- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy Telekom Net m 300/20 kábelcsomag van bekötve a lakásba. Ez csúcsidőben Fifa esetén raget generál.
Ha VDSL-re váltanék stabilabb kapcsolatom lenne? A fel-le töltés nem számít, az lenne a lényeg hogy stabil és zavartalan legyen.We are only Stardust...
-
Winne
nagyúr
SAT tv-n a családi csomagban van különbség a 19 és a 20 között? Itt is több lett a HD csatorna és más a sorrend?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
válasz tobias40 #117249 üzenetére
Ez ember függő, sokan korlátozzák a letöltésüket, én a feltöltést 5 MB/s-re, volt, hogy 1 ember vitt valamit 1,2MB/s-el, de volt olyan is, hgy 10+ letöltő mellett a feltöltés nem érte el az 1 MB/s-t. Eddig amit láttam, csak néhány esetben érte el a feltöltés a 3-4 MB/s-t.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Márton
nagyúr
Hol találom a F@st 5655 V2 full user manualját online?
Mindenhol csak a quick van.
Még a gyártó oldala is 404-et dobEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #117259 üzenetére
Nem akartam senkit terhelni és most nem vagyok a router közelében.
Az érdekelne, tudja-e automatikusan a wifit kikapcsolni mondjuk minden nap 24-6 óra között?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz #70234880 #117261 üzenetére
Van digitális és analóg konnektoros időzítőnk is, de nem akarom az egész routert kikapcsolni mert akkor a vonalas telefon is elmegy..
A gui-ban tehát nincs ilyen opció. KárEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Jinxb1rd #117262 üzenetére
Miért ne lehetne? Természetesen lehet.
Ez aztán valami kuli cég lehet... Annyira nem képesek, hogy a csomagok mellé kiírják a hozzátartozó sebességet?! Nem ismerem őket, de első blikkre...
Ez már amúgy sem ebbe a topikba tartozik.
A kapcsolat stabilitását maximum az fogja megmondani, aki szerződésben áll velük a környékeden, az adott technológián. Lehet kevesebb lesz a pinged adott esetben, ellenben rosszabb lesz a sebességed, vagy instabilabb szakadozó kapcsolatod lesz...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
törölt tag
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Márton #117265 üzenetére
Nyilván, ha olyan funkció kell, amit az ONT nem tud, akkor venni kell. Nem hiszem, hogy SOHO kategóriában egy 5 GHz-es router akkora beruházás, kérdezz rá vagy olvasd el az összefoglalót a Milyen routert? topicban.
[ Módosította: #40993792 ]
-
berbatov2
senior tag
Udv
Nem valtottam TV csomagot, de tegnap azt vettem eszre, hogy az eddig csak rozsaszinu hd csatornakon is lett adas. Mas is tapasztalta, hogy megkapta automatikusan ezeket? Ha volt rola szo elnezest. -
Márton
nagyúr
válasz #70234880 #117267 üzenetére
Ja igen, azt is tudom, köszi, csak automatizált megoldást keresnénk.
DJ. Ru$y: ok, más megoldás híján utánanézünk. köszi
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
törölt tag
válasz taki01 #117272 üzenetére
Igen van ilyen lehetőség, de egyrészt nem ezt a megoldást keresi, a másik része meg sajnos sokszor hibásan működik. Az van, hogy a mai mobil telefonok wifi kezelésében már automatikusan random mac id generál, és máris megkerülhető. Sajnos a fehér listás mac azonosítás is időnként bugos. Azaz hiába adod meg, simán felenged. Ezt többen tapasztalták, van akinél rendesen működik, és van akinél nem. Kiszámíthatatlan.
-
Jinxb1rd
addikt
És szerintetek az alap modemet érdemes másikra cserélni, az javíthat esetleg a minőségen?
Egyébként csináltam egy mérést a fifa szerverre, hátha valaki ebből le tud szűrni valami hasznosat számomra, ha van ideje, úgyhogy belinkelném
Kábel esetén folyékony volt a játék, de a játékosaim nem úgy mozogtak, ahogy a képességeik alapján kellett volna. 4G esetén hiperaktívak voltak, gyorsak és ügyesek, viszont akadozott a játék 4-5 mp-ként.We are only Stardust...
-
-
HeineD
csendes tag
Üdv!
Invitel analog tv-ről váltanék Telekom optikára (2000/1000). Tévé, net, mobil. Tehát Magenta lenne.
35 éve folyamatosan előfizetőjük vagyok (vezetékessel ill. mobillal), kb. 40.000 Ft levásárolható kedvezményt kínáltak...
3 szinten kellene tv + net a 20 méter hosszú kertben.
ONT a 3. szinten oldalható meg. Összesen max. 7 helyen néznénk tv-t. 3-at beköt a Telekom, a fennmaradó 4 helyen mozgatással igény szerint lenne tv (a 3 telekomos áthelyezésével, behúzott UTP kábellel).
A mai nap felmérték a terepet a telekomos szerelők.
Ők egyértelműen azt javasolták, hogy vezeték nélküli legyen a megoldás, az alábbiak szerint:
- Optika - ONT
- Majd 1 db STB az ONT melletti tv-hez.
- ONT-ből kábel megy az első Telekom WiFi Extra DUO (Strong) eszközhöz. Ott lenne a második STB.
- Az első Strong-tól az egy légtérben, tőle kb. 6 méterre lévő helyen lenne egy második Strong.
- A harmadik Strong az egy szinttel lejjebb és közvetlenül a második alatt lévő (légvonalban 3 méter) helyen lenne.
- A negyedik Strong pedig egy újabb szinttel lejjebb, a harmadiktól kb. 6 méterre lenne (födém + 1 válaszfal). Itt lenne a harmadik STB.
Kérdéseim:
- Melyik a jobb, üzembiztosabb megoldás? Kábelezés van Strong?
- Ha a tévéket mozgatom akkor a STB mellett a Strong-ot is kell vinni?
- Mennyi az elvárható tényleges fel/letöltési sebesség 2000/1000-es net csomag esetén? (Szerelő azt mondta, hogy a garantáltat fogjuk megkapni, de ez bizonyos 'alcsomagoktól' is függ...)
Köszi! -
DJ. Ru$y
félisten
válasz HeineD #117278 üzenetére
A legüzembiztosabb az a kábel... Csak azzal nekik szívni kell és pénzt sem kapnak. Ha eladnak neked mesht (nem tudom van-e jutalékuk rá) az a T-nek pénz és kevesebb munka. A meshre rádughatsz akárhol egy STB-ot, de ahol TV-zel ott kell legyen a mesh, ha nem közvetlen az ONT-ra van kötve kábellel. A 1000/1000 körüli értéket fogsz mérni 1 gépen, bizonyos kivitelezéssel és belsőhálózattal lehet 1 gépen mérni a 2 Gb/1 Gb-et is, olvass vissza, pár napja, csak erről van szó szinte.
(Én kábelezném az IPTV-ket és húznék oda UTP-t, ahova mozgatva lenne. Persze csak, ha megoldható. Ha a T nem csinálja meg, mivel ez belsőhálózat, max ki kell építtetni külsős szakival.)
-
Túzok22
senior tag
válasz HeineD #117278 üzenetére
Ebben az esetben amit itt leírtál, szerintem a kábelezés stabilabb megoldás lenne, de akkor 2 ONT kell a lakásba és sok kábelezés. Ha nehezen megoldható kábelekkel, akkor a strong wifi is megfelel.
2000/1000-res netnél is megoldható a sebesség, csak vissza kell olvasni egy kicsit ebben a topikban, mert az elmúlt 2 napban volt róla itt szó, megoldotta az egyik fórumozó. Amúgy szerintem bőven elég az 1000/1000 is, mivel az ONT csak annyit bír, bár 2 ONT az már szerintem hozza a 2000/1000-ret, de nem így kell ezt megoldani, hanem úgy, ahogy leírták egy pár napja itt, csak vissza kell egy kicsit tekerni a topikban.
Update:
A garantált sebességtől azért több fog bejönni, sőt normál estben nagyon közel kell lennie a kínálthoz a sebességnek, olyan 800/800-900/900 körül az 1000/1000-ből. A garantált 300/50 az a lehető legrosszabb esetben biztosított sebesség.[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
válasz DJ. Ru$y #117281 üzenetére
Nekünk még anno azt mondta a T-s szerelő, hogy a 2000/1000-res sebességet meg tudják oldani úgy is, hogy 2 optika megy be a lakásba és 2 ONT van bent. Azt is magyarázta, hogy mind a 2 ONT-ból húznak egy-egy utp kábelt és ha veszek egy olyan saját router, ami 2 wan porttal rendelkezik és van benne olyan beállítás, ami összevonja, akkor simán: 1000/1000+1000/1000=2000/1000. Szerinte így is megoldható, de lehet hogy ez így f@szság.
-
törölt tag
válasz DJ. Ru$y #117281 üzenetére
Nem hogy nem kell 2db ONT, hanem felesleges is lenne. Ha a Sagem hozza létre a kapcsolatot interface-ként ugyan úgy ki lehet hajtani 2000/1000 -et. A PPPoE megoldás csak akkor érdekes ha külön public címet akarunk, mert külön akarjuk választani a kamera, home office, és home hálózatot.
-
Micha3l
tag
Sziasztok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni, hogy merre induljak el a problema megoldasaban.
Par napja valtottam UPC 500/22 rol Telekom 1000/1000 optikai internet szolgaltatasra+TV+Telefon.A letoltes - feltoltes, 900 korul alakul megmerve, viszont torrentezesnel a feltoltes borzasztoan gyenge.
Nem valtozott a szamitogep beallitasa (qbittorrent 4.2.5) Port Forw rendben van, meg sem lehet 1 MB/sec nel tobbet kicsikarni belole, (eleg fureszfogas a feltoltes) mintha falba utkozne.
NAT elvileg rendben, a WAN porton ugyan az a z IP cim mint ami kintrol latszik.
Meg az a sebesseg sem jon ossze amit a UPC vel elert, 2,4 MB/s.
TV, Telefon rendben, a letoltes is kivalo, csak ez a franya feltoltes ami zavar.
Koszonom a valaszokat![ Szerkesztve ]
-
madagaszkar
tag
Sziasztok!
Gondolkozom az IPTV-re váltáson, jelenleg SAT tv-m van. Az internet Net plusz díjcsomag vdsl-en bondingos megoldással. A vonali adataim alább láthatóak. Az lenne a kérdésem, hogy tudok e vdsl-en két HD csatornát nézni egyszerre, valamint minőség szempontjából mire számíthatok a Sat-hoz képest? Elsősorban a több HD csatorna miatt váltanék, már ha árban nem sokkal több. Szóval nem tudom megéri e váltani. Illetve mennyit venne el a sávszélességből az IPTV?
Jelenleg amit fizetek: Sat tv: 3780 Ft
Net plusz: 4200 Ft
Telefon alap: 2100 Ft
Az új csomagokkal nem tudom ugyanez mennyi lenne. Előre is köszönöm a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
válasz enginev3.0 #117287 üzenetére
Igen valójában 2000/2000, de a szolgáltató 2000/1000-et ad csak és azért írtam 2000/1000-nek.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, nagyon egyszerű kérdésem lenne: ha nincs semmi TV, telefon, stb. csak internet, és 1000/1000-es a csomag, akkor pontosan miket kell beállítani Sagemben PPPoE passthrough-hoz? Mindent le szeretnék tiltani, csak egy sima gateway-ként szeretném használni.
- PPPoE adatok kitörölve
- Connection Trigger: Manual
- Global Wan Mode: Bridged
- PPPoePassthrough bekapcsolva- Wifi mindkét rádió kikapcsolva
- DHCP hagyom, nem zavar
Ami kérdéses az a Global Wan Mode: Bridged, ez így jó? Amit lehet minden routing-ot szeretnék kikapcsolni az eszközön, ezért szimpatikus a bridged, ez így jó lesz? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz madagaszkar #117293 üzenetére
Erre a vonalra is minek építettek ki bondingot, édes jó Isten a pazarlás...
Válthatsz IPTV-re és kapsz is 2 HD + 1 SD streamet, sávszélességből SD-HD-tól függően streamenként 2-4 Mbps és 5-8 Mbps.
-
Túzok22
senior tag
válasz zsero #117295 üzenetére
Szia. Csak a Connection Triggert kell manualra állítani és a PPPoEPassthroughot bekapcsolni. A PPPoE adatokat nem kell kitörölni és a Global Wan Modet se kellett volna megpiszkálni.
Update:
A saját routerba meg be kell írni a PPPoE usernamet és passwordot.[ Szerkesztve ]
-
zsero
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest