- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékes FEJhallgatók
- A kedvezőbb eligazodás érdekében kiegészíti márkajelzéseit az ARM
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
peterk #41469 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ!
A bitmélységhez még annyit (ha jól értettem meg), hogy ugye az legtöbb esetben 8bit, és a 3 alapszín (RGB) van. Gondolom azért 8 bit, mivel az 2^3-on: van benne piros, vagy nincs (2 féle lehetőség), van mellette zöld vagy nincs (2*2), van mellette kék vagy nincs (2*2*2). A 10bit a 8-hoz (2^3) hozzáad 2-t (világos-nem világos képpont) így jön ki a 10 (2^3+2) gondolom 8 (azért csak hozzáadás, és nem szorzás, mert független a színektől).
Azt nem értem, hogy ez most egy pixelre, vagy szubpixelre vonatkozik? (mert ugye ez most csak 8 féle szín egy pixelre)" legfényesebb és legsötétebb pont közötti különbség, amit viszont a szem is lát. És itt kerülnek elő a megjelenítési standardok is (HDR10, HDR1000, HDR10+, Dolby Vision)"
Ha jól tudom van még VESA szabvány is. Egyébként pont egy videó miatt kezdtem el ezen agyalni. Itt pl az a kritika, hogy nem local dimminges a kijelző, hanem egy light-os, és ezt nem nézi a szabvány. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
peterk #41469 üzenetére
Nekem mostanság pl azon kattog az agyam, hogy egyáltalán minek létezik a Dolby Vison, mely ha minden igaz akár 12-bites színmélységet is képes nyújtani, holott nincs ma a kommersz piacon kapható natív 10-bites kijelzőnél nagyobb, max skálázott 10+-osok, de azok meg jobbára a professzionális szegmenst erősítik, szóval kb a megfizethetetlen kategóriába sorolhatók! Ilyen dolog ez a formátumháború...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- SONY LCD és LED TV-k
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mikrotik routerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Robogó, kismotor
- A kedvezőbb eligazodás érdekében kiegészíti márkajelzéseit az ARM
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest