- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BR72
csendes tag
Hi!
(Köszi Rival, küldtem privit)
Ha csak simán a gépet dugjuk rá a kábelmodemre, akkor az ''ipconfig /all'' is ilyesmi IP címet ír ki (10.20.0.60? nem emlékszem pontosan és amióta nincs netem, csak innen-onnan tudok írni, ha az segít, bemásolok mindent, csak mondjátok meg mi kell)
üdv. -
BR72
csendes tag
Szia!
Áthoztuk a haver bratyójának a notiját, beállítottuk mindent úgy, ahogyan leírtad és a következő történt (vezeték nélkül ASUS notis kártyával):
1. újraindítás után először az én (2) ruoteremen keresztül a tracert index.hu üzenete: A célállomás neve nem oldható fel: index.hu'' internet nem működött.
2. rákapcsolódtunk a haver routerére (1) - a falon át -, ekkor a tracert index.hu üzenete:
''.[192.168.0.254] <- van egy . az elején
...
index.hu''
net működik
3. vissza a (2) routerre, tracert index.hu:
''[10.20.0.6]
....
index.hu'' internet működik
4. Újraindítás után megint nincs net
Kicsit kivagyok idegileg, lehet, hogy a router hibás? -
BR72
csendes tag
Szia!
A helyzet az, hogy pont így van beállítva, ahogy leírtad, és ez eddig működött is!
Nem DHCP-vel kaptak a gépek IP címeket, hanem fixet adtunk, de az (1) nél van DHCP. Az XP-n alapértelmezett átjárónak, meg alsődleges DNS kiszolgálónak az ő routerének IP címét (192.168.2.1) írtuk be (az én routerem IP címe 192.168.3.1, de az én gépemen is 192.168.2.xxx az IP. Így működött a dolog egészen a kábeles váltásig.
Illetve annyi volt még, hogy az ő (1) routerébe beírtuk a szolgáltatótól kapott elsődleges és másodlagos ip címeket a router DNS menüpontjánál:
---------------------------
DNS
A Domain Name Server (DNS) is an index of IP addresses and Web addresses. If you type a Web address into your browser, such as www.smc.com, a DNS server will find that name in its index and find the matching IP address: 161.88.242.11. Since your Service Provider may connect to the Internet with dynamic IP settings, it is likely that the DNS server IP's are also provided dynamically. However, if there is a DNS server that you would rather use, you need to specify the IP address here.
Domain Name Server (DNS) Address : Elsődlegesnek megadott
Secondary DNS Address (optional): Másodlagosnak megadott
---------------------------
Köszi! -
BR72
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, hátha volt már valakinek ilyen problémája:
Volt a haverral egy T-online ADSL-es netmegosztásunk, nála is, nálam is egy SMC WiFi-s ruoter. Az övé az ADSL modemhez kapcsolódott, az enyém meg az ő routeréhez vezeték nélkül ''switchként''. A gépeken (XP prof SP2) beállítotuk az IP-t meg az átjárókat és ment a net mindkettőnknél.
Februártól náluk lecserélték a T-online-os ADSL-t Kábeles netre (nem Chello, egy helyi kábelszolgáltató). Az új modemet csatlakoztattuk a routerhez, varázslóval beálítottuk PPPoE xDSL helyett a Cable Modem-et, de mást nem változtattunk.
Nála most is minden ok, megy a net utp-n is WiFin is, de nálam nem működik! A routerek ''látják'' egymást, de nekem mégsincs net elérésem!
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj? Olvastam a fórumon valami MAC klónozásról lehet, hogy az én routeremen is ezt kellene csinálni?
Köszi mindenkinek a segítségét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- LEGO klub
- OTP Bank topic
- Xbox Classic / Xbox 360
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest