- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pityeszka
őstag
26 perces várakozás után megnyomtam a piros gombot és azt szeretném kérdezni, hogy ha kérek új beltérit Tv-hez akkor az ingyen lesz-e?
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
megema
őstag
Sziasztok!
Ahogy látom már van másik (8245H) elosztó az XXL díjcsomaghoz. Mik a tapasztalatok ezzel? Másik nincs? Érdemes lecseréltetni a sima 8245-öst? Szeptemberben cserélték ugyanilyenre, mert x hetente eldobta a netet és nem csatlakozott újra. Azóta csak egyszer tapasztaltam, szóval a használhatatlan felületét és funkcióit leszámítva egyelőre nincs gondom vele. Az mondjuk bosszant, hogyha a külső címét próbálom belső hálózatból elérni, akkor a saját felületét erőlteti rám a beállított DMZ alkalmazása helyett.
Valakinek sikerült saját routerre kötött IPTV boxot beüzemelnie? 2 IPTV egységünk van, és az egyik közel 10m kábellel van összekötve a HGW-vel. Viszont van mellette egy router, ami egyelőre WiFi-n van összekötve a másik (szintén saját) routeremmel, ami a HGW-be csatlakozik. Meguntam a WiFi-s összekötés lassúságát, szóval örülnék, ha meg lehetne oldani, és nem kellene még egy kábellel szórakozni...
-
SANKADI
aktív tag
válasz megema #50759 üzenetére
Szia !
Jól gondolom, hogy a HGW-ből egy 10 méteres kábel a boxhoz, egy port egy routerhez, ami repeater módban wifin csatlakozik egy másik routerhez. Ez eleve 50 %-os sávszélesség csökkenés a repeater összekötés miatt.
Miért nem teszel egy switchet a 10 méteres kábel végére, amibe mehet a box, és további bármilyen számítógép. A két router miért kell Wifis összekötéssel?
Javaslok egy olcsó switchet, amit én is használok: TP-link TL-SG105. Olcsó és gigabites, és ami a legfontosabb, ismeri az IGMP Snooping protokolt, amit az IP TV használ, így nem zavar be az IPTV a sok broadcast kéréssel az egyéb forgalomba.-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --
-
dptrsk
Topikgazda
válasz megema #50759 üzenetére
Igen több mindenkinek sikerült már az IPTV használat saját routerrel.
Ennek feltétele, hogy a router amit kábellel kötsz össze a HGW-vel tudja az "IGMP Proxy" szolgáltatást.
Ha a router támogatja az IGMP Proxy-t, akkor minden további nélkül megy a router LANba dugott IPTV. -
megema
őstag
válasz SANKADI #50760 üzenetére
& (#50761) pietrasko:
Így talán érthetőbb. Sajnos a WR842ND helyére egyelőre USB-s eszköz kell, amíg új nyomtatót nem veszek. Egyszerűen azért vannak WiFi-n összekötve, mert még nem jutottam el kábel vásárlásáig, illetve az előbb említett modell csak 10/100-as portokkal rendelkezik.
IGMP nem gond szerintem, de VLAN nem kell?
-
megema
őstag
válasz Gézengúz #50763 üzenetére
Biztonsági szempontból nem akartam egy alhálózatba rakni mindent. Amilyen a HGW szoftvere, legszívesebben kihagynám az egész hálózatból.
Szükséges ez az elérni kívánt célhoz? Azaz, hogy a HGW és az IPTV box #2 közötti kb. 10 m kábel inkább a két routert kösse össze, és az IPTV box #2 a WR842ND-be legyen dugva.
Annyi még mindig kimaradt, hogy a WR842ND nem repeater-ként funkcionál, hanem csak egy "wireless switch"-ként. Azaz nem szórja tovább a WiFi-t, csak csatlakozik rá (most épp nem WDS, hanem Client Bridge-dzsel). Ha nem kellene az USB, akkor jó lenne egy switch is helyette.
[ Szerkesztve ]
-
-
stoat
csendes tag
Sziasztok!
SatTV előfizetés esetén van rá lehetőség, hogy box nélkül nézzem az adásokat? Szóval, ha van DVB-S2 a TV-ben, akkor lehet csak kártyát kérni? Vagy van valamilyen trükk, amivel ez működhet? -
etejedu
őstag
38.nap.
Még mindig áthelyezés és szolgáltatás nélkül.Számtalan beszélgetés az ügyfélszgálattal...
Személyes találkozás: ha felmondom akkor 8 nap mìg nem igényelhetek újat.
Ergo idén már nem lesz tv internet stb.. -
etejedu
őstag
Kötbérre van valakinek információja, hogy kell számolni?
-
r3dsnake
nagyúr
Arra van szerintetek esély, hogy nem a kábelnet, hanem a cisco eszköz a rossz? Úgy tűnik, ha magát az eszközt pingelem akkor is van elveszett csomag vagy timeout.
-
megema
őstag
-
-
MODERÁTOR
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Intruder2k5 #50787 üzenetére
A rákötött ubnt kütyüről pingeltem az eszközt, ami direktben van kábelen, ott veszik a csomag. Ha az ubnt eszközt pingelem gépről, akkor nem. (Tehát itt már egyértelmű, hogy a modem hülyül.)
Ha a modemre wifivel csatlakozok akkor is dropol a sávszél letöltésnél. Notit még nem dugtam rá közvetlenül, de kipróbálom.
-
MODERÁTOR
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Intruder2k5 #50789 üzenetére
Teljes resetet nem szeretnék kb 20 eszköz van beállítva DHCP-n, rebootolni próbáltam csak.
-
enginev3.0
félisten
Munkatársam nem tudja az eszköz wifi jelszót, honnan lehet megtudni? Nincs rá írva
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Teko001
őstag
válasz enginev3.0 #50791 üzenetére
Melyik eszköz?
-
dptrsk
Topikgazda
válasz enginev3.0 #50793 üzenetére
Valószínű az s/n szám lesz a jelszó.
-
MajaG
senior tag
válasz megema #50779 üzenetére
Szia!
Asus-szal én se tudtam összehozni múltkor, egy ismerősnél.( de ez egy ezer éves kütyü volt, és nem is volt bent igmp, így értelemszerűen nem ment) Amiket itthon kipróbáltam és megy:
TP-link WDR-4300, D-link Dir-600.
Az Asus-t leszámítva eddig kb. minden típussal ment, ha van igmp proxy, legalább addig, hogy nincs multicast.
Udp proxynál, ha portot kér akkor 47806.
Ilyen nem volt az általam próbált Asusba.
A második mezőbe port számot se adtál meg. hogy melyik Lanon tolja ki!
[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
Topikgazda
válasz enginev3.0 #50799 üzenetére
Akkor kérdezd meg milyen eszközről van szó!
Úgy talán tudunk további segítséget adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest