 486-osomba ment volna, de már nem működött amikor megkaptam. Van rajta egy elég furcsa négyzetalakű chip is külön foglalatban MUSIC-felirattal, kíváncsi lennék mi célt szolgál...
A nyákra még két felirat is fel van pingálva: SPEEDSTAR, és DIAMOND COMPTER SYSTEMS, nomeg persze MADE IN USA.
Elég fura kártya, 2db taszaj BIOS chip is van rajta, amejeken az AMD-felirat látható.
Jó lenne beüzemelni, mert állítólag a TSENG-eknek nagyon szép képminősége és színei voltak. -
mura81
senior tag
Nekem is volt egy. Anno még ez volt az Istenkirály!! Asszem 2 éve döglött be, de előtte ment vagy 3 évig 24/7
-
Lobonc
tag
Nekem az elso alaplapomon vmi 486os 25 mhz proccal volt integralva egy Tseng kartya többre nem emlexszem
-
Bazsesz
őstag
Ja, amúgy kifelejtettem, hogy szermányoltam a karit, a körülvevő dolgokkal együtt. És annyira megtettszett ez a kártya, hogy nagyon.
TSENG LABS FOREVER!
-
Bazsesz
őstag
Ahoj belétek!
Most felvágok!
Szóval van nekem egy Tseng Labs ET6000 2MB PCI VGA-karim.
Linkeke:
http://www.epinions.com/pr-Graphics_Cards_Hercules_Dynamite_128_Video_Graphics_card_SBP10_D5202/display_~full_specs
http://www.delcis.net/video.html
http://www.delcis.net/images/boardshots/video/STB_Lightspeed128.jpg
Az utóbbi a kártya maga.
Jó csámcsogást!
Üdv: Balu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest