-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz FoxxiMaxxi #156650 üzenetére
Menj àt,a wot-os topikba,több embernek is ez a problémàja a telekom nettel.
-
FoxxiMaxxi
csendes tag
válasz cherubion08 #156651 üzenetére
Köszi!
Az a topik is itt van valahol?
-
aktív tag
válasz FoxxiMaxxi #156652 üzenetére
-
fatal`
titán
Ennek semmi köze a TV-hez.
Nagy esély van rá, hogy a fentebb is taglalt CloudFlare probléma okozza.
-
FoxxiMaxxi
csendes tag
Közben utána néztem, igen ez lehet a probléma...
Köszi! -
fatal`
titán
válasz FoxxiMaxxi #156655 üzenetére
Valami probléma van a DT-nél, a Magyar Telekom meg valamiért arrafele routolja a forgalmat a CloudFlare fele, a budapesti központ helyett, így minden este szar a ping.
A szolgáltató tudná orvosolni.
-
devast
addikt
válasz FoxxiMaxxi #156658 üzenetére
Németeknél is ugyanilyen sz*r... ez nem hungarikum.
-
patrikcoc
aktív tag
WoT probléma is már 3 éves, az ő szerverükkel is problémás a DT kapcsolat... VPN-el ki lehet kerülni, Surfshark osztrák VPN stabil, 900Mbit-el megy a Cloudflare.
-
Puro
aktív tag
válasz Kbali #156645 üzenetére
Leírom nekik a cloudflare problémát, hogy nem képesek megoldani és nagyjából a fél internet lehal az előfizetőknél, maximum figyelmen kívül hagyják a panaszt, más ötletem nincs egyelőre
Azt se hiszem el, hogy nincs ott egy olyan ember akinek rálátása van a dolgokra, tapasztalja is, de nem csinál érte semmit jó az úgy.[ Szerkesztve ]
-
Szbal92
csendes tag
válasz HollywoodBoy #156623 üzenetére
Szia,
Nálam tegnap volt a szerelő, és ehhez az internet csomaghoz nekem egy, Sagemcom Fast5670v2-t szerelt be, sticket nem tudom, hogy működni fog e vele…
-
Sz_Imre
senior tag
válasz Sz_Imre #156664 üzenetére
Na felhívtak a Telekom műszaki osztályából, hogy sajnos tudnak a problémáról és hát valamit olyat magyarázott, hogy a csomóponton már zsúfolt a százszélesség, ezért van az hogy csomagveszteség van a cloudflare-n. Azt is mondta, hogy írtak a cloudflare-nek is, de onnét még válasz nem érkezett tőlük. A lényeg, hogy a Telekom hálózatát átvizsgálták ott már nincs probléma, hanem a cloudflare oldalon van. Bár említette hogy írjak a discordnak is, bár úgy gondolom, hogy ők egy fix"?" hálózati utat használnak, szóval szerintem nem igazán tudnának ők mit tenni, inkább hárítanák a szolgáltató és a cloudflare felé. De azért lehet teszek egy próbát.
Bár említettem a műszakisnak, hogy válthatnák én platformot, hogy ne Discord használjak, hanem valami mást helyette (még nem néztem utána alternatívának), de az ismerősöket hogyan veszem rá őket, hogy ugyan már használjátok ezt, mert ez nálam jól működik, mikor ők azt mondhatják, hogy minek nekik jól működik, oldják meg ők a problémát, persze jogosan. De itt valamiért, kis csend lett részéről.[ Szerkesztve ]
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek sikerült már a Telekom F@S 5670 mögé TP-Link routert (nevezetesen egy WR1043ND-t) kötni, úgy hogy még az IPTV is működjön?? (asse érdekel, ha a SmartBox maradna a telekomos fosba kötve, onnan kapna IP címet, csak az én TP-m építse fel az itthoni hálózatot ... )
Lassan kb. agyf@szt kapok, bárhogy próbálom ...
Ha vki tudna segíteni "step-by-step" módon, melyik kütyün mit állítsak, mit tiltsak (Pass trough, dhcp, user/pwd stb.) hálás lennék!! -
Puro
aktív tag
válasz Forza_JUVE #156666 üzenetére
Még mielőtt elkezded mekkora net és melyik hw verzió a 1043?
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Másnál is előfordult ilyen, hogy előfizetői nevet kívánt változtatni de egyszerűen nem lehet 1 hónap óta? A számlák rendben, Tartozás nincs, állítólag rendszerhiba miatt áll az egész.
Más :
Mi értelme lekapcsolni a rézvezetékes telefonokat? Időseknek ez volt a legmegbízhatóbb dolog, ha áramszünet volt ez akkor is működött. Miért kell megszüntetni?
-
veterán
Használsz valami extrát, amit a Telekom cucc nem tud? Mert érdemes lehet adni neki egy esélyt, az 5670 pl. modernebb wifivel (Wifi6/ax) rendelkezik.
De amúgy nyugodtan hagyhatod a SmartBoxot az 5670-re kötve, kapcsold be PPPoE Passthrough-t, majd az 1043-ban pedig PPPoE kapcsolathoz add meg a felhasználónév/jelszó párost és rendben leszel.[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz csako #156670 üzenetére
Hát, most mi számít extrának?
2-3 IP cím rögzítés, DynDNS a távoli elérések miatt, WOL-al olykor távolról ébresztem a PC-met, van beállítva néhány port forwarding ... kb. ezek.
Tudom h a T-s cucc is tudná ezeket, és még akár fejlettebb is mint a 1043 TP-Link, egyszerűen idegesít h nem tudom a saját routeremet használni.
WiFi-t mind2-n kilőttem, van egy AP-m, az szórja a WiFi-t.Ahogy írod, a PPPoE-t meg a Passthrough-t, úgy sajna nem megy, próbáltam. Hol egyik hol másik, hol mind2 kütyübe egyszerre volt beírva a user/pwd az azonosításhoz, hiába.
Egyéb tipp esetleg? -
Multibit
nagyúr
válasz Forza_JUVE #156671 üzenetére
Az csak az egyik dolog, hogy mit tud a szolgáltatói HGW. Szépen beállítasz mindent rajta, amit szeretnél. Aztán a szolgáltató ráenged egy teljes szoftverfrissítést. Mennyire leszel boldog?
Ez persze nem Telekom-függő. Minden szolgáltatói eszköznél fennáll ez a lehetőség. -
korcsi
veterán
Mi volt a telekom optika elött?
A tp-link-nek van log-ja, nincs esetleg abban valami iránymutatás a problémával kapcsolatban? A szolgáltatói eszköz is logol!referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
garga01
őstag
válasz maglew #156669 üzenetére
Senki nem fogja külön üzemeltetni a rezes hálózatot, csak mert "hátha kell" alapon, meg 1-2 előfizető miatt. Ahol kiépítik az új hálózatot, a régit lebontják. Optika helyett is lebontotta a koaxot a Digi ahol megvolt az átállás.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz korcsi #156674 üzenetére
Előtte Digi kábel volt. Ott minden tökjól működött, Digi-s cucc "bridge" módban (szolgáltató állította be úgy emlékszem), TP-Linken meg Digis usernév & jelszó beírva, onnantól gondom nem volt vele 6 évig.
Igaz, ott nem IPTV volt.
Logokat nem néztem ... hogy őszinte legyek, nem biztos h tudnám értelmezni amit abban látok. -
korcsi
veterán
válasz Forza_JUVE #156677 üzenetére
Lehet, hogy nem tökéletesek az ismereteim, de úgy tudon kábelen nem kell jelszó, pass páros, de lehet tévedek, nem ismerem az össze szolgáltató rendszerét.
Tehát szolgáltatói eszközre csatlakozol, ott pppoe passthrough beállítva, utána tplink wan portja szolgáltatói eszközzel összedugva, géped tp-link router lan portjára csatlakozik, ott a wan portra pppoe beállítva, usernév, jelszó párossal, és kapcsolódik?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
válasz garga01 #156679 üzenetére
"Előtte Digi kábel volt. Ott minden tökjól működött, Digi-s cucc "bridge" módban (szolgáltató állította be úgy emlékszem), TP-Linken meg Digis usernév & jelszó beírva, onnantól gondom nem volt vele 6 évig."
Erre válaszoltam.
Digi kábelen (koax?) kell user/pass páros?[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Puro
aktív tag
válasz Forza_JUVE #156668 üzenetére
Előfordulhat, hogy a 1043 nem tudja majd gigabittel natolni wanból-lanba, nekem a v2 megállt 200mbitnél, v3 se hiszem, hogy akkora hw előrelépés lenne. Egy jó managed switch az ont után majd a saját routerek ap módba nekem így van, kb minden fontosat tud már a szolgáltatói, feleslegesnek tartottam új routert venni.
[ Szerkesztve ]
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz korcsi #156678 üzenetére
Tehát szolgáltatói eszközre csatlakozol, ott pppoe passthrough beállítva, utána tplink wan portja szolgáltatói eszközzel összedugva, géped tp-link router lan portjára csatlakozik, ott a wan portra pppoe beállítva, usernév, jelszó párossal, és kapcsolódik?
Pontosan ... annyi a kül., hogy a TP-Link LAN portja előbb egy szintén TP-Link switchbe megy, és onnan van patchelve a PC-m.
Routerben beállítva a PPPoE kapcsolat, user/pwd ... látszik is a DHCP-ben a gépem meg a többi eszköz (mobiltelefon, AP, okosTV) de internet nem "jön át" a T-s cuccból.
Aztán 1-2 perc múlva már a TP-Link routerben a Network/WAN menüpont alatt a kapcsolat "Connected"-ről "Connecting"-re vált ... és az IP cím vissza is áll szépen 0.0.0.0-ra ... magyarul valami gebasz van, eldobja, vagy nem tudom. -
Forza_JUVE
aktív tag
Értem.
Most egy hülye kérdés: látom hogy a 1043-hoz létezik v4-es firmware. Lehetséges a v3-ról a v4-re frissítenem szerinted?
Nekem is van 1 switch (nem menedzselhető) de én úgy szerettem volna, hogy
Telekom -> TP-Link 1043 -> switch -> fali portok, AP, NAS stb.
Tehát hogy a belső hálót a 1043 építse fel, a Telekom csak adjon netet, mással ne törödjön.Lehet most még azt meglépem, hogy mindkét routert reset, aztán meglátom úgy ...
Előfordulhat, hogy a 1043 nem tudja majd gigabittel natolni wanból-lanba, nekem a v2 megállt 200mbitnél, v3 se hiszem, hogy akkora hw előrelépés lenne
A Diginél pont így volt összekötve, és ott ment a Gigabit. TP-Link router WAN portjába volt kötve a DIGI-s cucc, és a LAN porton volt a PC, TV, NAS. Nem volt gond a sebességgel.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Forza_JUVE #156685 üzenetére
A v3 a router verziója, nem a fw verziója.
Let the Zone take me if I am.
-
prsq
aktív tag
Most egy hülye kérdés: látom hogy a 1043-hoz létezik v4-es firmware. Lehetséges a v3-ról a v4-re frissítenem szerinted?
Nem. Más a hardver. (A v2 és a v3 majdnem azonos, ott lehetett trükközve v2-ből v3-at csinálni, itt ne próbáld meg.)
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
Csak a sajátját rakd fel. Nekem már sikerül (téglát) csinálni 1043-ból.
Igaz kis utánajárással,meg melóval visszatért az élők közé.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
pictigjis
senior tag
elg off, de ezt a karantenos izet nem lehetne levenni az osszefoglalo tetejerol?
-
Forza_JUVE
aktív tag
Na, örömmel jelentem, hogy nekem is működik minden ... nyomtam egy újabb (sokadik) resetet a T-nek, és (backup után) egyet a TP-Link 1043-nak is.
Leírom a jelenlegi felállást, hátha segítség lehet még valakinek ...
- Telekom 2.5G (kék) LAN/WAN portja összekötve a TP-Link WAN portjával. (igazából bármelyik T-s LAN port is jó, főleg hogy 1G-s netre fizettem be)
- TP-Link egyik LAN portja összekötve 1 switch-el, onnan meg tovább mindenfelé ... PC, AP, NAS.Sagemcom F@st 5670
Usernév & pwd: beírva
PPPoE Pass Through: OFF (nem annyira értem, de mivel így is működik, hát így hagytam)
DHCP: ON (IPTV miatt)TP-Link WR1043ND
Network/WAN:
- WAN Connection Type: Dynamic IP (reset után összedugtam, és mikor beléptem, automatic ez volt beállítva ... de ha belegondolok, logikus, itt minek megint PPPoE és hitelesítés, azt megteszi a T.)
- IP Address: 192.168.1.X (ezt a T-től kapja)Network/LAN:
- IP Address: 192.168.0.1IPTV
Eleinte ezeket is a switchemre kötöttem, és a 2 box-ból az egyik működött is szépen saját, azaz 192.168.0.X címmel, de a másik érthetetlen módon kifagyott állandóan. (nem lepődtem meg, inkább azon lepődtem meg, hogy az első faszán működött )
Így nem szórakoztam vele, mind2-t visszadugtam anyuciba, így most a T-től kapott 192.168.1.X címmel működnek ahogy kell, és nem foglaljáj a switch portjaimat!Saját WiFi-t mindkét routeren kilőttem, van egy AP-m szintén a switchre kötve, az szórja a WiFi-t.
Röviden ennyi. Örülök hogy végül összejött, és köszi mindenkinek a tippeket!Szerk.:
Ja, és jelen felállással ennyit mértem az aztali PC-n. Elvileg 1G/1G a csomag.[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
Állítólag a v3 tud hw natolni, most néztem utána, akkor lehet mégis meglesz a közel gigabit.
Connection mode idle time 0 ezt próbáltad már?
Ez így dupla nat, akkor az ontban állíts be dmz-t arra az ipre, amit a tplink kap wanra.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Forza_JUVE #156691 üzenetére
Ez így jó, de a pppoe kapcsolatot így a T eszköze építi fel, ez volt a cél?
[ Szerkesztve ]
-
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz kutga #156693 üzenetére
Ez a része, hogy melyik építi fel tul.képpen nem volt szempont, csak hogy mögé rakhassam a saját routeremet, de sokáig az istennek se akart működni.
Jelenthet ez bármi hátrányt nekem, hogy nem a TP-Link építi fel a kapcsolatot?
Korábban a Digi-s időkben a TP-Linkbe volt beállítva a user/pwd, ez tény. -
Puro
aktív tag
válasz Forza_JUVE #156695 üzenetére
Portforward, ddns tplinkből nem fog menni mivel a wan oldali ip cím nem a publik, hanem az ont által kiosztott helyi, dupla natot csináltál. DMZ-t lehetne tenni a wan ipre, de nem éppen előnyös megoldás.
Ontban átbillented a pppoe passthrough kapcsolót on-ra, tplinkben létrehozod a pppoe kapcsolatot és Connection mode idle time 0 ennek így működnie kell szakadozás nélkül.
Ezzel a beállítással küldhetsz akár privátban is egy speedtest képet, már most kíváncsi vagyok rá mit produkál az 1 magos 750Mhz soc benne[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz Forza_JUVE #156695 üzenetére
Csak akkor hátrány szerintem, ha valami olyan funkciót használnál, amit az ont nem ismer.
-
Ducsi
csendes újonc
Nekem még mindig laggol a tv egy bizonyos idő után pedig már szinte mindent megpróbáltam, lehet azért van, mert a régebbi Tv boxom van és cserélni kéne az újra? Ez azóta van mióta légfrissítettem a Netflix miatt.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
2.5g nethez adott router/gpon admin felületére ismert a belépési felhasználónév és jelszó ?
Még mindig 3play vagy már változott újabb keszulekeknel ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest