- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
Ez érdekse történet. Én eddig kétféleképpen tudtam orvosolni ezt a problémát:
a.) Egy OUT- plugint teszel a Winamp-ba (Matrix) amivel meg tudod a többi hagnszórót is szólaltatni, tetszés szerint. Ha ezt választod kérdezz és segítek...
b.) Ha az X-Fi-t Audio Creation módba teszed akkor ráadhatod a Multi-Channel Wave oldalon az első sztereó hangot a többi hangszóróra is. Ezen az oldalon lent megtalálod felsorolva a csatornákat, majd egyszerűen aktiválni kell őket a a Front L/R oszlopban.
A Front L/R-t így kihúzhatod a többi hangszóróra is (a kép segít)Ezen a képen már ugy van beállítva, hogy az első sztereó jel az első- és a hátsó- hangszórókon is szól.
[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
Feltettem 3 Output plug-in-t is, de mindnek valami hiba lett a vége.
- VL Sound for Vista v1.0.0.5
- KB 5 Channels Output
- ASIO output PluginAkkor élnék a segítség lehetőségével.
-
tag
Egy kicsit félreértettük egymást.
X-Fi Matrix mixerét használva (b)
Az X-Fi Audio Creation módban matrix mixer-t ad, vagyis nem csak 4 csatornára tudod osztani a sztereó hangot, hanem akár 7.1-re is. Szóval úgygondolom, hogy 5.1-es rendszerre szeretnéd beállítani... Lássuk:1. Az X-Fi-t Audio Creation módban 5.1-es módba állítod (gondolom ez megvan de nehogy itt akadjunk el): Speaker Configuration: 5.1 Speakers
2. Aztán használod azt a kis képet amit mellékelek, és megpróbálod a sztereó bemenetet 6 csatornára, vagyis 5.1-re osztani:3. Az eredmény:
A másik változat pedig a Winamp-os trükk (a), amihez erre a plug-in-re lesz szükséged: klikk a letöltéshez
1. kicsomagolod a Zip-ben lévő DLL fájlt és a Winamp mappájában található Plugins könyvtárba teszed.
2. elindítod a Winamp-ot és a Beállításokba mész (Options/Preferences)
3. Plug-ins > Output
4. klikk a Matrix Mixer-re majd Configure
5. a Main lapfülön beállítod az Output Format-ot erre: 3/2 +SW 5.1 Channels
6. a Mixer lapfülre mész és a Mixing Matrix táblát beállítod az alábbi kép szerint:7. ha egy zenét közben elindítasz a képen már látod is hogy mi történik: a sztereót (input) 6 csatronára osztja (output)
8. az eredmény pedig ugyanaz mint az X-Fis mixerbenA személyes véleményem hogy egyszerűbb ha az X-Fi-t használod erre, vagyis a B variánst, mert gyorsabb és nem csak a Winamp-ban megszólaltatott hangokat bontja, hanem mindet...
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Kapcsold be a CMSS3D resznel a Stereo Xpand vagy Stereo Surround modot. Az elso atszamolja a hangot es van amit a hatso/oldalso/center hangszorokra tesz, a masodik siman duplikaja az elso hangszorok sztereo jelet a ket oldalsora es a ket hatsora atszamolgatas nelkul.
Itt van egy kep hol kell beallitani: [link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
-
Ch4os
aktív tag
Amit feltételeztem szerintem bejött (sajnos), tehát ilyen esetben pl. ha nézek egy filmet 5.1-ben akkor a FL/FR mindenhol szól. Plusz még szól a hátsókon a hátsó meg a subon/Centeren a saját hangja. Így könnyen el lehet veszteni egy filmben a hanghatásokat.
Ezért feltettem a winamp-os megoldást, ami szépen működik. De még itt is van bibi. (borzasztó mennyit szőrözök) Stop után még szól egy ideig a zene, hol lehet beállítani, csökkenteni ezt a buffer méretet?
[ Szerkesztve ]
-
tag
A B megoldás nekem jó mert ha nem zenét hallgatook akkor csak átválom a módot (Audio Creation-ról Entertainment-re) és akkor minden szól rendesen, ha pedig megint a zenéket szeretném élvezni, akkor vissza Audio Cre-re. Enni.
Jah és a Winamp-ban szól tovább a zene, sajna. Erre eddig nem találtam megoldást, báér igazság szerint eddig nem is kerestem, mert én elindítom és szól amíg megy a gép
... és ööö.. nincsmit
[ Szerkesztve ]
-
tag
Nekem 4 hangszóró van, így erre van minden beállítva. Egyébként Entertainment-ben semmi nincs nekem elállítva, csak simán 4/4.1 Channel-re van állítva. Audio Creation-ben pedig a hátsó ketőre is kihúzza az első L/R-t.
Nézd meg, hogy a Speakers-ben 5.1-re van-e állítva. Ha nem akkor állítsd át, ha 5.1-en van és úgy se szól akkor nyomj az Entertainment módban egy "Restore default settings"-et, aztán állítsd 5.1-re. Így már tuti jónak kéne lennie.
-
Raymond
félisten
Peldaul olyan amilyened van. A Creative-es rendszereknel a Sub-ba beepitett erositonel van egy levalaszto es mindig van sub jel. De pl. mint itt a Genius-nal is ha nincs meg kulon az a .1 jel akkor a Sub-ra nem megy semmi. Ezert kell a Bass Redirection-t aktivalni a kartyanal.
Egybkent a kollega hozzaszolasai tenyleg szolidak es szepen vannak megirva formailag es tartalmilag egyarant csak epp a te esetedben semmit nem kene annyit alligatni azon kivul amit irtam. Entertainment modban a CMSS3D szetrakja neked a zenet a Bass Redirection meg csinal allando Sub jelet a hangszoro rendszerednel. Ennyi
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic