- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Epson nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashy
veterán
válasz
Old Death #15 üzenetére
nem szifes voltam, nekünk (BME infó) máshogy volt, nem volt ennyi szivatás, amit tudok azt meg folyamatosan magamtól szedtem össze. amúgy az ''ördögös könyv'' jó (nincs itt nálam, de Szeberényi írta, BME-s segédlet, bsd ördög van az elején), meg a Unix héjprogramozás vagy miből próbáltak többen tanulni, asszem az is jó.
-
Flashy
veterán
válasz
Old Death #15 üzenetére
ez azt akarja megkeresni aminek a hivatkozásszámlálója nagyobb 1-nél, ami rendben is lenne (könyvtárakat sose szabad ilyenkor figyelmen kívül hagyni, náluk ugye ez alapból legalább 2), de a feladat valahogy úgy szólt hogy ''amire a hard linkek mutatnak''. a mintamegoldás a morpheuson is csak találgat, hogy mit akartak kérdezni vajon. szerintem ha ilyen szar feladatot adnak, legelső dolgotok legyen megkérdezni hogy most akkor mit kell érteni. úgy néz ki a javító csak ránézésre értékel, egykét hibát elfogad mert nem próbálja ki (találtunk ilyet), de ha nagyon eltér a tied, nem tudja átgondolni hogy vajon jó-e.
amúgy a grep-es dolog érdekes, nem tudom mit akar, sor elején space, utána számok, azán space és kötőjel, ilyen nem nagyon van az ls -l kimenetében. én a hivatkozásszámlálót már awk-ból vizsgálnám:
ls -l | awk '$2>1{ print $9}'
ez kiír minden olyan filet és könyvtárat aminek a h.számlálója nagyobb mint 1.
Új hozzászólás Aktív témák
- Képregény topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Renault, Dacia topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Epson nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest