- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Az Inteltől – nem csak az Intelnek
- Alice Recoque-kal mutatná meg Európa hogyan kell szuperszámítógépet építeni
- Pokolian jól elrejtette egyik leghasznosabb hardverét az Intel
Aktív témák
-
zrubi
senior tag
''Jól kiforgatod a szavaim''
Bocs :) nem akartam...
''de a lap nem volt áram alatt, csak az a 2-3 vezeték.''
Na ezt nem lehet pontosan tudni, hogy mi kap áramot. Biztos nem csak 2-3 vezeték...
''A kapcsoló nélküli tápokat pedig ki kéne húzni a 230V-ból? Az rettenetesen rongálja öket''
Többek között ezért raknak a ''normális'' tápra kapcsolót. Egyébként szerintem jobb kihúzni (de lehetőleg a konnektorból, ne a tápból), ha nincs kapcsoló, mert az kevesebb kárt okoz. -
McJames
senior tag
Hát, nagyjából helyesen érzed, mi lehet a probléma.
1. Bár a cuccosokat eléggé ''bolondbiztosra'' tervezik/építik, ezért ezek ''mikroáramkörök'' és ez nem csak a méretüket jellemzi, hanem a felhasznált villamosság ''mértékét'' is.
2. A régi táp haláltusája is okozhatott - akár maradandó - problémát az alkatrészeidben, de a feszültség alatti szerelés során történő rövidzár és a saját magad testelésének elmaradása is elegendő lehet ehhez.
3. A gépednek nem árt, ha kikapcsolható - földelt! - aljzatba csatlakoztatod, sőt. Így ráadásul, ha szerelned kell, nem muszáj a csatlakozókábelt kihúzni/tépni.
4. Az ATX szabvány jellemzője, hogy a gép ''kikapcsolása'' után is feszültség alatt van az alaplap.
Mindezt kimérni elég problémás lehet - és igen drága -, ezért az iterációs megoldás - pl. kölcsönkért cuccokkal vagy máshova elvitt vasakkal - a leggyorsabb és olcsóbb. Esetleg, add el, és vegyél másik cuccost, ha teheted. -
zrubi
senior tag
''-Az ilyen új tápok kikapcsolt állapotban is adnak feszkót a lapnak?''
Az összes ATX-es táp úgy működik, hogy ha kikapcsolod (a power gombbal) attól még a lap bizonyos részei áram alatt vannak (különben be se tudnád kapcsolni...)
Az, hogy konkrétan mi van áram alatt az szerintem lap függő.
''(az elözö tuti nem adott)''
DE az is adott.
''Megsérülhetett a lap amikor meghalt a régi tápom? (találkozott már ilyen lappal valaki?)''
Csoda, hogy túlélte... Én eddíg amit láttam táphalál után az meg sem nyikkant.
ATX-es alaplapot pedíg áramtalanítás után érdemes csak túrni...
Aktív témák
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Rendszergazda topic
- Apple asztali gépek
- Nintendo Switch 2
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- 4 x 100.000 ft RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest