Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
Aktív témák
-
Speccy
aktív tag
van itt valaki akinek van Tevion 3000-rese? és olvassa is a topikot...
-
helenne
tag
Hahó!
Ezen a héten szándékozom Tevion DR-108 házimozi szettet vásárolni. Állítólag ennyi mindent tud: DVD-Video, Audio-CD, CD-R, CD-RW, DVD±R, DVD±RW.Formátumok: Divx (3.x,4.x,5.x), Xvid, MP3, WMA, JPEG,MPEG4.Beépített RDS tuner, 260 W (RMS) erősítő,6 hangszóró.Kikapcsolható régió kód.+ 5.1 hangszórórendszer. Szerintetek ez igaz? Mi vélemény? Tudom, hogy vannak jobbak, de az anyagi… -
Stavros28
csendes tag
Én speciel nem akarom sem az ''olcsó'', sem a ''drága'' lejátszók mellet kardoskodni. Azt hiszem mivel ez egyfajta hobbi ki - ki maga döntse le, hogy mennyit tud, vagy akar rákölteni.
Inkább XBOX-al kapcsolatban jegyeznék meg egy-két dolgot, és saját tapasztalatból beszélek. Az asztali DivX játszókat csak hallomásból ismerem, így róluk nem tudok mit mondani, viszont az X valóban ''mindent'' lejátszik, a feliratokkal sincs gondja, PC vel összekötve mindenféle adatfolyam stream-elhető, és nem utolsósorban remek játékgép, persze aki elvakult PC-s játékos annak biztos más a véleménye erről. -
Speccy
aktív tag
kérdezném, hogy a Divx PRO nem támogatottsága mennyire hátrány? mert ha később ez általános lesz, akkor inkább yamada 6600-ost kéne vennem
-
dabadab
titán
''márkás dologhoz nem adnak ki minden héten új firmware-t, mert nem kell!''
Vagyha megis kell, akkor se adnak ki uj firmware-t, hanem kiadnak a cuccbol egy uj verziot (eleg sok pelda van ra a mobil telelfonok meg dig kamerak teruleten), akinek meg a regi van, az ugy jart.
Egyebkent a nagy gyartokban azota nem hiszek, amiota egy multinal dolgozom, es latom, hogy hogy hogyan mennek a dolgok: eleg gazosan.
A kis nevu gyartok meg remek dolgokat tudnak csinalni, csak ki kell tudni valasztani a gagyi kozul a jot. -
HEBI
senior tag
A YAMADA féle 6xxx-es (kb.49.000 HUF) cuccot vett egy kollégám egy hónapja, nemrég megkérdeztük, azt mondta minden oké vele, eddig mindent vitt (divx,xvid,feliratok). A márkás nem márkás dologról meg annyit, hogy egy márkás dologhoz nem adnak ki minden héten új firmware-t, mert nem kell! Meg mondjuk egy márkás dolognál a design és ergonómia (most kezelhetőség) is sokkal komolyabb hangsúlyt kap. (lásd pl.: távirányító)
-
Pingvin
csendes tag
Vettem egy T-3000-t. Ha képeket nézek kissé összenyomja alulról-fölülről. Más is találkozott már ezzel a jelenséggel, vagy csak nálam jelentkezik a hiba?
Vannak-e vkinek firmware frissítési tapasztalatai? (hogyan kell, jótanácsok...)
Ettől eltekintve faszán lejátszik bármit, nem rossz a kütyü. -
bumper
senior tag
Csak tőled idézek:
''Hát az Xbox nem kerül a duplájába sőt....
...Egyik oldalon áll az xbox kb. 50rugó
...Ezzel szemben áll valami tök noname 27000FT-os lejátszó ''
Hát ez ám az önellentmondás ! Nem ? :)
Most akkor a duplája vagy sem ? :)
Mellesleg én az ilyen megcrackelem és baró lesz dolgokban sem nagyon bízok, úgyhogy ez a része a dolognak számomra idiferens. -
bar
csendes tag
Kedves Bass mielött letámadsz a platinum miatt
13 hozzászólás bar platinum
25 hozzászólás bass platinium ( - i - betü)
29 hozzászólás bar platinium(valamiért átvettem tőled (bocs), PLATINUM-ot akartam az a fránya - i - betü) Bár gondolom mindegy, szerinted a PlATINUM is szar.
Nem kötözködni akartam,cd-dvd vitát ezennel részemről lezártam.
Ígérem ezután csk a Tevion 3000 -re koncentrálok. -
bar
csendes tag
tevion 3000 -hez visszakanyarodva:
Forgalmazó lapja itthon. http://strike.gfx.hu/atlantic/tevion/ - itt vannak hozzá teszteredmények ha érdekel valakit.
http://www.dvdboard.de -nél van evvel a kézülékkel foglalkozó forum is(rengeteg divx-es lejátszóval foglalkoznak) -
bar
csendes tag
730 Mb-ot Nero ír ki a cd-re.Én sem néztelek hülyének ,ha lehet te se tedd (''730mb-ot hol nézed? csak nem a totalcommanderben?'') ! Te 10 darab után eldöntötted ,hogy szar (jogodban áll). Nekem nem volt semmi gondom velük,az ismerősöknek sem.
Platinum az nem platinium (nem ugyanaz :),tudod nem csak az i-betü miatt ).Platinium is van,de azt nem igazán használtam.
Németektől nem esem hasra eleg sokat dolgoztam kint,nem kell őket bemutatni. ''azt meg hogy a nevét adja egy szaklap mit jelent????'' - Pont azt mint nálunk,vagy elhiszed amit ír - vagy nem.
Egyébként tök felesleg vitatkozunk ezen,mindenki azt használ amit akar(első cd-íróm Sony volt,megbántam).Azt szerettem volna kihozni az egészből,hogy nem kell hasraesni a márkanevektől.Rossz minőséggel ma már senki sem tud hosszú ideig a piacon maradni mert nem veszik meg a termékeit.(a fent emlitettek elég régóta a piacon vannak).Lassan 1-2 gyártó marad,mindenki csak cimkézi a nevét a termékre. pl. olvasd el dvd-író tesztet,vagy az alaplapgyártók,digit. fényképezők stb. .
[Szerkesztve] -
Bass
addikt
A németektöl meg nem kell ám hasra esni azt meg hogy a nevét adja egy szaklap mit jelent???? semmit én saját tapasztalatbol beszélek és igen tényleg nem írtam meg 500darabot mert fika volt és tovább nem kisérletezem a pénztárcám rovására van kb 10db Platinium cd-rw lemezem mert egyszerre vettem őket de kérdem én milyen lemez az amire rá van írva hogy 4x-12x és max 10x-en engedte írni az össze író???? a 4x-10x-es fuji meg gond nélkül megy 12x-en na ez milyen minöség??? hja 3-at már kidobtam fél éven velül én meg kb 5 éve foglalkozom cd írásal (elsö írom egy 2x-es Freecom volt ami belül teac volt) de ennél vacakabb cd-vel nem találkoztam inkább maradok az octronnál(habár már szinte csak dvd lemezre mentek) vagy a philipsnél ami tényleg Ritek gyártmány,németeknél meg inkább a cukrot viszik mint a platiniumot meg a Teviont:)) (ennél még a Platinium is jobb,nem lehet hogy a tevionhoz mérték a minöséget??) németböl hoztk nekem is hja a 730mb-ot hol nézed? csak nem a totalcommanderben?:)
-
bar
csendes tag
Szerinted az 5-600 db cd(52x) nem sok+ismerősöknél rengeteg? Plusz amit másoknak írtam .
Több mint 2 éve ilyet használok(4x-től kezdve) szinte más cd nics is a szekrényben.Soha egy darabbal nem volt gondom(720-730 MB -ot lehet kiírni rájuk),ismerősöknek sem.Gondolom ha szar lenne nem hozattak volna többet.Nekem furcsa az a hozzáállas,hogy valaki hosszútávú tapasztalat nélkül kijelent dolgokat.Németek is viszik mint a cukrot.
Platinium -ra reagálva:
Szerinted a német Computer Bild a nevét adja egy szar termékhez és engedi ,hogy a csomagláson a neve szerepeljen?.Ezt te sem gondolod komolyan! Érdekes módon ha tesztelnek valamit a németek a Platinium ált. benne van a 4-5 cd-dvd lemez között,soha ném írtak problémáról.Te biztos megírtál már 1000 darabot ebből,hogy ki mered jelenteni.
CMC MAG mint gyártó...........na mindegy,befejeztem.
Különben meg tök mindegy, mindenki azt használ amit akar.(és hidd el írtam már egy pár cd-dvd-t ,csk nem vagyok márka fanatikus) -
Christoph
aktív tag
Az elözö hozzászólásomban általánosságban beszéltem, nem személyre szólóan, ne vegye magára akinek nem inge...
-
Christoph
aktív tag
Nem igazán tetszik amikor néhány márkabuzi olyan dolgokról nyilatkozik, amit nem is ismer. Nekem egy Yamada dvx6000-es lejátszom van, xvid/divx-t is viszi hibátlanul, és az ára 50e alatt volt. Az összes +/- formátumot hibátlanul viszi, beépített decoderek, és minden gagyi írt cd-t lejátszik.
Az egyik haverom vett egy 180e ft-os sony redszert, és láss csodát pl nem lehet lejátszás közben nagyítani a filmet :) de persze az egy csúcs? sony rendszer, leszámítva hogy 2x meggondolja hogy milyen lemezt eszik meg.
Én úgy érzem, nagyon jó vásárt csináltam ezzel a lejátszóval, hiszen nincs pénzem minden hónapban megvenni az eredeti dvd-ket, viszont a net tömve van az AC3-as hangsávval ellátott divx mozikkal, így még a térhangzás sem hiányzik.
Még annyit hozzátennék, hogy ebben a gagyi lejátszóban a legújabb ESS Vibrato chipset van, míg ha te veszel egy ''márkás'' lejátszót(nem divxes-et), akkor abban valószínűleg egy több éves Ess vagy egyéb chipset lesz (jól tudjuk, hogy a márkás gyártók többsége nem gyárt saját decoderchip-t, hanem megveszi és beépiti).
[Szerkesztve] -
Bass
addikt
Mi ez a yamada imádat?:) épp ma hozta fel egyik haverom a frissen vásárolt Star Wars I-II-t hogy szaggat nála nézzem meg és lám csak ámult hogy a kicsivel töbe kerülö cuccom minden gond nélkül vitte:) persze nem mondom hogy nincs szükség a ratyi olcsó dvd lejátszókra mert azok viszik lejebb a minöségi cuccok árát és nehogymá valaki azzal jöjjön hogy azért veszi mert kevés a pénze mert kicsivel többet kell spórolni és má megis van tudom magamról mert hiszen kereskedelmi végzetséggel egy épitkezésen dolgozom de inkább várok még 3-4 vagy mittom én hány hónapot és megvan de akkor sem veszek ratyit mert semmi kedvem szervízbe járni ami persze elöfordulhat még milkós cuccal is de legalább kisebb az elöfordulása.
-
Bass
addikt
Egy ismerösöm is németböl hozta 48x-t ami nem ritek(a ritek kiváló) utána rátalált az Octronra ami valóban Ritek és kiváló minöségü CD/DVD hát igen a Platinium egy szar(főleg az RW),Acer szintén CMC mag mint gyártó megintcsak,szerintem nem sok cd-t irhattál mert akkor nem mondanád ezt hogy ezek jók.
-
mikrobibi
csendes tag
Igen? A feliratokat is kezeli? Melyik yamada van neked, mert azt olvasni mindenhol, hogy a 6600-as nem kezeli a feliratokat. Vagy már kiadták a firmware frissítést hozzá? Mert akkor én is beneveznék egy yamada 6600-ra.
Különben azt mondja mindenki, minnél nevenincs márkát veszel annál nagyobb az esélye, hogy minden lemezt megeszik. -
echo001
aktív tag
hi
nem tudom milyen alapon mondod pl a yamadarol hogy gagyi nemetorszagba elege piac vezeto marka mivel nekem is ilyen van persze hogy vedem eddig mindent elolvasott a dvd + - rw ket is amit eleg keves pio mondhat el magarol meg mar mas is irta manapsag a marka vetel nem garancia a jo vetelre + az 5.1 et is tudja dts dolby digital stb 30 e ft ert is lehet jot venni a feiratokat is kezeli :))
[Szerkesztve] -
_George
senior tag
nekem egy pana dvd-rv32es van már 2 éve. még anno 51900ért vettem, és nem dekóderes, az van a házimozi erősítőben. DE nem bántam meg a vételt, mert lehet hogy sokba került de legalább jó minőség, eddig még nem volt olyan lemez amit ne játszott volna le, igaz, hogy a gyorsan(40*) írt lemezek lejátszása közben néha megakad, de azóta max 8*osan írok cd-ket bele.
abban igazatok van hogy 51es tv-n nem lehet észrevenni a minőséget, de könyörgöm, ha már házimozit veszek, akkor az élvezhető legyen, legalábbis ez az én szerény véleményem, ha már veszek házimozit, akkor ha drága is, de ne kelljen szervízbe cipelgetni, meg csalódni benne.
amúgy egy 72es TX29-PS11P pana tv-n élvezem a dvd nyújtotta ''élvezeteket''.
amúgy poénból kipróbáltunk egyszer egy régi audio cd-n, hogy végighúztuk a betonon, és megtisztítottuk, a dvd-m pedig beolvasta, és bár volt olyan szám amit el sem indított, de a többségét igen. ;] -
mikrobibi
csendes tag
Hát igen igen igazad van egyfelől, mert szuzamme mindent támogat az x-box feliratokat is beleértve.
Viszont kell hozzá egy ModChip /5.000.-Ft/, hogy tudd lejátszóként használni és egy távirányító se árt a kényelem szempontjábol /6.000.-Ft/.
Így összeségében 61.000.-Ft ez már egy kicsit sok.
Használtat meg nem vennék magamra. -
mikrobibi
csendes tag
Általában mindegyik asztali divx lejátszó ismeri a divx 3, 4, 5 és az xvid-et is tehát én szerintem van jogosultságuk, mégpedig azért is mert míg egy divx-xvid film lejön 3 óra alatt addig az svcd általában 2 cd-s 7óra és a dvd 20 óra, tehát hamarabb nézhető a divx-xvid. Főleg ha nem is olyan jó a film akkor egyszer megnézed és el is felejted örökre.
Bejött két versenyző a képbe amire még beneveznék, az egyik a Yamada DVX-6600 (DVD/DivX-Player) kb. 80-95 euro ausztriai beszerzéssel
a másik a Yamakawa DVD-365DivX (DVD/DivX-Player) ez kb. 115-120 euro szintén osztrák beszerzéssel.
Ezekről a játékosokról tudtok valamit? Elsősorban a felirat kezelésre lennék kiváncsi, mert úgyhallottam ezzel vannak a gondok egyes lejátszóknál.
itt egy teszt róluk:
http://www.umax.de/WebNew/Produkte/9_HomeEntertainment/DVX-6600/IMAGES/Video04_2004.pdf -
intelfan
aktív tag
Hát az Xbox nem kerül a duplájába sőt.....
Egyik oldalon áll az xbox kb. 50rugó telepített médialejátszó szoftverrel, játékokkal az apróneten. Van benne vinyó, kb. 1000FT-os kábelköltséggel ráködheted az otthoni pc-re és hálózaton keresztül is le tudod játszani a gépen tárolt filmjeidet. Ráadásul az Xbox full kompatibilis DVD-ről is lejátszik minden tip. Xvid, DivX,Mpeg akár duálhangsávos avi fájlt, tökéletesen kezeli a feliratokat is, netrádiót is hallgathatsz vele.
''Currently the XboxMediaPlayer can be used to play and view most video/audio/picture formats such as MPEG/MPG, VOB, AVI, OGM, DivX, XVID, MP3, OGG, JPG, GIF and more direct from a CD/DVD in the DVD-ROM or of the Xbox™ build-in hard disk drive, it can also play files over a network (LAN) from a PC via an ''XStream Server'' application or from a Windows (SMB) share. It has playlist + slideshow functions, and ability to funcion as a full replacement Xbox™ dashboard. ''
Ezzel szemben áll valami tök noname 27000FT-os lejátszó ami már ott megakad hogy még a feliratokat sem támogatja a divx filmekhez, nincs teljes divx PRO támogatása sem, magyarul közel használhatatlan. Szal nem tudom hogy miért éri meg a 27000FT-ot az hogy még egy feliratos divx filmet sem tudsz megnézni vele. -
Johnny
senior tag
Nem tudom manapság mennyire létjogosultak a divx-et lejátszó asztali készülékek. Svcd-t bármelyik lejátssza, mellette ma már az xvid az elterjedt. Mostanában az újabb filmek között 100-ból jó ha 2-3 divx, a többi mind xvid és svcd.
Firmware frissités azt is lehetővé fogja tenni, hogy az xvid-et is lejátssza ? -
bar
csendes tag
Tevion cd 52x Ritek,Acer gyártokkal találkoztam 5-600 ilyen van+ ismerősöknél rengeteg ,németből hozzák.Mind jó!!!!! Szerinted ezek a gyártók annyira szarok?
Platinum 8x Dvd pl. CMC Mag (Computer Bild szerint nagyon jó) nálunk sokan fikázzák,hogy ez sem egy nagy márka.Rengeteget hoztak belőle ,mind jó. -
Bass
addikt
Igazad van tevion cd-hez volt már szerencsém hát az mekkora gané volt persze lehet hogy nem saját gyártmány de ha normális beszállítót nem tud szerválni akkor már tényleg nagy gáz van 10 böl 8 vacak volt:) Amúgy meg mindenki el volt szállva hogy ezek mindent lejátszanak no igen kérem csak nem mind1 hogy meddig,egy haverom vett egy VESTEL!!! HA-HA:) dvd-t hát az mekkora ratyi egy 90-99 perces cd-ket nemigen szereti (na jó egy kettőt bevesz nagynehezen)dimarson szintén hja a vestel annyira melegíti a lemezt hogy egy princo dvd-rw-t szét is cseszett arról már ne is beszéljek hogy egy csomó gyári dvd-m szaggat benne(karib tenger kaózai pl) egyszóval érdemesebb kiadni kicsit többet egy asztali kütyüre és nincs gond igaz hogy mi volt eddig két asztalim nem vitte simán az mpeg-t de annyi baj legyen (Thomson most LG kompakt házimozim van) de egyikel sem volt ilyen problémám na még1 yamada dvd-be kifagyott a Das boot elsö lemeze mert picit karcos volt az elsö Thomsonom meg minden gond nélkül vitte na ennyit a ratyi cuccokról.Pl a jobbak közül vehettél volna Kiss-t.Lehet hogy kicsit drágább de egy kicsit több időt megért volna a várakozás.
-
Dokibá
aktív tag
Ehhez két dolgot fűznék hozzá.
1. Mikor én vettem a DVD lejátszómat, az akciósan(!!!) volt 95k. Azóta kb. 3 év telt el, mostanában egyre több embernek van problémája a kb. ilyen idős lejátszójával (itt márkás cuccokról van szó), javítási költségek 40-50k között. Hát ennyiért ma már akár márkás gépet is lehet venni, mostanában lehetett kapni Panasonic S35-öt 20k-ért(!). Konklúzió: hiába veszel márkát, nem garantált, hogy 10 évig működni fog.
2. Ezeknek az ún. noname lejátszóknak a szolgáltatásai általában messze felülmúlják a márkás gépekét, szinte a söralátétet is lejátsszák (nyilván amíg mennek). Egy barátom mostanában vett 3 db ilyen noname gépet, 10k alatt volt darabja. Azt mondja, ha elromlik, kidobja a kukába és előveszi a következőt. Ráadásul egy független német szakújság tesztjei szerint az első tízbe bekerült több ilyen cucc is, megelőzve igazán ''nagy'' márkákat. Azt biztos mindenki tudja, hogy szinte az összes DVD mechanikája Kínában készül, és a dekóder csipet sem gyárt sok cég, tehát igazából belül nem sok különbség van DVD és DVD között (nem a prémiumkategóriáról beszélünk). Amin a keleti ''dzsunka'' gyártól spórolnak, az a minőségellenőrzés, és a jogtulajdonosoknak (pl. Dolby) fizetendő jogdíjak. Hogy ez törvénytelen, az más kérdés, de az árra jelentős hatása van.
(Egyébként a Dimarson Samsung gyártmány, a cég alsó kategóriás cuccainak a márkaneve.) -
bar
csendes tag
Tevion DVD 3000 itthon 27.000 Ft
Tevion DVD 4000( németeknél 20-26.000 Ft kb: átszámítva attól függ hol tudod megvenni)
-6 vagy akárhány filmet is lejátszik(data cd-nél könyvtárszerkezetet is lehet nézni,itt azt választasz ki amit akarsz)
''szörnyülködve veszem észre hogy egyre jobban terjednek''-re (_George írta) reagálva :
eddig mindent simán vitt:dvd+/-R,+/- RW,mp3 wma,jepg,svcd,divx,xvid,mpeg1-2 sima adatként kiírva..... Ezt sok 60-100.000 Ft -ba kerülő lejátszó nem mondhatja el magáról (sony...stb.).Képminősége semmivel sem rosszabb a többi eljátszóénál.Tevion csak nálunk ismeretlen.Tevion = Medion . Medion a gyártó,országonként különböző nevek alatt hozza forgalomba termékeit(tevion 3000 német = dalton dvx-500 spanyol,van francia is annak a neve most nem ugrik be)Honlapját megnézve láthatod ,hegy a pc-től kezdve minden van náluk.PL: nézz meg egy tevion cd-t vagy dvd-t,meg fogsz lepődni hogy ki gyártja.
Tevoin 3000 a magyar forgalmazó szerint 1-2 héten belül kezeli a feliratokat is(fw. frissités)
Tevoin 4000(3000 utóda) német forumok szerint alapból kezeli a feliratokat(srt,sub) -
mennyibe kerül egy ilyen?
és ha egy DVD-re írok pl 6 DivX-es filmet akkor mindet lejátsza? -
mikrobibi
csendes tag
Senki? :O
-
mikrobibi
csendes tag
Erről a játékosról van valakinek tapasztalata?
Korrektül lejátsza a divx-eket?
Érdemes erre beruházni?
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest