- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
villamos
őstag
-
bul07
nagyúr
Nálam se jó vagy két órája
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
MODERÁTOR
Egyik pillanatban jó, a másikban nem! Megnéztem UPC netről, nem jött be! Aztán fél percre rá megnéztem Invitel-ről, onnan bejött! Gyors vissza UPC-re, akkor onnan is jó! Telekomról szintén jó, majd megint nem jön be Invitel-ről se! Kiszámíthatatlan, nem szolgáltatófüggő...
-
adika4444
addikt
válasz hackeeeee #44391 üzenetére
Sziasztok!
Vagy ha a wan portba köti a hgw-ből jövő kábelt, és csinál egy resetet az is megoldás, mert akkor a router olyan IP-t választ, amivel nem ütközik...
(#44392) Fecogame: Nálam megy NetMánia L
(#44398) hackeeeee: Ha le is lőtték, akkor mint a Fb-on elsőnek lövik a T-Home oldalt, utána a T-Mobile-t.
(#44402) villamos: Én arra gondolok, hogy CI kártyát se lehet kérni, meg coax-on keresztül se mehet, mint a konkurenciánál, mert a t így akarja...
(#44403) wmati: De abban nincs annyi csatorna, mint a T csomagjaiban, v igen?
(#44405) wmati: Megcsinálni megcsinálják, csak ne T-s sebességben tegyék, mert akkor asszem többet nem fog menni
(#44406) Intruder2k5: Neked 2 előfizetésed van?Amúgy nekem most bejön rendesen a t-home.hu és a telekom.hu is...
üdv, adika4444
-
MODERÁTOR
-
wmati
addikt
válasz poli27 #44413 üzenetére
Bőven jó még a garantált sávszél is, csak ezt nem mindenki fogja megérteni már most a kisebb csomagoknál is megy a hiszti. Á sztem dupla annyiba kerülne a T- nél.
(#44408) adika4444 Ja amúgy ha Telekom és weboldal készítés akkor itt a szégyen foltjuk és nem a telekom.hu
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Ennyit a sokat szidott rázérpáras kábelekröl: [link]
Réz telefonkábelen a 10 Gbps mellett a szimmetrikus 1 Gbps átviteli sebességet is sikerült elérnie a Bell Labs-nek.
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
Annak mi lehet az oka hogy a net egyik pillanatról a másikra belassul 1-2 Mbitre, megnő a csomagveszteség, IPTV szaggat ezerrel viszont HGW újraindítás után megint tökéletesen megy egész 20-30 percig. Utána megint újra kell indítani a HGW-t.
Elképzelhető hogy ez D-Link haldoklik itt? Vagy más is lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
válasz ANDROID??? #44354 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokaT! Legközelebb is itt fogok kérdezni.
-
MarcGab
csendes tag
Szépestét!
A T szolgáltató ip telefondrótja valóban nem képes a hd adások átvitelére? -
Dinter
addikt
Üdv.
Nem tudjátok, hogy mitől lehet az, hogy felmegy a pingem, és csak a restart oldja meg?
Modem-router:ZTE ZXDSL 931V2
20Mbps VDSL -
tbrpl873
csendes tag
válasz mlinus #44425 üzenetére
A kábelnet is 0.5 megás volt.
Én a HGW-re gyanakodtam, mert 1-2-szer csinált már fura dolgokat. Például a Link1-re kötött gép kivételével minden más porton lévőn megszűnt a kapcsolat, a wifi sem ment. HGW újraindítás segített. Ma este kb fél percre elment a net, IPTV sem volt, aztán magától visszajött. (itt lehet a a Telekomnál volt valami...)Ez az egész nem is lenne zavaró, de nem egyedül használom a netet. A World of Tanks netes játék szinte megáll egy komolyabb weboldal betöltésekor.
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Van egy T-Home Netmania L csomag itthon, nincs is baj vele, egy dolgot kivéve.
Észrevettem, hogy a Tera nevű játékban isztonyatosan felmegy a latency-m, van amikor ledob a játék, mert nem kap adatot. Nos írtam supportnak, mindent elintéztem és egy dolog feltünt: nem érek egy egy szervert.
Maga a játék szervere ez: 79.110.94.212, ha valaki nyomna rá tracert/pathping-et megköszönném, nos mikor kapcsolódnék felé, van egy szerver, ami nem reagál (100%-os packet loss): 80.81.194.16 . Egy inviteles ismerősömnek reagál ez a cím (nála láttam ezt tracert használatával), nekem nem, sőt a fenti parancsokkal nem is láttam ezt a címet.
Ilyenkor mit lehet csinálni?Útvonal követése a következőhöz: 79-110-94-212.gfsrv.net [79.110.94.212]
legfeljebb 30 ugrással:1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 6 ms 6 ms 5 ms 10.226.192.1
3 8 ms 6 ms 5 ms tge2-3-503.osr0-hmvasarhely.net.telekom.hu [188.36.254.40]
4 20 ms 10 ms 10 ms 81.183.1.110
5 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
6 31 ms 30 ms 31 ms vl16.gf-txx.as47195.net [79.110.81.22]
7 30 ms 31 ms 31 ms 79-110-94-212.gfsrv.net [79.110.94.212]Az útvonalkövetés elkészült.
-
dchard
veterán
válasz Balazs_ #44429 üzenetére
Az nem egy szerver, hanem egy router, teljesen normális, hogy nem reagál az ICMP kérésekre.
A célt pedig 30ms alatt eléred, ez teljesen jó érték, nem értem mi a problémád, de ez alapján hálózati gond biztosan nincs.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Mikeee89
senior tag
Üdv!
Ilyen zaj és egyéb adatokat ír a pirelli routerem:
[link]Nálunk a max internet a t-home oldala szerint 20 mbit. Szerintetek elbírná a vonal?
Mert most 10 mbites van, és simán megy (max sebességen sem szakadozik, elég stabil) mióta volt kint a szerelő és a házfalon a dobozban átnézte a kábeleket és újraszigetelte és megnézte minden rendben van-e.
Kb 1,8 km-re vagyok a központtól a szerelő mérése szerint.Kösz a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Balazs_ #44431 üzenetére
Teljesen lényegtelen, hogy tudsz-e pingelni egy közbülső állomást (routert) vagy sem. Abban sem lenne semmi furcsa, ha a szervert sem tudnád pingelni, ettől még simán működhet jól. Az ICMP echo request üzenetekre (parasztosan ping) a legtöbb hálózati eszköz, de manapság a legtöbb szerver sem válaszol, mert biztonsági kockázatot hordoz. Ezért tűzfal szabállyal letiltják (eldobálják az ilyen csomagokat, vagy erősen korlátozzák azok mennyiségét).
Már volt két hozzászólásod, de az még nem derült ki, hogy van-e valami konkrét problémád?
Dchard
-
dchard
veterán
Nem mondom: jó lenne hozzá látni frekvencia menetet meg legalább az adásszinteket, de legalább is a csillapítás és a jellemző paraméterek alapján a 20megából max 13-14mega lenne meg, felfelé meg lenne az 1mega.
Nekem annyi problémám van ezzel, hogy van akinek pont mindegy, hogy lefelé 10 vagy 13mega, de nagyon kéne a dupla feltöltés ami meg simán menne. Szerintem inkább tájékoztatni kell az előfizetőt a tényekről és rábízni a döntést: ha bevállalja hogy nem fog 20megával menni, de gyorsabb lesz a feltöltése, az legyen a saját döntése, ne a szolgáltató találja ki, hogy nekem mi a jó.
Dchard
-
Mikeee89
senior tag
válasz dchard #44436 üzenetére
Pirelli (PIRELLI DRG A225G) házi elosztónál mivel lehet mérni frekvencia menetet és adásszintet, amiket mondtál? Mert dmt-vel meg orbmt-vel próbáltam de nem ismerte fel, gondolom nem való ehhez a routerhez.
Egyébként főként nekem a feltöltés kéne, hogy gyorsuljon, de a 20 megás nethez is 1mbitet adnának, az meg még mindig édeskevés. UPC meg DIGI fényévekkel gyorsabb, csak az kisebb városokban nincs...
[ Szerkesztve ]
-
Bajusz2010
tag
A Cisco IPTV vevő miért csak inicalizálási hibát ír ki, vagy a TV készülék nem alkalmas HDMI kapcsolatra. Eddig jó volt a rendszer, csak bekapcsoltam nem nyúltam hozzá. Korábban rendben működött.
Hátul az stb-n resetet nyomtam de hiába. Táp kihúzva újra indítva semmi eredményt nem hozott. A második IPTV vevő rendben megy közben.
A 1412 sem akaródzik felvenni..
Ilyen szar ez a doboz? Korábban is többször szarakodott!
Van valakinek ötlete a hibaelhárításra? -
wmati
addikt
válasz Bajusz2010 #44438 üzenetére
Próbáltad fel cserélni a 2 dobozt ? Inicializálási hiba általában akkor jött elő nálam a ha box nem tudod a modemmel kommunikálni.
(#44436) dchard Ez valahol így lenne korrekt de T mindig is kímélte magát ha plusz munkáról volt szó. Helyette előminősítő rendszerre bízzák javarészt ezt nálunk réznél központ mellet még kiadják 30 at ahogy messzebb megyek már csak 10 et de biztos lenne olyan rész ahol ahogy te is mondat nincs meg a 20 as letöltés de legalább feltöltésből több lenne.
[ Szerkesztve ]
-
wmati
addikt
válasz Bajusz2010 #44440 üzenetére
Áramtalanító kapcsoló 4 szer meg nyom amikor 3 szürke kört látsz a kijelzőn ? Vagy esetleg még az hogy maga az a utp kábel amin lóg a box rendbe van e pl egy laptoppal megnézheted. Ha ezek se akkor nincs jobb tippem sajnos.
-
Dinter
addikt
Nem tudom elindítani a Telekom sebességmérőt, mert valami blokkolja a Java app elindulását, hiába nyomtam rá, hogy engedélyezze a futását. Milyen biztonsági beállítás blokkolhatja?
[ Szerkesztve ]
-
xy2003
tag
Hi.
T-homnál jövő hónapban lejár az analog kábeles szerződésem,mire számithatok ha hosszabbítani szeretnék?
Engedik még egy évre vagy az iptv-re "köteleznek",esetleg nem foglalkozom vele és valamennyivel többet fizetek köv hónaptol ha egyáltalán többet kell.Tudom,mai világban már nem járja az analog,de nekem megfelel plusz nincs még egy cucc ami hibaforrás stb.
kösz.
[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
Egyébként csak nekem van ennyi ping bajom VDSL-nél? Az egyik eset, hogy felugrik a pingem ~150-re, aztán 4-5 mp múlva visszaáll. A másik, hogy beáll 300-400-ra, aztán meccs közben indíthatom újra a hwg-t ADSL semmi probléma nem volt. Ha visszaváltanék ADSL-re megjavulna? Lehet olyat, hogy telefonálok és visszaváltatom velük? Mindenesetre hétfőn mostmár telefonálok nekik.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Valami ok miatt a Telekom lecserélte a virágos ZTE modememet Speedport W 724V-re.
Természetesen problémáim lettek a torrentel.
Lehet valamit, valahol állítani benne? Nekem alapvetően a visszatöltéssel van bajom.
Köszönöm előre is!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Bajusz2010
tag
Biztos nem kábelezési gond, hiszen a két dobozt felcseréltem, nem volt változás.
Hiába kapcsolgatom nem változik a helyzet.
Tegnap sikerült 1,5 óra várakozás után élő személyt találnom a hibabejelentésre.
Kellemes esti szórakozás a Telekom zenéjét hallgatni a fülemben kezelőre várva...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elektromos cigaretta 🔞
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest