Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék! Van egy 2,5 külső vinyóm. Ha notikon használom, nem kell megtáplálni külső áramforrásról. Az asztali PC-n viszont nem működik csak táppal, ill. felismeri, de írás/olvasáskor lekapcsolgat. Valakinek van valami épkézláb ötletre, hogyan lehet az USB-n kimeneti áramot állítani? Eszközkezelőben a részletek között vannak erre utaló leírások, de opció sehol senem
(A táp sztem bőven elegendő, és az USB portokon sem észleltem hibát, mind a 10 tesztelve)
A8N-SLI Deluxe, 7600GT 1GB RAM 2db vinyó, FSP 350 (chieftec 400-al is teszteltem)Ha kikapcsolom a gépet, folyamatosan villog, és nyekereg, a tápot ki kell húzni.
-
PapaMaci
őstag
Nekem is lenne ilyen gondom.
Bővebben: link
Nekem is pont az áramfelvétel lenne a lényeg!
Esetleg nincs egy teszt valahol 2.5''-os HDD-kröl? -
LukE
veterán
hááááát. Vannak gyenge usb aljzatok, amik nem adnak eleg kakaot, szoval nem 100%, hogy mindenhol menni fog az a vinya. Szabad ps2 sincs mindenhol.
Firewire meg nem ad 5V-ot. (de tenyleg nagyobb teljesitmenyt lehet leszedni rola, mint az USB-rol. Ha az alaplap gyartoja is ugy gondolta, es nem csak 4pin FW aljzat van rajta (es tenyleg le tud adni annyit, amennyit a szabvany eloirna.) -
mr_ricsi
veterán
Az utóbbi pár évben az alaplapok délihídjában van ''áram menedzsment'' az USB HUB-okban, vagyis figyelik az áramfelvételt, és ha az a megengedett -általában 500mA-t- meghaladja, akkor elveszi az áramot a HUB-hoz tartozó 2db USB csatitól. (Az áramértéket az eszközkezelőben ki is írják, meg lehet nézni.)
És emellett még SMD biztosítékok is vannak az alaplapokon, biztos ami biztos alapon. -
erdoke
titán
Ahogy mondtam, nem a keret fogyasztása a lényeg. Ha kis fogyasztású HDD-t teszel bele, akkor elmegy egy USB-ről minden gépen.
Firewire eleve nagyobb áramerősséget tud leadni 5 V-ra, tehát azzal nincs ilyen gond, kivéve talán a Maxtor 7200 rpm-es vinyóit.
A legtöbb gépen van PS/2 port, így egy USB + egy USB->PS/2 átalakítóval bárhol tudod használni a kettős tápkábellel ellátott keretedet. -
sbazsi
veterán
nekem is van egy dtk keretem, 40/4200 hddvel benne.
az notebookom szereti azt kiírni, hogy teljesítményimpulzus a hubon, vagy mifene szöveg.
ez lehet káros hatással akár a notira, akár a hdd-re?
mert ettől függetlenül működik rendesen.
/akár akkuról, akár tápról megy, ezt írja ki./ -
Joooe
tag
Természetesen vannak nehézségek amik meghiúsítják, nem mondtam hogy nincs
, de önmagában áttranszformálni még nem nagy cucc. Az általad sorolt hátrányokhoz hozzátenném még a súlynövekedést is, csak hogy okoskodjak
Köszi minden eddigi segítséget!
Asszem bemegyek valamelyik üzletbe (mindegy csak ne m betűvel kezdődjön)és megkérem azt ottani ''szakembereket'' hogy segítsenek összeállítani valamit, és persze csak akkor veszem meg ha előtte kipróbálhatom.
-
erdoke
titán
Ahogy azt már elmondták előttem, nem a keret fogyszt ''sokat'', hanem a benne lévő HDD. Ha megfelelő HDD-t veszel bele, akkor mindegyik keretben elmegy egyetlen USB portról. Iklyen a legtöbb 4200-as vinyók többsége. Az 5400 rpm-es változatok már gyakran többet vesznek fel mint amennyit az egyetlen USB port le tud adni, elsősorban induláskor és intenzív íráskor.
A 3,5'' vinyók ilyen működtetése nem megoldható, egyrészt a jóval nagyobb fogyasztás, másrészt a motor 12 V-os táplálása miatt. Nem véletlen, hogy minden 3,5'' külső kerethez adnak AC=>DC tápegységet.
Az 5400 rpm-es noti HDD-k sebessége kb. megegyezik az USB 2.0 gyakorlati maximumával, azaz 30-35 MB/s-ot bírnak. Így ideális párosítás az ilyen vinyó USB-vel, ha nincs (szabad) firewire portod. A 7200-asok semmiképpen nem mennek el egyetlen USB portról, ráadásul a melegedésük is komolyabb problémát okozhat mint lassabb társaiknál. -
L3zl13
nagyúr
Igen? Áruld el légyszives, hogy egyenáramot hogy alakítassz át egyszerűen magasabb feszkóra.
Egyébként természetesen az átalakítás lehetséges, de ez méretnövekedéssel, és extra hőtermeléssel járna. Ráadásul a 3,5-ös vinyók nincsenek is visszafogva áramfelvétel szempontjából, tehát még 2 USB sem volna elegendő... -> Ezek mind fontos szempontok egy külső racknél, és ezért még nem is találkoztam 3,5-ös rackkel, ami elment volna simán USB-ről... -
Joooe
tag
Halkan megjegyezném nem nagy kunszt az 5 voltból 12-t csinálni.
(Ha figyeltetek fizikaórán)
-
Sipi-
őstag
És a 3.5''-ös vinyóhoz honnan szülsz az 5V-os usb-ről 12V-ot a vinyónak?
Egyébként árultam én is itt vipower racket notivinyóval, de már csak a vinyó van meg. Ilyen az én rack-em is, van hozzá plusz usb kábel is, de általában egy is elég neki. Bővebben: link
Viszont a desktop gépen csak a hátsó usb-n megy, előre kivezetett usb-n még két kábellal sem megy.
Sebesség: átlagosan, ha nem töredezett a notivinyó és ahonnan másolok az sem, akkor kb. 25MB/sec.
Van egyébként egy eladó 40-es (5400rpm) vagy 20-as (4200rpm) notivinyóm
[Szerkesztve] -
-
Joooe
tag
Valóban ott csak egy kábel van tehát működnie kell...
De 3.5-es tuti nem megy külső táp nélkül... az túl sokat zabál ahhoz
de ennél a vipower cuccnál van olyan kép is hogy sata-s smartkábellel megy ott honnan veszi az áramot?
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Nem,nem. Pont fordítva. 3,5''=2 USB kábel 2,5''=1USB,amin a táp is megy.
csek disz áut:
Bővebben: link -
-
Balinov
titán
Jooe,
tavaly akartam egy kis, 4GB-os 2,5''-os noti vinyóhoz egy usb-s keretet venni. Akkori nyomozásom,topikba keresgélésemben azt tudtam meg,hogy 2USB kábel (gyk 1adat +1 táp) csak a 3,5''-olosokhoz kell, a 2,5''-osokhoz elég az a tápellátás,ami az usb-n átjön. Ezt egy boltos ismerős is megerősítette,akinél egy vipower márkájut néztem ki.
Remélem hasznos volt az infó
üdv
Balinov -
somodisoma
senior tag
Akkor ez azt jelenti, ha veszek egyy kulso USB-s rack-at, akkor nem tudok minden vinyot belerakni, mert nincs eleg aram?!?! Ez nagyon gaz, azt hittem, hogy nincs limit benne.
-
Joooe
tag
Akkor azzal mi a helyzet ami eleve csak egy kábeles, bizonyos vinyókat nem lehet belerakni?
De mind1, akkor mondjatok vinyót is a tipphez
40-60 gigás vinyó úgy gondolom elég lenne nekem, azok között biztos van olyan amit elvisz... -
Joooe
tag
A hasonló nem jó, igazából mindegy milyen típus, de arról a típusról amit megveszek mindent tudni akarok
Csak mert egyszer már megjártam egy usb kerettel (de erről már lement itt egy idegbajos topik... )
Látom itt a PH! tesztek között, hogy 3,5''-os házak tudnak 30-35 MB/s-et, gondolom hasonló elvárható akkor egy 2,5''-os háztól, bár lehet hogy az 5400-es vinyó nem visz annyit.
Szóval ami itten nekem fontos, hogy 2,5''-os legyen, egy darab usb kábellel megoldható legyen az adatátvitel és a tápellátás is egyben, valamint a sebesség lehetőleg elérje/megközelítse a noti vinyó képességeit. Ha valakinek van ilyen írja mán le, hogy milyen típus, és milyen tapasztalatai vannak vele. -
tts
addikt
á - még nincs benne vinyó - de itt egy kolléga - ő már használt is hasonlót
Bővebben: link -
Joooe
tag
Esetleg ha szépen megkérlek csinálsz nekem egy hdtach tesztet?
-
Joooe
tag
zsííír
Én még csak olyanról hallottam hogy 2db usb kábel kellett hozzá.
A tied milyen gyors? Egyáltalán mi a reális elvárás egy 5400-es 2.5'' vinyótól? A keret lefogja, vagy tudja hozni a vinyó sebességét? -
tts
addikt
Bővebben: link
miért ne létezne? - nekem ilyen van -
Joooe
tag
Sziasztok!
Létezik (létezhet?) olyan 2.5'' usb keret, hogy egyetlen usb csatiról el tudja látni a vinyót árammal? Tudom, 500 mA nem túl sok, de 1000 se, olyan meg tuti vanMeg picit talán túl is lehet terhelni azt a portot, csak kibírja, nem?
Szóval ismeretek ilyen típust? épp nézegettem hogy már elérhető áron lehet kapni notivinyókat, ha találok normális keretet hozzá talán érdemes lenne beruházni...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Politika
- GTA VI
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest