Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    Csütörtökön megrendeltem egy kis átkábelezést. A DSL vonalat nem érintette, csak annyiban, hogy oda lett tűzve az egyik küszöbhöz. Vettem 4x2 méter kábelvezető-csatornát, meg 15 méter koaxot. Illetve rendeltem újból 15 méter Cat5E Patch kábelt, mert kevesebb mint egy év alatt szétment. Azért kellett kábelezni, mert a szőnyeg alatt futottak a kábelek egy része, és szépen némán szétmentek. A Koax egy kb 10+ méteres része még 2007-ből való volt, a Digisek fektették le, és ehhez mostanáig nem nyúltak. Viszont bizonyos részein már csak az árnyékolás volt meg, ettől függetlenül még szemmel nem látható hibákat sem produkált HD csatornáknál sem. Péntek reggel a szerelő ébresztett, hogy a kapuban áll, gyorsabb volt mint a PickPackPont-on keresztül érkező csomag amiben benne van a CAT5e UTP Patch kábel is :)

    A szerelővel átfúrattam a második és a harmadik szoba közötti falat is egyúttal, hogy legyen közvetlen kábel kapcsolat mind a három router között.

    A Dolog így néz ki:

    Az én szobámban a HGW, onnan megy át egy kábel (ez lett cserélve), a T-Től ajándékba kapott D-Link DIR-600-ba ami AP módban van (ebből egy kábel megy a Sony TV-be), illetve egy kábel a harmadik szobában lévő ASUS RT-N10+-ba, ami szintén AP módba lett átkapcsolva Repeaterből.

    Kedden ér ide a rendeld 15 méteres kábel, azt bekötöm az ASUS RT-N10+-ba, a másik végét meg az ADB STB-be :)

    Felszedtük a régi analóg vonal kábeleit is. A Digis koax egy része meg még mindig használatban van. Érdekesség, hogy a koax végén lévő préselt csatlakozóhoz szükséges krimpelő fogó még abban a boltban sem volt ahol vettem a koaxot, egyébként kb 9000 Ft egy ilyen, nem baj a szelő természetesen hozott magával.

    Kérdezem a szerelőtől milyen a kábel, CAT5E vagy CAT6? Azt mondja CAT5, nem kell ide a tévéhez meg az STB-hez gbps-os kapcsolat, meg egyébként is 20-as VDSL van :)

    Azért a kép alapján CAT5E-nek tűnik :)

Új hozzászólás Aktív témák