- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RLND
tag
van ilyen megoldás, az un. 4:3 safe, ilyen pl. a bbc world, de kétlem, hogy a tv2 ilyet csinálna
nagy valószínűséggel lesz egy 4:3 letterbox (analógra) meg egy 16:9 anamorf (digitálisra) + ha lesz, az utóbbi kapcsolójellel; persze ez nagyban függ a (főleg kisebb) szolgáltatóktól, mert ha a 16:9 anamorf jelet küldenék az analógra, eléggé megnyúlnának a fejek -
emre33
addikt
válasz
Tutu7030 #2494 üzenetére
Na csak gondolj bele:
1:
4:3 TV-n nézel egy 16:9 adást.
Mi történik?
Alul felül fekete csík2:
4:3 TV-n nézel 4:3-as TV2-t
Mi lesz?
Alul felül fekete csíkMert ami leadnak az 16.9 lesz. Aránya az kérdés, de hogy lesz legalább 1 adás az biztos.
Nem gondolod, hogy majd 4:3 adásnál nem látja a kedves néző a kép jobb és bal oldalát... -
Tutu7030
veterán
-
RLND
tag
nem hivatalos forrásból:
"Földi analóg és digitálisban is fix 4:3 marad az rtl klub, tehát a digitálisban is 16:9 műsor esetén alul-fölül fekete csík lesz, wss, afd nincs.
Csak a Bix-ben lehet a szolgáltatóknak átvenni a full 16:9-et, wss kapcsolójellel jelezve a 4:3 - 16:9-et. Tehát amelyik szolgáltató (kábel, sat stb.) a Bix-ből hozza az rtlklubbot csak annál lesz igazi 16:9." -
emre33
addikt
-
emre33
addikt
válasz
Grande Ale #2488 üzenetére
mivel tudomásom szerint egy stream lesz, vagyis 16:9.
Nincs más választás, vagy 16.9 vagy semmi -
emre33
addikt
válasz
Grande Ale #2484 üzenetére
Nehéz lenne, ha másként lenne, mert hétfőtől csak 16:9 RTL KLUB lesz..
Amúgy tényleg TARR-nál miért nincs ilyen üzenet?
-
Grande Ale
őstag
Remélem nálunk is, az RTL-el együtt!
-
emre33
addikt
Éjszaka megtörtént itt a környéken a Telenor fejlesztés (Új torony alkatész+1800Mhz net, amit augusztus 1-től lehet használni, telenornak dupla sávszélessége van, mint a másik két szolgáltatónak)
Eredménye meg is van, eddigi 1,5Mbit/1.0Mbit helyett ez van.
Pakson és Németkéren is -
Zozzant
addikt
Nálam most kicsit jobb helyre került a tarr, 5 helyett 8-as net +400FT-ért.
-
-
Pupako
csendes tag
válasz
szabogabor10 #2465 üzenetére
Szia,a kombiban lassú a 10M számomra,olyan csomit meg nem csinálnak hogy alap tv+15M mondjuk 10e-ért,de akkor még mindig az analog van ami szar lcd-n....
-
RLND
tag
ilyen ingyenes szolgáltatása a upc-nek is van:
Kényelmi szolgáltatások:Rejtett számról érkező hívások elutasítása
Önnek lehetősége van arra, hogy a rendszer minden olyan hívást elutasítson, amelynél a hívószámkijelzést letiltották. Ilyenkor a hívó a következő hangbemondást hallja: „A hívott fél kérésére, rejtett számú hívások nem kapcsolhatóak. Kérjük, engedélyezze hívószáma kijelzését, és próbálja újra a hívást.”tehát a nagyszülőknél van a hiba, vagy legalábbis bekapcsolva ez a funkció
-
Möhe
addikt
Itthon T-com telefon van.Nagyszülőknél Tarr. Ha felhívom őket akkor a telefonban ez a szöveg fogad: sajnáljuk de a kívánt számot nem lehet elérni,mert a hívott fél nem kíván olyan számot fogadni amely nem jelzi ki a számát.
Nah most melyik szolgáltatót kell nyaggatnom? -
válasz
Tutu7030 #2468 üzenetére
Most épp nem vagyok otthon, nem tudom, hogy mekkora a sebesség, de ami volt kb. karácsonytól májusig folyamatosan, az botrány főleg úgy, hogy majdnem minden este Skype-oltam (volna). És ebben benne vannak a sebesség zuhanások, az irreálisan magas ping-ek és a véletlenszerű moden restartok is. Megjegyzem, abszolút nem nálunk volt a hiba.
-
Tutu7030
veterán
válasz
szabogabor10 #2467 üzenetére
Nem is nagyon akadozik mostanság..
A sebesség van kéziféken inkább. (25/5 net)
Budapest:
Bécs:
London:Egyik nap a playstation network-ről (USA) töltöttem (volna) le két demo-t (darabja cirka 1,4GB) , fél nap kellett, mire az egyik lejött.
-
-
Tutu7030
veterán
válasz
szabogabor10 #2465 üzenetére
"Ha a Fibernet előfizetői egyharmad részét átvette a UPC, akkor a Tarr-ét is előbb-utóbb át fogja. Legalábbis nagyon bízom benne."
Ezt miből sikerült kikombinálnod?
-
Esetleg nézd meg a kombi csomagokat. Itt 10 mega a max, de sztem jobban megéri, mint így.
Ha a Fibernet előfizetői egyharmad részét átvette a UPC, akkor a Tarr-ét is előbb-utóbb át fogja. Legalábbis nagyon bízom benne.
-
Pupako
csendes tag
tarr kft.-ét nem szeretem de ez van..
15M 8000ft
kábel tv alap 3190ft
digitális ktv hbo maxpack lejárt hüséggel 3330ft
14500ft-ot fizetek brutálisan sok!!!!
Vissza vittem a beltérit,most lejár 1 hónap múlva a hűségem a k tévére lemondom azt is...jön a t-home sat....
Tarr a fos analogot adja annyiért mint a digi,upc,t-home a digitálisat...lcd-n meg az analog non szar.
Tarrnál marad a net de csak mert gyorsabb szolgáltató még nincs -
1egal
tag
Hello!
Használtok ilyen felvevős boxot:intek hdpv c12cx?,
Tapasztalat? -
Sziasztok!
Szeretném megrendelni a D4-es digitális csomagot az HBO MaxPak és a D2-es csomag mellé. Tudja valaki esetleg, hogy lehet-e rá 1 év hűséget kötni, ezáltal csökkenteni a havidíját?
-
Möhe
addikt
válasz
Grande Ale #2459 üzenetére
Magyarisztánban vagyunk,erről sem feledkezz meg. Miért menne minden pöccre?
-
korfa
aktív tag
válasz
Grande Ale #2457 üzenetére
ott csak a leirást olvastam énis, semmi többet nemtudok. Abbol számomra a 16:9 derül ki fixen, ezért liknelik az alábbi képet a szakmai forumokon.
-
korfa
aktív tag
válasz
Grande Ale #2455 üzenetére
kétféle modon fognak sugározni és egyelőre kapcsolojel nélkül.
-
korfa
aktív tag
válasz
Grande Ale #2453 üzenetére
az elöző postomban látod. 4:3-as tv-n 16:9 arányba maszkolt 4:3-as adás alul felül oldalt csikos aminek semmi értelme...
-
korfa
aktív tag
válasz
Grande Ale #2451 üzenetére
A rtlnek marad 4:3-as verzioja is. Ami analogban maradni is fog.
-
emre33
addikt
válasz
Grande Ale #2449 üzenetére
Jah.
Alig várom már:
Barátok közt 1080i -
emre33
addikt
válasz
Grande Ale #2447 üzenetére
Oké, de minden 16:9 lesz? Hiradó, riportok? Reklámok? BK? Fókusz?
Mi van ha egy friss anyagba 16:9 közé régi 4:3 képeket kell keverni
Kizárt. Lesz ott 4:3 bőven. -
Grande Ale
őstag
Nem is tesztelhetik a kábelesek egy-két hétig? Elsején egy gombnyomás, és kész? RTL szintúgy? Remélem a TARR megoldja, hogy jó legyen, végül is eddig is összejött. Bár ha belegondolunk, a ker. tévék anyacégei már több mint 10 éve 16:9-ben sugároznak, tehát tapasztalat van bőven, feltételezem, hogy profin meg tudják oldani. Mésem a Tolnatáj tévé áll át, hogy parázni kellene.
Magam részéről azt mondom, ideje volt.
-
emre33
addikt
SZEPTEMBER 1-TŐL 16:9-RE VÁLT A TV2, FEM3, PRO4!
3 nappal nyert az RTL KLUB
Nem beszélve: RTL KLUB HD -
kabelmania27
Topikgazda
-
CsodaPOK
senior tag
Értem én, amit mondasz és egyet is értek vele.
De azért mondom, hogy felesleges hasonlítgatni, mert UPC nálam nem szolgáltat, ergó nem tudok váltani, ergó, maximum hőbörögni tudok, hogy hát miért ilyen drága. Ergó nem érek semmit az összehasonlítással. UPC adhatná akár 1 ft-ért is a gigabitet, amíg nálam nincs, addig nem érek vele semmit.
A LAN netet is csak azért kevertem bele, mert ugyanúgy nincs nálam, mint ahogy optika se.Tarr meg csak azért nem fog árat csökkenteni, mert UPC olcsón adja.
Az előbbi sorokban bármely más tetszőleges szolgáltató behelyettesíthető UPC helyére.
-
emre33
addikt
válasz
CsodaPOK #2438 üzenetére
DIGI lan és a kábel lan két külön technika, két külön árazással.
Két kábel szolgáltatót össze lehet hasonlítani..
Amugy van több (sőt!) kábel szolgáltató, ami olcsóbb a tarr-nál.Összehasonlkítás egyvalamire jó: Ha más tudja ugyan azon technikát olcsóbban, gyorsabb sebességű NET szolgáltatni, akkor a TARR miért nem?
Neki is ugyan annyi az optika bérlet BIX fel, motorola modem és CTMS ugyan annyiba kerül.
Kábel hálózat kiépítve, nagy sebesség nem ezen múlik. -
CsodaPOK
senior tag
Jó összehasonlítás, tudjuk, hogy drágább a Tarr.
Viszont abból a szempontból teljesen értelmetlen, hogy UPC nem szolgáltat Tarr területen és fordítva. Ennyi erővel a Digi LAN netét is beleírhattad volna: 80/25 4700-ért. Vagy akár Dél-Koreában is kereshetnénk csomagokat.
Tehát amíg UPC nem lép be a Tarr területére, teljesen felesleges összehasonlítgatni őket, nem egymás versenytársai. -
CsodaPOK
senior tag
-
PiciKenny
senior tag
egyik nap olvastam valahol, nem tudom melyik net szolgáltatónál, de ki volt írva ~10-15Mb os net 3200ft ..ja kisbetűvel zárójelben 5gb korlát
-
kabelmania27
Topikgazda
Örülni kell, hogy van kábeltévé, 4évig használtam adsl-t 2év externet 2év enternet, 1 megánál többet nem tudott mert messze volt a központ, ha hiba volt mindig t-com hiba volt, legbosszantóbb amikor beadandót kellett elküldenem akkor nem tudtam csatlakozni, olyan is volt hogy 1-2órán keresztül nem lehetett felcsatlakozni, haveromnál megyei jogú városba is csinált ilyet. Egyik haveromnál tarr van szerintem nem rossz szolgáltató, internet jól működik és a 2es analóg csomag kiosztása is szerintem jó és az ára is elfogadható.
-
emre33
addikt
válasz
Kukac0406 #2427 üzenetére
"És nemhiszem hogy van bárhol olcsobb..."
Hinni a templomba kell.
Ez valóság, nem film.Tarr-nál csak drágább cég létezik, ezt rajtad kívül mindenki tudja. Akár TV, akár NET.
NET-ről vitázni is felesleges, annyira drága, TV az más tészta, abba van sok jó tulajdonság, NET- csomagokba semmi, csak az emberek szívatása. -
Kukac0406
csendes tag
Emre nem ez volt a kérdés hogy hol mennyiért mekkora sebességet adnak hanem:
"Amúgy örülnék bármilyen olcsóbb internet megoldásnak a Tarr-nál."Gondolom azért kérdezték meg milyen csomag van mert van már 600ftért is net a tarrnál és az minden csak nem drága... És nemhiszem hogy van bárhol olcsobb...
-
emre33
addikt
válasz
kabelmania27 #2425 üzenetére
Fibernetet nem vette meg az UPC és az invitel?
-
emre33
addikt
Muszáj válaszolnom rá.
Ha csak sima NET előfizetés:
Tarr: 5/1 Mbit/sec. Ára: 5390Ft egy év hűséggel.
UPC: 25/1,5 Mbit/sec Ára: 5390Ft egy év hűséggel.Tarr: 10/2 Mbit/sec. Ára: 6690Ft egy év hűséggel.
UPC: 50/5 Mbit/sec Ára: 4500Ft egy év hűséggel.Miért kell erre rákérdezni? Mindenki tudja, hogy olcsó NET csomag a tarr-nál nem létezik!
Jó kombi csomagok, nézzük meg őket is:
TARR
56 Analóg csatorna, 10/2 net Ára: 10180FtUPC:
71 digitális csatorna, 25/1,5 NET. Ára: 8200Ft
71 digitális csatorna, 50/5 NET. Ára: 9500FtBárki bármit állíthat, de a korábbi korfa kérdése értelmetlen.
Ismerni kell a piaci árakat.Én ezt írtam volna vissza neki:
"Ez van, szívás van, mást nem tehetünk" -
mucike
csendes tag
Sziasztok!
Milyen usernev, passworddel lehet a modembe belépni (192.168.100.1)?
Vagy egyszerű user ne is álmodjon róla? -
kabelmania27
Topikgazda
Egyszer nekem is csinált ilyet, aztán megjavult magától.
Szerintem jelentsd be hibának.
192.168.100.1 címet ha beírod böngészőbe elvileg bejön a modem oldala, nézd meg a jelszintet power level, snr , upstream level vagy transmit level értékeket, de egy képernyő tartalom sem lenne rossz. -
1egal
tag
Sziasztok!
Zsir új ma bekötött:TRIÓ Extra 8M 8 890Ft/hó Extra ktv + 8 megás internet + telefon
(Sebesség: 8192/1536, Garantált: 4096/768kbit/sec)
Jelenleg: [link]
Bekötésnél jó volt,remélem csak egyedi hiba,perpill.
Hasonlo tapasztalat? -
DaveMasta
csendes tag
Van valakinek arról infója hogy jövőre várható e sávszél emelés?
-
Grande Ale
őstag
Van Digisport+. A kapcsolójele analógon viszont nem működik, a sima digisporté igen, szerintem csak beállítás kérdése a Tarr-nál. A Sportklub viszont eltűnt az analóg rendszeről, ha jól látom.
-
Möhe
addikt
Zalaegerszegen csak nálam romlott meg a tv-adás minősége 07.29ről 07.30-reggelre? Nagyon szemcsés és zajos a kép,ótvar a minőség.
-
emre33
addikt
Németkéren kicsi faluba péntek óta van 3,5G telenor térerő.
Szóval van és lesz a Tarr-nak konkurenciája. Szóval ébresztő kedves Tarr vezetők!!
Ma este tesztelem rendes cuccal.
Pénteken telefonnal ezt mértem:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest