Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyraxx
tag
Sziasztok!
Nem tudok ettől a hangcsúszástól megszabadulni. Legutóbb azt ajánlotta valaki, hogy a HDMI kábel is lehet az oka, amiért a hang késik a soundbarból. Nem kevéssel, hanem a TV-ben állítható - (mínusz) 50 ig és még azzal sem éri be teljesen a képet. Érdekes módon, ha leáramtalanítom a tévét, és a soundbart, vagy éppen csinálok egy factory resetet, utána egy ideig jó a hang, de ahogy ki be kapcsolgatom a TV-t esténként, pár nap alatt megint elmegy fokozatosan, egyre többet késik.Eleinte WiFi-ről ment a hang, érdekes, ott nem volt ilyen probléma, valószínűleg, mert wifin keresztül nem kapcsol ki a soundbar. Ezért váltottam HDMI-re, hogy ne kelljen még egy távkapcsolót használni a soundbar kikapcsolásához. Most, hogy a HDMI-n keresztül a TV kikapcsolásával együtt a soundbar is kikapcsol automatikusan, így meg néhány nap alatt (a sok ki-be kapcsolás miatt gondolom) elcsúszik a hang. Hallani is lehet, amikor a TVt bekapcsolom, hogy 1-2 másodpercig a TV hangja szól, aztán bekapcsolódik a soundbar is kis fáziskéséssel és a tv hangja eltünik, a sounbaré pedig megjön. Van egy nagyon rövid idő, amig együtt szólnak, 1-2 hang, szó erejéig, de ott is hallani, hogy a soundbarból később jön a hang. Azt nem tudom, ahhz vane ennek köze, hogy később is kapcsol be egy nagyon picit.
Ez a hiba mindenre vonatkozik, nem csak HD meg DTS tartalmak, hanem akár egy SD paprika TV adásra is.Szóval azt mondta valami ismerős legutóbb, hogy nem csak egyféle hdmi kábel van, szal próbáljam ki másikkal. oké, de milyennel? van valami specilális típusnevük? eArc aljzat nincs a soundbaron, ami egy sima JBL Bar Studio 2.0, és a tévén sincs (C715).
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Megcsináltam a képeket a 65c728TV képéről. Úgy csináltam, hogy a fehérhez a max fényerőhöz igazítottam a fénymérést, tehát hogy az még éppen ne égjen ki. Valamint minden egyéb képi feldolgozást, digitális módosítást kikapcsoltam a fényképezőgépen. Remélem számotokra van értelme a képeknek és látszik amit szeretnétek. Mert szerintem semmi. A valóságban közel sem így néz ki, hanem sokkal de sokkal jobban. Ami egyébként logikus is, mert a TV dinamikai tartománya és színtere is jóval meghaladja azt amit a jpg képes megjeleníteni. Mivel a legvilágosabb területhez állítottam a fényerőt, így sok sötét, fekete rész van a képeken, ami a TV-n még látható részleteket tartalmaz. Söt az egész kép sötétebbnek tünik, míg a TV-n sokkal élénkebb is. Ez egyébként azt is jelenti, hogy semmi értelme az olyan TV értékeléseknek, bemutatóknak ahol YouTube videóban mutogatják: nézd meg milyen szép. Fizikai képtelenség, hogy ilyen formában meg lehessen mutatni azt amit a TV tud...
A fényképeket egyébként Fujifilm X-E4 + XF16-80/4 szettel készítettem. Ebben a vázban a Fuji legmodernebb APS-C szenzora van és az objektív is jónak számít. Így az hogy nem látható a képeken, hogy milyen szép a C728 képek, nem az alkalmazott eszközök hibája, hanem ahogy korábban írtam ez fizikai tulajdonság....
Minden esetre itt vannak a képek:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]Megvizsgáltam a foltosodást is. Valójában van. De csak a legsötétebb tartományban. Valahol 0-1-2% környékén. Itt azonban észrevehető. (Őszinte leszek, eddig ezt sosem figyeltem, most hogy megvizsgáltam, az ilyen nagyon sötét részeken már zavar is. Ez valószínűleg a negatívplacebohatás) De mivel csak a sarkoknál van szépe szimmetrikusan, nem is elipszis formában, így nekem gyanús, hogy azért van, mert fali konzolon lóg és kicsit nyomja a sarokban a keret a kijelzőt. Sajnos a fali konzol rögzítése úgy van kialakítva, hogy ahogy meghúzóm a rögzítő csavart nyomja a műanyag hátlapot.
Ez a foltosodás azonban a korábban linkelt videó 5%-os fényerejű részénél sem látható már.
Sajnos a képek nem adják vissza jól ezt sem, mert amit a világosabb szürke és fehér homogén képek sarkain látni az az objektív peremsötétedése..... (Vagy csak az én szemem nem látja a TV-n )
De itt vannak ezek a képek is:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #6159 üzenetére
Van még folytatás
Mutatnék pár példát, hogy még mennyi részlet látható az előző hsz-emben mutatott képek fekete részeiben. Semmi trükköt nem csináltam., csak az árnyékokat tehát a sötét részeket kivilágosítottam. Úgy hogy a világos részeken ne növekedjen a fényerő. Ez ugye azt bizonyítja, hogy azok a részletek tényleg ott voltak a TV kijelzőjén csak nem fér bele a JPG dinamikai tartományába.
Persze még mindig kell képzelőerő, mert így a kontraszt és a színtelítettség még mindig nem ugyan az a képen mint a TV-ben
Tehát párban a képek:
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]szerk:
Na jó ez alapján már finomítanék az előző HSz-em:
"Remélem számotokra van értelme a képeknek és látszik amit szeretnétek. Mert szerintem semmi."
Mert végül is így kiemelve az árnyékokat, azért már látszik valami.....Természetesen, ha valaki jobb kiértékelést tud tenni a képek alapján, nyugodtan tegye meg, sót kérem is, mert én is kíváncsi vagyok mi is látható a képeken.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #6162 üzenetére
Későbbi félreértések elkerülése végett még egy kis pontosítás egyértelműsítés:
Tehát a második kép mindenhol már szoftveres feldolgozás "manipuláció" eredményei. Így nem azt mutatja, hogy az árnyékos sötét területek ennyire világosak a TV-ben! Hanem azt, hogy az árnyékos sötét területek még tartalmaznak olyan részleteket, amik szabad szemmel láthatóak, de a TV képernyőjéről készített képeken már nem.
A módosított képek árnyékos, sötét területeinek fényerejét az határozta meg, hogy mit bír az alkalmazott software (Capute One Pro Fuji).[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz mikrofon #6159 üzenetére
Megvizsgáltam a foltosodást is. Valójában van. De csak a legsötétebb tartományban. Valahol 0-1-2% környékén.
A linkelt videón nálam C715-ön 5%-on olyan csodás függőleges sávosodás látszik, hogy az hihetetlen.
Dolby Vision alatt viszont nem látszik vagy csak nagyon ritkán ha figyelem de az meg nem zavar. Amúgy gyárilag a DV Fényes beállítással 100%-os kontraszttal megy ahol eleve kijön a sávosodás de letekertem 75-re és eltűnt.
HDR10-nél azért jobban megfigyelhető de eleve a HDR filmek pocsék minőséggel rendelkeznek. Youtube HDR teszt videók na az HDR! Ott szintén nincs semmi sávosodás! Stúdió filmeknél minimum HDR10+ kell, a HDR10-et meg LLDV-n nézem.
Szerencsére az Apple TV appon több olyan film is elérhető Dolby Vision-ben amelyet lemezen max HDR10-ben adtak ki...
pl Eredet, Interstellar. Oké utóbbi nem a 16:9-es IMAX képarányos kiadás de DV így jobb a kép. -
mikrofon
veterán
"függőleges sávosodás látszik,"
Nah ilyet én nem tapasztaltam.
Ha megnézzük az általam linkelt homogén szürke képeket akkor 30-50% környékén látszik némi foltosodás. de nem nevezném csíkoknak hanem
inkább foltok.De igazából ez nem az amire én gondolok a "Megvizsgáltam a foltosodást is. Valójában van. De csak a legsötétebb tartományban. Valahol 0-1-2% környékén." Megjegyzésemmel. Ha sikerül majd szándékosan reprodukálnom, akkor megpróbálom megörökíteni és ha sikerül meg is osztom....
Azért is szeretném reprodukálni, mert ezt a konzolos dolgot szeretném kipróbálni, hogy mi történik ha lazítok a csavarokon, vagy alátámasztom a TV-t és nem a hátulján lóg.........Amúgy meg tényleg nem mindegy a filmek minősége. Tegnap megnéztem a Ford vs. Ferrari című filmet. Aztán leesett az állam, hogy annak mennyire jó a HDR-je. A többi film alapján, amiket néztem, nem tűnt olyan nagy számnak a HDR. Valahogy a sötét és árnyékos részek túl sötétek voltak. De ez a film bebizonyította, hogy a TV képes a jó HDR-re csak jó tartalom is kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
kiszpista900
aktív tag
Hali ismer valaki olyan tv szerelőt aki valal és tud reflowozni Veszprém megye körül
-
junior19
senior tag
válasz mikrofon #6163 üzenetére
Erre válaszolok inkább, mert ide jobban kapcsolódik.
Jól belevittek téged ebbe a fényképezésbe, aminek kb annyi értelme van, mint audio rendszert tesztelni és megosztani a Youtube-on. Látszik, hogy sok energiát belefektettél, s a lehetőségekhez képest jól is csináltad, az eredményekről nem te tehetsz, s jól is látod, hogy nem lehet úgy lefényképezni egy tévén megjelenő képet, mint amit te látsz. Én arra lennék egyébként kíváncsi, hogy az nagyon jó, hogy a fehérhez lőtted be a gépet, mert mindent a fehérhez viszonyítunk. Viszont ilyen beállítás mellett, tételezzük fel, hogy a tévé fekete vágási szintje jól van beállítva, s az AVSHD709 Fekete vágási mintájáról készítve képet, mennyi oszlop van bezárva az így készített képen.
A 2.képet nézegettem, s nem igazán tiszta a hozzászólásodban a megjegyzés, kis ellenmondást érzek. Illetve lehet inkább, hogy nem értem egyértelműen, mennyit is javítottál a képen. Szerintem a "javítás" kicsit sok lett, bár nem ismerem ezt a képet, de eltüntetted az árnyékot is a szem körül, s biztosan láthatóvá váltak olyan részletek is, amiket nem szabadna látni. A szem alatt van egy kis fényes háromszögszerű alakzat, amit az arcra kerülő fény okozz. Ez oldalról érkezik, így szinte biztosan a szem árnyékban van. Mivel nagyon kivilágosítottad a szem körüli részt, az a kontraszt is eltűnik, amit az árnyékos rész és az alakzat között van az eredeti képen. Én ezt az eredeti képet úgy tudnám elképzelni, hogy az első képedhez képest a szem körüli részt csak egy kicsit világosítanám, soknak találom a jelenlegit.
Kérdés az, hogy ezt így is látod a kijelzőn, vagy többet szerettél volna megmutatni? Így most olyan, mintha a gamma picit világosabbra lenne emelve, s ez a többi képen is látszik.
Keresni kell olyan filmjeleneteket, amiket már nagyon ismersz, s más készülék esetén azzal tesztelni a különbséget a két készülék között. Erre a sötét részek megjelenítésének a tesztelésére jó a The Dirk Knight című film 06:35 körüli része, amikor felnéznek az égre. A jobb oldali épület részleteit lehet összehasonlítani, ott sem jó, ha minden részletet látunk, s az sem ha teljesen sötét az épület.
Te már tettél annyit ebben a topikban, hogyha azt írod, hogy jó az árnyékmegjelenítése a tévének, akkor én azt elhiggyem neked képek nélkül is. S mikor tudjuk valakiről, hogy azért valamennyire ért hozzá, akkor az elég kellene lennie.
A képeknek gyakorlatilag annyi értelme van, mint filmrészletekkel elindulni jól kivilágított áruházakba tesztelni tévéket.codec project
-
mikrofon
veterán
válasz junior19 #6167 üzenetére
"Illetve lehet inkább, hogy nem értem egyértelműen, mennyit is javítottál a képen. Szerintem a "javítás" kicsit sok lett, bár nem ismerem ezt a képet,...."
Pedig valójában jól érted amit nem értesz Egyszerűen gondolom hihetetlen volt számodra mert ilyet az ember nem csinál.
Egyszerűen olyat tettem ebben a #6162 HSz-emben aminek pont annyi értelme van mint a kiinduló #6159 HSz-emnek. Tehát objektíven nézve semmi! Egyszerűen a képszerkesztő szoftver Shadow/Highlight csuszkapárosból felhúztam a Shadow-ot MAX-ra. Tehát igazából megmutattam az összes részletet ami a TV-n volt és a szenzorom fel tudott fogni de nem a valódi fényerővel. Amúgy itt is lehetne vitázni azon, hogy a TV-n még volt csak a szenzor nem látta, vagy a szenzor még látott volna de a TV-n már nem jelenített meg semmit. Amúgy RAW-ban készítettem a képet, tehát lehetett miből húzni
A szemet pedig pontosan azért raktam bele és a #6165 HSz-emet is azért írtam, hogy ez bőven túl mutat a valóságon. Egyszerűen az volt a célom, hogy alátámasszam, hogy semmi értelme nincs ennek így, mert ha akarom azt mutatom be, hogy ez a világ legjobb TV-je, ha meg akarom azt, hogy ez a gyártó meg nem is ért a TV készítéshez......"Keresni kell olyan filmjeleneteket, amiket már nagyon ismersz, s más készülék esetén azzal tesztelni a különbséget a két készülék között."
Pontosan így gondolom.
Vagy mérni kéne és úgy összehasonlítani a TV készülékeket, tehát valamiféle objektív összehasonlítás kellene. Vagy szubjektív módon egymáshoz igazítani a készülékeket és az így adódó különbségeket megjeleníteni. Ez viszont nem nekem nem menne. a szemem nem alkalmas arra, hogy beállítsam pontosan úgy az egyik TV-t mint a másikat, Pl a víz pH mérésénél is a feleségemet kérem meg, hogy mondja már meg, hogy akkor most az indikátor színárnyalata, melyik értékhez hasonlít a skálán...Azért hogy legyen zárszó is az értékeléshez és a bemutatóhoz:
Nekem a szubjektív véleményem az, hogy szép a képe. A színek. a kontraszt a dinamikai tartomány, fényerő nekem tetszik. Tegnap este megnézett Ford vs. Ferrari című film pedig arról is meggyőzött, hogy jó minőség esetén van értelme a HDR-nek és ilyenkor ez a TV is hozza a szép végeredményt. Természetesen esti sötétségben, mikor csak egy távoli konyhai lámpa fénye dereng, pont mint a mozikban.
Magasabb környezeti fény esetén viszont erre kevés lehet a fényereje. Viszont akkor meg sötétben engem zavarna. Pl, a my TV telenor alkalmazást mikor megnyitom, akkor az egész képernyő fehér és csak a kék telenor lógó van rajta középen. Ez már este mikor a meccset néztem zavarta a szemem, de csak az egész képernyős vakító fehérség miatt. Szó szerint vakító volt.[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz mikrofon #6168 üzenetére
Csinálnak ilyet az emberek, azért nem értettem pontosan mire megy ki az egész, de most már értem.
Konkrét eset egy helyen ahol voltam, éjszakai jelenet, egy férfi és egy nő sétálnak és az utcai lámpa tőlük balra. Értelemszerűen az arcuk jobb oldalának árnyékban kellene lennie, de annyira megemelve a fekete szint, hogy az egész arcuk látszik. A felhasználók így szeretik, hogy mindent látnak, még azt is, amit nem kellene.
Mérés nélkül gyakorlatilag egy végpontozást kellene a készülékeken be csinálni, egy hasonló színhőmérsékletet választani, s akkor már legalább a sötét részleteknél a gyakorlottabb szem észreveszi a gamma különbségeket. Mást szabad szemmel nem lehet csinálni.
Nem csak a te szemed, senki szeme nem alkalmas pontos beállításra. Sok tapasztalattal, méréssel talán a fenti paramétereket be lehet állítani, de egy fehéregyensúlyt már szemre nem lehet beállítani.
Írtad, hogy a fehérhez kezdted az állítgatást, egy mérő azt is megmutatná egyből, hogy az a fehér nem igazi fehér.codec project
-
Piftuka
veterán
válasz junior19 #6167 üzenetére
"A képeknek gyakorlatilag annyi értelme van, mint filmrészletekkel elindulni jól kivilágított áruházakba tesztelni tévéket."
Ne haragudj, de nem így van!
Lehetséges "what you see" jellegű fotókat készíteni, és van értelme azok számára, akik egy kellően kontrasztos, jól beállított kijelzőn nézik meg azokat. (Ahol ez nem adott, ott nyilván tök mindegy.)
Ahogyan annak is van értelme, hogy áruházban, megfelelő teszttartalommal alaposan letesztelje az ember a készüléket. Nyilván, aki nem ért hozzá, nem tudja, mit nézzen, annak mindegy.
Egyébként nem "belevitték a fényképezésbe", hanem én kértem tőle a képminőséggel kapcsolatos értékelést, és (én egyedül) kértem fotót is; ha képes olyat készíteni, ami a látott képet adja vissza. Nekem számít.
A fotószerkesztésbe saját maga fogott bele.
Egyébként pedig nem ismerem őt, nem célom cáfolni azt, amit mond. Kár ilyen jellegű utalásokat is tenned, mintha én azért kértem volna bővebb info-t, mert "nem hiszek" neki.
Viszont sajnos az első beszámolója (amit többen is vártunk) nem tartalmazott semmi releváns információt a képminőségre, és arra vonatkozóan, hogy ezt a tévét érdemes-e egy lehetséges fejlesztésként számontartani.
Mindezeken túl a válasza alapján szerettem volna megfelelő teszttartalmakat küldeni neki, instrukciókkal, de látom, hogy már úgyis mindegy.
Lassan nemhogy az írástól, de az olvasástól is elmegy az ember kedve, ha erről a fórumról van szó...
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
tomp
félisten
válasz kiszpista900 #6166 üzenetére
Keress rá yt-on "DominikMűhelye" csatornára. Kb mindent meg tud csinálni Dominik. Azt hiszem van is reflow gépe is.
-
junior19
senior tag
válasz Piftuka #6170 üzenetére
Nem értünk egyet, de nincs ezzel semmi baj.
Kíváncsi lennék rá, mi számodra egy normális teszt egy áruházban.
Ahogyan én látom, amilyen szórás van ma a készülékek között, teljesen felesleges a kiállított példányt tesztelni, mert ha van bontatlan, akkor úgyis azt fogod hazavinni. A szórás miatt, pedig a zsír újnak lehet lesz valami nyűgje, s akkor addig cserélgeted, amíg egy jót nem kapsz?
Egy kivilágított áruházban a sötét részletek visszaadását hogyan teszteled? Mert itt most leginkább erről volt szó.
Szerintem egy nem átlagos vásárlónak most a netes rendelés a legbiztosabb beszerzési lehetőség sajnos, mert akkor otthon, a felhasználási szokásainak megfelelő körülmények között tudja tesztelni a kiszemelt készüléket.
Az Lg topikban ma is kérdés volt, a nano863-as készülék. Lebeszélték róla, fórum tapasztalatok alapján, tele is van a topik rossz tapasztalatokkal. Én a múlt héten mentem volna kalibrálni egyet, de elmaradt a kalibrálás, annyira pontos volt gyárilag. S semmi olyan rossz tapasztalat nem volt vele, mint a topikban fel van emlegetve. Se bevilágítás, sem blooming, kifogott egy jó készüléket. Ha olvassa a fórumot, lebeszélik róla, így pedig meg van elégedve. Igaz, hogy lengyel vásárlás, szerintem korrekt ha ezt is megjegyzem. Lehet az is, hogy ide a gyengébb példányokat küldik, ezt eddig azért nem írtam sehol, mert nem szeretnék én ebből feszültséget gerjeszteni. Egy példánnyal találkoztam én abból a sorozatból, s az jó volt. Ezért nem fogok én senkinek ajánlani azt a modellt, mert ha ide meg a gyengébb példányokat küldik, akkor ne engem szidjanak.
Ezért gondolom én úgy, hogy aki tényleg jó tévét szeretne vásárolni, annak sajnos a netes rendelés által biztosított 14 napos lehetőség most a legtutibb tesztelési célra.
S sajnos olyan nagyon sok készülék sincs, amit nagyon komolyan kiszemeltként lehetne kezelni, gyártónként talán egy, jobb esetben két modell.codec project
-
mikrofon
veterán
válasz Piftuka #6170 üzenetére
"ha képes olyat készíteni, ami a látott képet adja vissza. Nekem számít."
Ott van a #6159-ben! Ezeken pontosan az látható, amit a kamera érzékelője digitalizálni tudott és az egy JPEG kép képes megjeleníteni, mindenféle korrekció nélkül.
Ezeken a képeken semmilyen szerkesztés nincs! Ha téged a szerkesztés nem érdekel akkor ne vedd figyelembe azt a HSz-em."Lehetséges "what you see" jellegű fotókat készíteni"
Leírtam, hogy szerintem miért, nem. Mégpedig azért, mert a TV nagyobb dinamikai és színtartományt jelenít meg. Ezt a szemünk látja is. De az, hogy én ezt itt láthatóan meg tudjam osztani az én ismereteim szerint nem lehetséges, mégpedig az egyik szűk keresztmetszet a JPEG vagy bármilyen tömörített tartalom. Természetesen szívesen elolvasom hogy te ez alatt mit értesz és hogyan kell ezt megvalósítani! Egyetlen feltétel mondtál eddig. Mégpedig egy jobb fényképezőgép megléte. Szerintem ez megvan. Feltéve ha te a jobb kamera alatt nem mást értesz, hiszen ez is egy örök vita lehetne."Mindezeken túl a válasza alapján szerettem volna megfelelő teszttartalmakat küldeni neki, instrukciókkal..."
Ez engem továbbra is érdekel. Szívesen tanul és sajátítok el új dolgokat. Így ezt is. Persze ha nem osztod meg, hanem megtartod magadnak, akkor ezt is elfogadom!"Lassan nemhogy az írástól, de az olvasástól is elmegy az ember kedve, ha erről a fórumról van szó..."
Igen így is értelmezhető, vagy csak nem tudod vagy nem akarod megosztani, hogy pontosan mit és hogyan is kellene csinálni. Így könnyebb a sértettséget kimutatni.... Amit most aztán egyáltalán nem értek és nem hiszem hogy van alapja...... Ennek ellenére ez is elfogható, hogy téged ez így érint....[ Szerkesztve ]
-
Dyraxx
tag
Köszönöm a tippet a HDMI kábelhez! Ez 2.0-ás ahogy nézem, a soundbarban pedig 1.4-es HDMI van. Gondolom visszafelé kompatibilis.
Nem vagyok benne biztos, hogy nincs köze a TV-hez, de biztos ami biztos, legyen inkább off. Szóval ahogy olvasgatom a topikokat, feltünt, hogy többen panaszkodnak erre a JBL Bar Studio 2.0 modellre és hogy ki is adtak hozzá egy Firmware frissítést valamikor tavaly télen, a verziószáma 42.37.
Megnézném, hogy ez megoldja-e a TVből érkező hang csúszását de égen-földön nem lelem. Sem a JBL honlapján nincs fent, sem máshol, márpedig official, hivatalos frissítés, de mindenhol csak írnak róla, hogy a JBL support elküldte nekik. Egy frissítés ilyen szuper titkos dolog, amit nem lehet feltenni a netre, vagy csak én bénázok el valamit, miközben kiszúrja a szememet? Van ötletetek honnan lehetne ezt a fw-t leakasztani? Gondolom hiába mennék az Euronicsba egy ilyenért...Lehet ez megoldaná a hang elcsúszását, hacsak nem a C715 a hibás.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Nekem 0,350sec volt az 55C715-ön a hang késése az alábbi felálláson:
lejátszó => hdmi => TV => hdmiARC =>fülesAz amit te írsz sokkal inkább tűnik nekem annak, hogy valami olyan formátum van kiválasztva amit a JBL valójában nem tud jól kódolni, vagy már maga a lejátszó nem játssza le jól. Azért ilyen hosszú késésnek nem kellene lenni.
A HDMI visszafelé kompatibilis. Viszont ha legtöbb mostani kábelen gond nélkül át megy a HDMI1.4 ezért szerintem nem kell drága kábelt venni. Sokkal inkább lehet az, hogy olyan formátumot választasz, aminek a képi és hangi sávszélessége nem fér bele a HDMI1.4-be és szétesik a jel.... Ugye a TV az HMDI2.0 tehát annak nem lehet baja azzal a jellel amit a JBL lekezel....Pontosan mi is a bekötési sorrend neked?
szerk:
"így meg néhány nap alatt (a sok ki-be kapcsolás miatt gondolom) elcsúszik a hang. "
Ez szerintem rossz irány, mert ez szerintem nem lehetséges"Hallani is lehet, amikor a TV-t bekapcsolom, hogy 1-2 másodpercig a TV hangja"
Ez egyszerűen azért van mert ennyi idő alatt éled fel a rendszer és veszi észre a TV hogy már nem a hangszórón kell sugározni. De attól hogy később kapcsol be, még azt a hangot kellene megszólaltatnia, ami éppen megy némi késéssel![ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #6175 üzenetére
Még egy dolog eszembe jutott. a C715 beállításai között valahol van egy olyan beállítás ahol megadhatod a HDMI típusát. Itt ki lehet választani a 1.4-et emlékeim szerint. Ha ezt megteszed és fixen rögzíted erre, akkor meg sem próbálja a TV a jobb formátumokat elküldeni.
Még egy beállítást kellene keresned. ahol azt tudod megadni milyen legyen a hdmi-n kimenő hang típusa. Ezt fixen hangtovábbításra lehet állítani, meg van automatikus, Itt először próbáld meg az automatikust. Mert akkor a TV átalakítja olyanra a hangformátumot, amit a JBL kezel. Ha ez se segít, akkor itt próbáld ki az összes lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
Dyraxx
tag
válasz mikrofon #6175 üzenetére
A formátumra: mindegy mit nézek. 4K, vagy átváltom sima földi TV csatornára, mégcsak nem is HD-ra. Ugyanaz a csúszás. A bekötési sorrend roppant bonyolult:
C715 => (HDMI Arc) => Sound Bar. Nincs füles, nincs tv box, ill, médialejátszó, vagy semmi más sem. A tévén a Plex appon keresztül nézem a filmeket, wifin csatlakozik a tévé a routerhez, amibe kábelen fut bele a PC-m Plex szervere.
Lényegében nem érdekes, mert sima antennás földi tv adásokon is ugyanúgy késik a hang.
Ha a factory reset vagy áramtalaítás után vagyok közvetlenül, akkor 1-2 napig még nem csúszik semmi. Ha már egy hét eltelt mondjuk, akkor már látni, hogy késik a hang a szájmozgásokhoz képest. Ekkor leviszem az audio beállításban a delay csúszkát ameddig kell, még jó néhány napig kibirja, aztán még pár nap és a maximum beállítható minusz 50-es érték is kevés lesz már neki. Ezért gyanakszom arra, hogy minden egyes indulásnál, amit írtál, hogy "éled fel és veszi észre a rendszer" mindig kicsit késik, de valahogy ez az idő múlásával összeadódik, ahelyett hogy resetelődne. Elég abszurdnak hangzik, belátom. De nem tudok már mire gyanakodni.
Annyit még, hogy azért kérdeztem rá a kábelre, mert a soundbarhoz alapból nem adtak, így valami régi kirekvirált pécé-monitor között használt múzeumi példányt fogtam be erre a célra. Gondoltam lehet az is a baj.
-
Dyraxx
tag
válasz Kiskutya #6176 üzenetére
December óta volt rajta már minden, ami a XDA fórumra felkerül. Tavasszal a 626-tól vagy melyik óta próbálkozom a HDMI Arccal csatlakoztatni, és azóta minden egyes fw-nél jelen volt ez a csúszás, szal mintha nem lenne köze hozzá. Jelenleg egyébként asszem a 643 fut rajta, a 644-et még dög voltam feltenni (asszem az a legújabb)
-
mikrofon
veterán
"kirekvirált pécé-monitor között használt múzeumi példányt fogtam be erre a célra. " Nah ez pl tényleg lehet. Akkor érdemes azért egyre beruházni.
Ha az előbb általam javasolt beállítások nem jönnek be és a kábelcsere sem, akkor két dolgot érdemes kipróbálnod.
1. kell szerezned egy médialejátszót, aminek van hdmi kimenete azt rákötni a TV HDMI2 portjára és arról nézni médiaelemeket és megnézni hogy így milyen. Természetesen a JBL maradjon a hdmi1 (ARC) porton.
2. Egy másik hangkeltő eszközt kellene szerezned és kipróbálni a JBL helyett.Ezzel kiszűröd, hogy mi a hiba, mert akkor már szerintem hibás készülékröl beszélünk.
-
-
BigBear
senior tag
Na, múlt héten megjött a C715 a T-től, de sajnos csak ma jutottunk el oda, hogy beüzemeljük.
Kicsit csalódott vagyok. Lehet, csak én fogtam ki, de ilyesmire nem számítottam. A kép bal oldalán sajnos jól láthatóan valamilyen íves foltfélék vannak, ami szürkés háttérnél erősen látszik, de, hogy őszinte legyek, egyéb képnél is látom. Sajnos fénykép mobillal nemigen adja vissza, de megpróbálom...
Mi a véleményetek ( ha ki lehet venni valamit)? [kép] -
BigBear
senior tag
Még pár kép. [link]
-
Kiskutya
veterán
válasz BigBear #6189 üzenetére
Cseréltesd ki nekem kicsit úgy néz ki mintha a led szalag meg lenne tekeredve nem egyenes. Netes vásárlás esetén 14 napon belül vissza lehet küldeni. Sajnos megvilágítási panel problémák minden márkánál előfordulhat. (panel lottó) Én valószínű hogy LG-t nem fogok venni soha többet nekem 3 éven belül 2 is panel hibás lett az egyik garancián belül azt cserélték a csere viszont 2 év pár hónap után ment tönkre. 190 ezres tv-t 180-ba tudná javítani az LG szerviz.........
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
BigBear
senior tag
Szervizeljek vajon, vagy próbálkozzak 14 nappal? Kérdés, ez mennyire működne, üzletben kötöttem szerződést, de a TV-t csak utólag, átkötögetés és szolgáltatások beüzemelése után, futárral küldték. AZ üzletben azt mondták, bár ez csak szóbeli dolog, hogy netes vásárlásnak minősül, de nem vagyok benne biztos. Még egy dolog, még nem küldtem vissza nagyobb dolgot. Ekkora holmit hogyan lehet cseréltetni? Nekem kell szállítani (sajnos nem kis logisztika volt a TV-t jelenlegi helyére szállítani) vagy futár intézi? Vagy hagyjam az egészet és próbálkozzak a szervizzel?
Nekem LG-vel lekopogom még nem volt bajom. Több LG van, egy öreg 42LA most is szépen megy, a VA paneles 60UM is tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz Kiskutya #6192 üzenetére
Hajlok afelé én is. Cseszi a csőröm.
(Mondjuk trükkösek a drágák. Online a papírok közt szerződés (illetve igénybejelentés) 06.12. Jótállási jegy 06.18. Viszont a futár 23-án hozta, bár erről csak egy sms-em van, azaz 06.22-én jött, hogy másnap hozzák. Ilyenkor mi a valós átvételi dátum? Szerintem 23-a, de szerintük gyanítom, nem az... Bár a jótállási jegyen levő 18-a is jó még, a 14 napba beleférek.)
Nincs tapasztalata valakinek, T-hez vissza kell vinni az ilyen nagy méretű holmit, vagy futároznak ők esetleg? -
BigBear
senior tag
Na, bejelentettem. Még valami szám miatt felhívnak ami a dobozon van állítólag, de jönnek érte. Most már csak az a kérdés, mi legyen helyette...
-
BigBear
senior tag
Nagyon tetszik egyébként a TV. Bejön a design, a kép pedig árához mérten nagyon szép. Csak ezek a randa foltok ne lennének. Normál foltosodást, egyenetlenséget, bevilágítást sarkok szélek körül elviselnék, de ez a két furcsa félholdszerű ( vagy inkább Y, mert a széle felé vízszintesen is látszik) folt zavaró. Minden közepes fényerejű, főleg szürkés háttér előtt látszik. Egyszínű sárga, zöld, kék, magenta, fekete háttérnél nem észlelhető, de szürkésnél nagyon.
Nem tudom, merjem-e ugyanezt kérni. A baj, hogy ár körül semmi hasonló nincs a T-nél (mert ~ 250e kedvezményt vásárolhatok le és nem igazán szeretnék többet költeni).[ Szerkesztve ]
-
darius09
tag
Sziasztok!
Esetleg ambilight tv led érdekel valakit?? Fent van a tv-n de nem igazán használom esetleg ha valakit érdekel üzenetben kereshet ezzel kapcsolatosan. 3m-es led szalaggal 65"-os c715-ön van . [kép][ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
V645 fw.
Finomítgatás...
643 - 644 - 645 - egyre kisebbek az fw-.k.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok