Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomtrial
tag
Sziasztok. A mai nap frissítettem be DS115j típusú NAS-omat DSM 7.0.1-ra.
Apple Tv-n használok egy Infuse applikációt amivel elérem a NAS-on tárolt filmjeimet SMB kapcsolaton keresztül. Az infuse alapból felismeri a hálózaton lévő NAS-t és SMB-n keresztül csak a NAS-ra belépő felhasználónév/jelszót kellett eddig beírnom. Sajnos most ezt nem fogadja el, pedig minden ugyanaz mint előtte (MAC-en ha a NAS-ra akarok belépni ez a felhasználó/jelszó páros tökéletesen megy)
Ugyanez a helyzet FTP kapcsolaton is.
Valaki esetleg tudna segíteni? Nagyon megköszönném mert így most használhatatlan az eszköz
-
kulu22
aktív tag
válasz frekivalto2 #73850 üzenetére
A 720+ esetében sztem sehogy. Nem tudom, hogy a 7-es DSM-mel működnek-e még a külső USB-s hálózati adapterek. De amúgy, ha nem használod csak hétköznapi dolgokra (megosztás, médiaszerver, torrent), untig elég az 1Gb is.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz tomtrial #73851 üzenetére
A frissítéssel valószínűleg le lett tiltva a SMBv1 amit eddig is használtál.
Ki kellene deríteni, hogy az Apple TV tudja-e a SMBv2 vagy v3-at (szerintem tudnai kellene).
SMBv1 engedte azonosítás nélkül is a kapcsolódást.
v2 már nem, meg kell adni a csatoláshoz felhasználónevet + jelszót.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
kissdani
senior tag
Frissítettem a ds918+ nast Dsm7-re de így a plexet nem tudtam feltenni . Manuálisan instaláltam el is indul de így nem tudom a filmeket hozzáadni egyszerűen nem látja. Az engedéjek meg vannak. Mi lehet a baj?
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
blakey
titán
válasz Patice #73853 üzenetére
Nem, hogy tudja hanem az egyik legjobb hálózati protokollal rendelkező program, tehát mindent tud.:)
Szerintem is V1-et használhatott, mert én évek óta minimum v2-t használók és frissítés után egyik lejátszó sem nyafogott.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tomtrial
tag
-
blakey
titán
válasz tomtrial #73857 üzenetére
Javaslom, hogy töröld az Infuse-t és telepítsd újra. Valószínűleg beragadt egy azonosítási kulcs, ami miatt a megváltozott protokollt nem fogja elfogadni. Infuse törlés, telepítés egyszerű és hamar visszaáll az adatbázis.
NAS-on a Vezérlőpult/felszolgáltatásoknál tudod ellenőrizni, hogy mi van beállítva.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kissdani
senior tag
válasz Dany76 #73862 üzenetére
Vezérlőpult-Felhasználói csoportot-Plex és ott felül szerkesztés ott megvan adva az írás olvasás engedély.
Hol kelhet még engedéj adni a plexnek hogy lássa a filmeket. A meghajtót látja de rámegyek és üres....[ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Primary92
senior tag
Erősítsetek meg, vagy cáfoljatok meg:
Van egy 4 lemezes NAS-om, amiben 3, 4, 4, 8 TB-os lemezek vannak. Van egy pót NAS, amiben lecserélném a lemezeket. A legideálisabb az lenne, ha a másikból átkerülne 3 kisebb lemez, és helyettük két 8 TB-s kerülne be.
Jól gondolom, hogy esélytelen áttérni a 3, 4, 4, 8, TB lemezek helyett 3 db 8 TB-osra? -
bod101
aktív tag
Sziasztok,
van egy DS216Play eszközöm 2 darab 2TB-os HDD-vel SHR-ben. Olvasgatva a fórumot szerintem kivitelezhető az, hogy két darab 4TB-os HDD-re cserélem a meglévő HDD-ket adatok migrálása nélkül (nem kell külön mentenem). Értem ezt úgy, hogy először beteszem az új HDD egyikét majd ha átmásolta az adatokat a másikat HDD-t is. Ez így működik? A tárhely 4 TB lesz vagy valami trükk is kell ehhez?
A másik kérdésem, hogy memóriát lehet bővíteni benne és érdemes?
Köszönöm!1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
urban racer
senior tag
válasz bod101 #73868 üzenetére
Szia!
Egyenként kicseréled a lemezeket, a kötetet javítod, minden csere után, majd ha kész a 2. javítás, akkor a tárolókészletet már tudod növelni.
A ram ezen modell esetében nem bővíthető."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
prokxy
veterán
Sziasztok,
SSD-t tennék a winchester mellé a 220J-mbe.
Kompatibilitási lista felhozza a 850 EVO-t és a Kingston KC400-at.
Elvileg ezekkel tuti megy, van akinek más is bevált? Mert elég szűkös ez a 2 típus.Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
dvccsaba
csendes tag
Sziasztok!
3 lemezesről 4 lemezesre bővteném a Nas-t, de a meghajtó hozzáadás gomb inaktív. A 3 lemez SHR-ben van. Mit kell csinálni a negyedik vinyóval, hogy hozzá tudjam rakni?
előre is köszönöm,
Csaba -
dvccsaba
csendes tag
válasz rednifegnar #73874 üzenetére
Hol kell megnézni?
-
dvccsaba
csendes tag
válasz rednifegnar #73877 üzenetére
az ok
-
hkari
őstag
Sziasztok!
A 220+-omba elkezdett zörögni a venti. Régebben vettem bele Noctuát, de nem megy normálisan, néha leáll.
A gyári venti száma Y.S tech FD129225LL-N, de így persze sehol sincs feltüntetve. Szerintetek ez az ami kell nekem bele?
-
prokxy
veterán
válasz rednifegnar #73873 üzenetére
Köszönöm, akkor nézek bele egy 500-ast.
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
arn
félisten
-
rednifegnar
senior tag
válasz prokxy #73884 üzenetére
azert azzal vigyazz hogy kapacitasilag mi milyen uzemmodban es hogyan mukodik egyutt. en basic modban hasznaltam ket meghajtot de csak a nagyot (ami hdd) hasznaltam adattarolasra, adatvedelem nelkul. az ssd nekem csak kenyszerbol volt benne, le is csereltem idovel.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Primary92
senior tag
válasz Sanyi.mTs #73888 üzenetére
8,3TB a használható 9,8-ból.
Itt bőven elég lenne a 3x 8TB -ből.származó nagyjából nettó 14 hely. A kisebb lemezekkel a másik NAS-t szeretném bővíteni.
Ha a két 4TB-set 8-asra cserélem, akkor másik NAS-be ez a kettő 4TB-s tud bekerülni, ami sokkal kisebb területet eredményez, mintha ott lenne a 3-as is.Spórolás lenne a c. A másodlagos NAS-ban elég ősi lemezek vannak, amikor a múltkor használt lemezzel bővítettem részben, amivel ráfáztam. Ezeket cserélném az elsődleges NAS-ban lévő kisebb lemezekre (kb. 3-4 éves keveset futott lemezek).
Ha az elsődleges gépbe veszel a 8-ast az egyik 4-es helyére, akkor évekig elegendő tárhelyem lenne. A másodlagoshoz akkor kellene még 2x 4TB lemezt vásárolnom, hogy legyen ott is elegendő hely. Az alapelv az volt, hogy ami kikerült az elsődlegesből, az megy a másodlagosba.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Primary92 #73889 üzenetére
Ha jól értelmeztem az igényed: akkor az elsődleges NAS-ban van 3, 4, 4, 8 TB HDD SHR-be ebből szeretnél 3x8TB SHR-t?
Nem friss bejegyzések, de azt írják, hogy nem lehetséges csökkenteni SHR-ben a HDD-k számát. [link] és [link]A másodlagos NAS hány fiókos, jelenleg mekkora HDD-k vannak benne? Ezek is SHR-be vannak? Fontos itt az adatok meghagyása vagy friss telepítés lenne az elsődleges NAS HDD-ből?
-
Magnat
veterán
Szia,
architektúrának nincs jelentősége, én migráltam arm-ről intelre, elvileg az számít, h j-s, "sima" + a típus (valaki linkelte már ezt a táblát), de én már migráltam úgy is, ahogy a tábla szerint nem lehetett volna, szóval sztem biztosat akkor lehet mondani, ha vki az adott kombinációt már próbálta
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
rednifegnar
senior tag
1 amator kerdes:
adott egy nagy volume, van rajta egy shared folder ez elerheto belso halon at pc-krol.
szeretnek e mellett egy masik foldert ami nem erheto el a halon at, kvazi egy kulon logikai terulet (ne is latszodjon belole semmi es ne is keverdjen a meglevo konyvtarakkal).
csinaztam egy masik shared foldert de ugye az azert shared mert elerheto. ki lehet tiltani innen valahogy minden elerest ugy hogy csak a dsm-re belepve lehessen buheralni es csak a rajta futo progik erjek ezt el?A camera does not make art, the artist makes art.
-
urban racer
senior tag
válasz rednifegnar #73892 üzenetére
Nem, de aránylag elrejthető:
Megcsinálod a megosztott könyvtárat, jogosultságot csak 1 usernek(magadnak) adsz. A megosztott könyvtár tulajdonságainál bepipálod "a mappa elrejtése a jogosultsággal nem rendelkező felhasználóknak"-ot. Arra figyelj, ha esetleg valakinek még rajtad kívül van admin joga, akkor tud adni magának jogosultságot."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
urban racer
senior tag
válasz urban racer #73893 üzenetére
Bocsánat, felette 1-el van a Rejtse el a hálózati mappát... a jó megoldás
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
rednifegnar
senior tag
válasz urban racer #73894 üzenetére
koszi. mondjuk elvettem meg magamtol is igy csak az admin latja. cel nyilvan az hogy olyan backup teruletet tudjak kesziteni amely csak dsm-en belul latszik es azon folyik a ciklikus backup, kivulrol mindenkeppen teljesen elerhetetlennek kell lennie, legfokepp pc-krol nem tallozhato nem modosithato nem lathato modon.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Primary92
senior tag
válasz Sanyi.mTs #73890 üzenetére
A NAS2 friss telepítés lehet, el tudom tárolni onnan az adatokat. Egyébként SHR1 volt ez is.
DS418 és DS413 a típusok.
A másodikban 1,5TB és 3x 2TB van, de 2 db 2TB-s S.M.A.R.T hibákat produkál, a másik kettő, pedig szimplán 10 év körüli rengeteg elindulással, üzemórával. Ezek a Synology előtti Linuxos házi szerveremben szolgáltak.A NAS1 3 db kisebb lemezéből lett volna ugye névlegesen 7TB a NAS2-ben (7TB ugye eleve nem 7TB, meg ugye a rendszer). A NAS1-ben pedig két új 8TB-sel lett volna 16TB.
A jelenlegi helyzetben elég volna egy 8TB-os lemez a NAS1-be, mivel a meglévő 8TB-s miatt lenne extra 4TB. De így csak 1 lemezt kapnék a NAS2-höz.
-
addikt
válasz rednifegnar #73895 üzenetére
Ez vmi ransomware védelem akar lenni? Ha van btrfs akkor a snapshotolást is bekapcsolhatod.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
beef
őstag
Sziasztok!
A DS420+ modellben van lehetőség + 2db M.2 SSD-t berakni, ezek csak cache-ként használhatóak? Mert a leírások alapján nekem nem egyértelmű.
Amit szeretnék:
- 2db M.2-t napi adattárolásra, virtuális gép, stb. (tükrözve),
- 4db HDD backupnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest