Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz szili.tamas1 #44261 üzenetére

    Kevered a hozzáférési hálózatot a lépcsőházi felszállókkal. Akkor kifejtem, hogy hány helyen kell hozzányúlni a cucchoz a gigabites nethez DIGI-nél FTTB-n:

    1. A felszálló ethernet kábelekből levettek egy-egy érpárat telefonnak, amíg ezt vissza nem rakják és adnak ATA-t, addig eleve felejtős minden ami 100megánál több. ATA nélkül vagy gigás net lesz telefon meg nem, vagy nem tudnak majd többet száz megánál többet adni annak, akinek a telefon is kell.

    2. A lépcsőházi felszállóknál a 100-as switcheket is cserélni kell, vagy legalább bővíteni, ez az amire te gondoltál.

    3. Az egyes lépcsőházi swtich-ek "gerinc" kapcsolatát jelenleg GPON adja, ami 2,4Gbitet bír el összesen. Ez azt jelenti, hogy egy több lépcsőházas panel házban több lépcsőház osztozik ezen az összesen 2,4gbiten. Nyilván ha elkezdenek erre a csomagra ráharapni, kurva gyorsan kevés lesz ez a kapacitás, ezen is bővíteni kell majd.

    Tehát röviden nem eszik olyan forrón a kását. És egyáltalán nem savanyú a szőlő: a hozzád hasonlóknak tipikus tévedése, hogy egyetlen dologból vonják le a következtetést a szolgáltatás színvonaláról: hogy elég gyors-e a torrent lehetőleg fillérekből. Holott ennél lényegesen összetettebb ez a kérdés. Nekem speciel pont nem a sávszélesség fontos, de ez ízlés dolga, mindenki eldöntheti neki mi a fontosabb.

    Itt senki nem isteníti a Telekomot, én speciel tüntettem is ellenük anno nem titok (elég öreg vagyok már úgy látszik), csupán arra próbálunk meg rávilágítani, hogy a két szolgáltatót azonos feltételekkel érdemes összehasonlítani. Majd ha a DIGI-nek is lesz minden utolsó faluban szolgáltatása, mint a T-nek, akkor lehet azt mondani, hogy azonos feltételekkel indulnak, hasonlítsuk őket össze.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák