- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
-
dchard
veterán
válasz OldMike #51042 üzenetére
Természetesen meg lehet adni ilyet.
A szabvány meghatározza a működési tartományt, ami elég tág. Ugyanakkor tekintve, hogy a hálózat azért többé-kevésbé lineárisan változó RF paraméterekkel bír, igenis megadható egy körül-belüli tartomány ahol jónak tekinthetőek az értékek.
Terjed egy legenda arról, hogy a kábelmodemek adási irányban relatíve magas szintnél produkálják a legjobb minőségű RF jelet. Én ebben nem hiszek, mivel semmilyen kutatást vagy publikációt nem láttam még a témában, de ha valakinek van erről anyaga, vagy mérése és nem csak hallott erről, az linkelje és szívesen megváltoztatom a véleményemet. Nyilván nem egyforma az erősítők RF teljesítménye +25 és +50dBmV között, a kérdés hogy mekkora a különbség és hol van az ideális pont. AZ is lehet, hogy valóban 45-47dBmV között működik a legjobban de elhanyagolható a különbség (2-3dB a teljes működési tartományban).
Visszatérve, figyelembe véve a 4 US csatornát és legalább 3dB SNR margint, én azt mondom, hogy az adási oldal 47dBmV-nél semmiképpen se legyen magasabb. Nyilván nem mindegy az, hogy mekkora DS szinthez mekkora US szint tartozik. A példámban említett 47dBmV-s adásihoz nem tartozhat +5 +10dBmV-nél nagyobb vételi, hiszen gondoljuk meg: ha eltűnne a hálózatból 6-8dB csillapítás, akkor az US ég mindig csak 40dBmV lenne ami teljesen jó, a DS meg már +20 környékén lenne, amitől jelentősen nő az intermodulációs termékek aránya az uplinkben. Nyilván az US és DS iránynak nem egyforma a frekvencia átvitele mivel az alacsonyabb frekik kevésbé csillapodnak ugyanazon a kábelhosszon.
Tehát az, hogy 47-48-as adási szinthez +20dBmV DS tartozik az nem normális. A probléma pont az, hogy mostanában egyre több aránytalan képet látok, és mintha az általános US szintek is megindultak volna felfelé. Nyilván ez a fórum nem reprezentatív minta.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
OldMike
őstag
válasz dchard #51056 üzenetére
Köszönöm, akkor ha jól értelmezem a nálam lévő ~46 dBmV adási és ~8 dBmV vételi szint nem a legjobb, de még elfogadható. Talán lesz jobb, mondjuk legalább mint ludsimon-é.
Annak van valami jelentősége, hogy a vételinél a 8 csatornán 1 dBmV az összes érték közötti legnagyobb különbség?
42LM660S
-
poli27
veterán
válasz Bajusz2010 #51033 üzenetére
Ne terjesszünk hülyeségeket mert komolyan veszik...
-
dchard
veterán
válasz OldMike #51059 üzenetére
Nálad alapvetően az a gond, hogy az adásid 2 csatornával 46-os, nem pedig néggyel. Nálad a 8-as DS-re négy csati mellett lenne optimális a 45-46dBmV-s adási. Ha például máról holnapra bővítenék az US csatronákat nálatok és minden marad ahogy van, akkor a modemed jó eséllyel kicsúszna a maximális adásteljesítmény keretből és jönnének a gondok.
poli27:
Teljesen egyetértek. Átmértük szignál generátorral és teljesen jó értékeket produkál mindkét irányban, a specifikációjának is teljesen megfelelt. Nyilván a benne lévő kondik nem örökéletűek de ez minden MMWO-ra igaz.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz dchard #51062 üzenetére
A 3 US csatornára tudsz valami okosat mondani? Kb fél éve még 4 US volt. Mi ok volt rá kivenni?
Mikor még 30/5 volt ok, leszartam, de most már a legmaxibb csomagban vagyok és így már érdekel miért 'korlátozták' le anno mikor 30/5 volt, most pedig így maradt.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
pappsy62
tag
Sziasztok! Pécs környékiektől érdezném, hogy van-e NET?
-
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Munkatársamnak van egy Sony SMART TV-je és egy T-home-s INTEK HD-S10CX Set Top Box-a, valamint egy 1TB külső merevlemeze. A merevlemez regisztrálva van a Sony által..
Erre szeretne felvenni adásokat. Jelenleg HDMI-vel van összekötve a doboz és a TV, de így nem engedi a felvételt a TV (Felvétel csak digitális műsorszórás esetén érhető el - Ezt írja)Jól gondolom, hogy a TV HDMI-n keresztül nem tud felvenni? Egy ILYEN kábellel megoldható lenne a felvétel?
Köszönöm!
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB
-
OldMike
őstag
-
Teko001
őstag
válasz zsolti1902 #51066 üzenetére
Nem. Vennie kell egy CI+-os modult (ami jó a kártyához), abba betenni a kártyát a boxból (ezzel kiiktatva a boxot), beállítani, és utána fog tudni felvenni (illetve ha nincs bekötve, akkor a boxból a coax kábelt átkötni a tv-be)
[ Szerkesztve ]
-
wmati
addikt
válasz kabelmania27 #51069 üzenetére
Jobban feltudnák venni a versenyt ha panelben nem rézzel meg koaxal mennének hanem lanos netet építenének ki.
-
kabelmania27
Topikgazda
Biztos meglehet, kérdés az hogy mennyire éri meg és milyen ügyfélmegtartást eredményezne.
Ettől független egy-két társasban tesztprojektként kilehetne próbálni.
ludsimon: Így épült ki a rendszer, docsis 3.1 bevezetésével jelentősen növelni lehet a sebességet.[ Szerkesztve ]
-
Bajusz2010
tag
válasz poli27 #51061 üzenetére
Sajnos papíron mindkét osztó 3 dB-t csillapított. Mást mutatott a valóság.
Az elképzelhető hogy frekvencia kihasználásban vannak eltérések a két szolgáltató között.
Méréskor : az MMVO: 8dB-t vett le a jelszintből. A PCT: 4-et.Miután nincs műszerem így a UPC mért helyettem.
Miután a UPC csillagponti szekrénybe a bejövő jelszint volt 96dB, amiből ugyan a 8-as osztók elvesznek 20dB-t. Ehhez jött még a lakásban mért ért jelszint a következő osztókon a Tv előtt .68dB.
Igaz a T hálózatán jelszint problémám még nem volt. -
Bajusz2010
tag
-
zsolti1902
aktív tag
válasz Teko001 #51068 üzenetére
"lletve ha nincs bekötve, akkor a boxból a coax kábelt átkötni a tv-be" - Itt a kártya aljzatára gondolsz, hogy a TV-n nincs bekötve?
Illetve ha egyből a TV-be dugja a kábelt, akkor nem kódolt marad az adás mert nem tudja beazonosítani az előfizetést a kártya hiányában?
Köszi a segítséget.
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB
-
wmati
addikt
válasz Bajusz2010 #51077 üzenetére
Nem keverem csak szólok, fönt koax modem digis ip vel mindennel koaxos tv lent Telekomos rendező. Mind két cég jelen van azon a címen. Ja és egy méter utp kábel nem volt abba a házba.
-
Teko001
őstag
válasz zsolti1902 #51078 üzenetére
A TV azt írja, hogy "Felvétel csak digitális műsorszórás esetén érhető el". Ezek alapján szerintem ő azt várja el, hogy DVB-C/T/stb.. jelet kapjon, tekintve hogy a HDMI is digitális jel. A TV-ben van kártya foglalat ahogy néztem, de kell bele egy kártyaolvasó. Ha azt beteszi a tv-be, és bele a kártyát ami most az INTEK-ben van, akkor fogja tudni nézni a DVB-C adást, és valószínűleg a TV is hajlandó lesz rögzíteni az adást (mivel a HDMI-n HDCP van a jelen, így nem hajlandó rögzíteni). A DVB-C adáshoz pedig szükséges, hogy egy coax kábel a tv-be legyen csatlakoztatva, mivel azon jön a jel. Ha nem teszi be a kártyát a TV-be, akkor csak az analóg adást fogja látni, ha beteszi, és beállítja a TV-t, akkor a kártya dekódolni fogja nekik a digitális adásokat.
-
senki66
senior tag
Tegnap kötötték be a mamánál a 10/0.5-ös ADSL-t. Mint irtam is a szerelő nagyon gyorsan be is csukta a sebességmérő oldalt és közölte, hogy 9/0.6 és elviharzott. Mivel akkor gép még nem volt itt nem tudtam ellenőrizni csak ma. A gyanúm beigazolódott a vonal valójában csak ennyivel megy:
Vajon érdemes reklamálnom, tudnak javitani rajta vagy próbáljam meg Dchard fórumtárs modded firmware-ét feltenni, amiről itt olvastam a fórumon. Csak nem tudom hol található és hogyan kell feltenni.
A lényeget kifelejtettem: a modem DSL 360R[ Szerkesztve ]
-
zsolti1902
aktív tag
válasz Teko001 #51080 üzenetére
Minden világos.
Kell egy modul, és azt a benne lévő kártyával berakni a TV-be majd a kábelt is bedugni a TV-be.
Közben azt olvasom hogy olyan csak a T-Home-nál vásárolt modullal fog működni a dolog. Ez igaz? Mert a T-home oldalán nem találok ilyen modulokat.My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB
-
Teko001
őstag
válasz zsolti1902 #51082 üzenetére
T-Home nem árul modult, és hivatalosan nem is támogatja ezt a megoldást (csak simán működik, mert nem rendelték össze a box-al a kártyát). Ha jól tudom az a lényeg, hogy conax modul kell, de ez nem 100%, sose vettem ilyet (de állítólag azokból is vannak gagyik, szóval lehet annyira mégse mindegy azon belül se)
Frissítés: Jahogy ez nem a DVB-C-s intek, hanem a Sat TV-s. Ott viszont össze van rendelve a kártya a boxxal, így nem fog menni, és nem fog tudni felvenni. Bocsi. Esetleg ha az analóg scart/rca felvételt támogatja a TV, de az üzenete alapján, szerintem azt se támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti1902
aktív tag
válasz Teko001 #51083 üzenetére
Akkor ez felejtős.
Még akkor utána olvasok, hogy tudna-e analóg módon rögzíteni, de szerintem nem.
Köszönöm a segítséget!My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB
-
Teko001
őstag
válasz zsolti1902 #51085 üzenetére
Hát nincs mit. Ha átmegy mondjuk egy UPC Sat-ra, ahol ha jól tudom hivatalosan is támogatott a CL modul, ott valószínűleg menne a leírt megoldásom (azt hittem a név alapján, hogy digitális KábelTV van nála). Vagy kérhet felvevős boxot a Telekomtól, és akkor feltud vele venni (a box-al, nem a TV-vel).
[ Szerkesztve ]
-
zsolti1902
aktív tag
válasz Teko001 #51086 üzenetére
Lehet a felvevős boxal lenne a legegyszerűbb, mert lehet hűségnyilatkozata van még.
-
dchard
veterán
válasz Bajusz2010 #51076 üzenetére
Telekom ilyet ad:
http://image.arukereso.hu/full/176477361.teletronik-mmwo-multimedia-diplexer.jpg
És ezen világosan látszik, hogy az ADAT ágon 8dB-t csillapít lefelé és 2-2,5-et felfelé. Ez van ráírva és ennyit is tud. És erre szintezik a hálózatot is. Kizárólag abban az esetben érdemes kisebbre (kettes osztó + HPF) cserélni, ha valóban nagyon gyenge a DS vételi szintje.
Olyan osztó pedig a világon nincs ami 3dB-t csillapít, ez ugyanis 100%-os határfokot jelentene, ami nem létezik. A legjobb kettes osztó is 3,5-4dB között vesz le.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Tudja esetleg valaki hogy mi történt a T-online-os emailekben beállítható átirányítással? [link]
A régi leírás szerint már sehol sem lehet beállítani az új oldalon, és már nem is jönnek meg az átirányított emailek! Az ügyfélszolgálat tud ezzel foglalkozni, esetleg meg is tudja oldani ha zavarom őket ezzel?Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
senki66
senior tag
válasz dchard #51091 üzenetére
Szia,
Az aláirásod miatt privátban nem mertelek megkeresni. Nyilvánosan tudnál segiteni?
DSL 360R modemet kaptunk, a sebességgel nem vagyok megelégedve, de nem tudok semmilyen adatot kinyerni a modemből, mert el sem érem a webes(kezelő) felületét. Az IP elvileg 192.168.1.1 de nem tudom pingetni sem. ) próbáltam 192.168.1.2-őt is Megtaláltam a leirásod az általad módositott firmware rátöltésről, de mivel nem tudom elérni a modemet igy el sem tudom kezdeni a procedúrát. Hogyan tudnék rácsatlakozni a modemre? -
jack982
aktív tag
sziasztok!
dec 22-én jár le a kétéves hűségem thomehoz. szerintetek mikor hosszabítsak, hogy a lehető legnagyobb kedvezményt tudjam elhozni tőlük?
jó lenne egy ipad közel semmi pénzért ha lehet. -
-
btz
addikt
Nem tudja valaki hogy mi ez a fekete doboz a telefon póznán? Eddig nem volt itt
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- PlayStation 5 Pro teszt
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Android játékok topikja
- Ingyenes parkolást!!!!
- Meditáció
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest